G4Media.ro

Medic dermatolog: Spălatul des pe mâini și dezinfectarea, recomandate pentru protejarea de…

Foto: Cancerworld.net

Medic dermatolog: Spălatul des pe mâini și dezinfectarea, recomandate pentru protejarea de coronavirus, îndepărtează bariera naturală a pielii împotriva virusurilor și bacteriilor. Să folosim crema de multe ori pe zi / Despre mitul cremelor cu gălbenele și eficiența reală a mănușilor

Este foarte important ca după ce dezinfectăm mâinile să hrănim pielea uscată deja, ca să refacem bariera lipidică împotriva virusurilor și bacteriilor. Sfatul vine de la medicul dermato-venerolog Ana-Maria Forsea. În contextul pandemiei, recomandarea autorităților este să ne spălăm des pe mâini, pentru a evita infectarea cu SARS-CoV-2. La fel de important este să folosim cremă imediat după spălatul pe mâini, pentru a nu ajunge ca prin crăpăturile produse de uscarea pielii să poată pătrunde ușor orice microb, atrage atenția Forsea, într-un interviu pentru Edupedu.ro.

Cercetător dermatolog și dermato-oncolog, Ana-Maria Forsea face parte din grupurile de experți europeni care elaborează Ghidurile de bună practică medicală în domeniul Dermato-oncologiei.

Într-un interviu pentru Edupedu.ro, aceasta a atras atenția că experții de la Johns Hopkins Center for Health Security din Statele Unite “nu recomandă purtarea mănușilor de unică folosință în afara centrelor medicale, pentru protecția contra Covid-19″, pentru că pot da o falsă senzație de siguranță.

În ceea ce privește cremele pe care trebuie să le folosim cu frecvență sporită în perioada pandemiei Covid 19, Ana-Maria Forsea a declarat pentru Edupedu.ro că “cremele cu gălbenele, de exemplu, nu sunt mai bune decât cremele simple, dimpotrivă, pot produce alergii la persoanele predispuse la alergii, mai ales dacă sunt folosite des, așa cum trebuie folosite cremele în această perioadă”.

Medic primar dermato-venerolog la Spitalul Universitar de Urgență Elias, Ana-Maria Forsea a precizat pentru Edupedu.ro că, în această perioadă mai mult decât de obicei “aerisirea camerelor e foarte importantă, precum și expunerea pe cât posibil la lumina naturală”. “Aerul proaspăt și lumina soarelui, care conține raze ultraviolete cu efect anti-microbian, sunt arme importante în lupta cu virusurile respiratorii. (…) Încă ceva. E foarte important să suplimentăm aportul de vitamina D”, a adăugat Forsea.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

8 comentarii

  1. noice, luati aminte!

  2. „lumina soarelui, care conține raze ultraviolete cu efect anti-microbian, sunt arme importante în lupta cu virusurile respiratorii.”
    #stati in casa
    #inchidem parcurile mari

    • Razele ultraviolete sunt si nocive in acelasi timp, ce paradox.
      Nu putem avea parcuri deschise, am vazut deja ca lumea ignora recomandările de distanțare sociala, deci in acest context este iresponsabil sa lasi parcul deschis – nu face decat sa fie o sursa garantata de răspândire a virusului.

    • Nu e niciun paradox. Trebuie sa ai o masura in toate. Orice lucru folositor este si daunator daca e folosit prea mult.

  3. ignorand aberatia ca galbenelele dau alergii insa cremele „simple” (sintetice cu parabeni?) nu dau, ignorand aberatia sa nu porti manusi decat la spital, expunerea la soare e singurul sfat util care nu se poate aplica.
    #soarelesperiecovidu
    #arafatlaplaja

    • Se poate sta la soare pe balcon, atata doar ca e foarte frig, deci oricum nu ne-am fi putut expune la soare nici afara.

  4. @AlexPop
    nu e niciun paradox, sunt nocive la expunere lunga si fara protectie. daca bei foarte multa apa, foarte repede, ajungi la spital in stare grava.

  5. Solutia simpla, maini murdare si alcoolemia 0.1%.