G4Media.ro

Măsuri antidrog în ședința de guvern de joi:  Posturile de procurori de…

sursa foto: Unsplash

Măsuri antidrog în ședința de guvern de joi:  Posturile de procurori de la DIICOT, suplimentate cu 25 / La Constanţa va fi înfiinţat un Birou antidrog care va servi și județul Tulcea

Suplimentarea cu 25 de posturi de procurori la DIICOT, modificări ale Codului penal privind evadarea, dar şi ratificarea unui acord cu Ucraina privind recunoaşterea reciprocă a actelor de studii figurează pe ordinea de zi a şedinţei de joi a Guvernului, anunță Agerpres.

Numărul posturilor de procurori din cadrul DIICOT urmează să fie suplimentat cu 25 (de la 306 la 331 de posturi), conform unui proiect de hotărâre de guvern. De asemenea, numărul de posturi de personal auxiliar de specialitate, economic şi administrativ se va suplimenta cu 20 de posturi de grefieri şi 5 posturi de personal economic şi administrativ (de la 310 la 335 posturi).

Conform notei de fundamentare, o parte dintre cele 25 de posturi de procurori vor fi alocate Secţiei de combatere a traficului de droguri din cadrul structurii centrale, pentru înfiinţarea unui serviciu specializat în combaterea traficului stradal de droguri pe raza municipiului Bucureşti şi judeţului Ilfov (7 posturi de execuţie +1 post de conducere). Celelalte posturi urmează să fie alocate, raportat la situaţia operativă şi necesităţi, structurilor teritoriale care înregistrează creşteri masive ale numărului de cauze penale vizând traficul de droguri/psihoactive, „preponderent ca urmare a unor festivaluri, concerte, turism, centre universitare mari, de pildă Serviciul Teritorial Constanţa, unde urmează a fi înfiinţat un Birou antidrog, care să acopere întreg judeţul Constanţa, cât şi Tulcea”.

Pe ordinea de zi figurează şi un proiect de lege pentru modificarea şi completarea Codului penal. Astfel, urmează să fie asimilată evadării fapta persoanei condamnată la pedeapsa detenţiunii pe viaţă sau la pedeapsa închisorii care nu se prezintă la poliţie în vederea punerii în executare a pedepsei în termen de şapte zile de la data la care hotărârea prin care s-a dispus executarea pedepsei a rămas definitivă.

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Mașinăria sistemului ticălos și corupt, în acțiune. Prima dată dau vina pe lipsa de personal. După ce se rezolva „criza” de personal, ce să vezi, ne trezim că de fapt au creat o echipă de plimbători de hârtii și vor da vina pe birocrație și vor cere digitalizare. O dată rezolvată și problema digitalizării, ce să vezi, toate fondurile sunt consumate cu salarizarea și nu sunt bani pentru echipamente, infrastructură etc. Trec ani, vin crize și apare problema salarizării, mulți se pensionează (că doar sunt speciali) și o luăm de la capăt cu problema de personal și tot așa… Întrebarea care se pune este dacă oamenii ăștia dau rapoarte de activitate, zilnice, săptămânale, lunare, pentru că nu au fost angajați ca să se plângă pentru tot felul de lipsuri, au fost angajați să facă o treabă și au fost plătiți pentru asta. Este la fel peste tot la stat… timpul trece, leafa merge!