Medicamentul Colchicină ar fi eficient împotriva COVID-19, potrivit unui studiu canadian / Grecia a aprobat deja prescrierea acestui tratament
Agenția elenă pentru medicamente a dat undă verde, luni, pentru prescrierea medicamentului Colchicină pentru tratarea COVID-19, după ce un studiu canadian a arătat că utilizarea acestui antiinflamator are rezultate pozitive, transmite AFP.
Comitetul de experți al Ministerului Sănătății din Grecia a decis „integrarea administrării colchicinei orale în protocolul de tratament pentru COVID-19, în urma rezultatelor unui recent studiu canadian care a arătat rezultatul important al acestui medicament împotriva coronavirusului”, potrivit unui comunicat al EOF, Agenția pentru medicamente din Grecia.
Institutul de Cardiologie din Montreal (ICM) a anunțat, vineri, că un amplu studiu clinic arată că antiinflamatorul Colchicina este eficident în tratarea COVID-19 și în reducerea riscurilor de a dezvolta complicații legate de această boală.
Totuși, rezultatele studiului canadian nu au fost publicate încă într-o revistă științifică, astfel că cercetătorii nu au putut să verifice veridicitatea afirmațiilor canadienilor.
Potrivit ICM, rezultatele pozitive ale studiului COLCORONA reprezintă „o descoperire științifică majoră”, care face din Colchicină – un puternic antiinflamator utilizat în tratarea gutei – „primul medicament oral din lume care ar putea trata pacienții” cu COVID-19.
Rezultatele studiului „au demonstrat că Colchicina a redus cu 215 riscul de deces sau de spitalizare la pacienții cu COVID-19 comparativ cu un placebo”, subliniază ICM.
Folosit până acum în Grecia pentru afecțiuni cardiologice sau pentru osteoartrită, „Colchicina va fi prescrisă de acum pentru tratamentul la domiciliu al pacienților cu vârsta peste 60 de ani care suferă de COVID”, a precizat Charilaos Samaras, epidemiolog, director al clinicii covid de la Spitalul Voula, lângă Atena.
Acest medicament ar putea fi prescris și pentru alți pacienți infectați cu coronavirus și care suferă de probleme respiratorii sau cardiologice, potrivit lui Charilaos Samaras.
Studiul ICM, realizat în Canada, Statele Unite, Europa, America de Sud și Africa de Sud, a inclus 4.488 de pacienți.
Și medici greci au participat la acest studiu, potrivit lui Charilaos Samaras.
Sursa foto: Pexels
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
© 2024 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.