Medic român care tratează pacienți COVID-19 în Marea Britanie: ”Noile antivirale aprobate sau în curs de aprobare nu sunt un leac minune împotriva COVID-19”
Primul medicament anti-Covid, Molnupiravir produs de concernul Merck, a fost aprobat pentru folosință în Marea Britanie, iar testele pe bolnavi au arătat că poate preveni spitalizarea și decesul în 50% din cazurile de Covid. Al doilea anti-viral este un medicament nou produs de Pfizer are o eficiență de 89%, potrivit rezultatelor testelor.
Medicul pneumolog Tudor Toma, care lucrează la un spital universitar din Londra și are o experiență cu mii de pacienți bolnavi de Covid, explică mecanismul de funcționare a celor două medicamente, într-un interviu la RFI.
Tudor Toma: Unul dintre ele este un anti-viral nou care a fost descoperit în timpul cercetării pentru a găsi un medicament împotriva bolii Ebola. Acesta introduce niște erori în procesul de fabrica a proteinelor indus de virus.
Virusul Sars-cov intră în celulă și folosește mecanismul acesteia pentru a produce niște proteine care în final ajung ele însele o particulă virală. Medicamentul acesta anti-viral introduce erori în procesul de fabricație intra-celulară al proteinelor respective și atunci nu mai apar particule virale care pot să fie eliminate și să infecteze alte celule.
Mecanismul celui de-al doilea anti-viral care este deja aprobat în Marea Britanie are o acțiune pe procesul de împachetare și de realizare efectivă a proteinelor și deci la rândul său împiedică producerea proteinelor virale.
Citește interviul integral pe RFI.
sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2024 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
4 comentarii