Medici de la Spitalul Județean de Urgență Craiova susţin că spitalul se află în impas funcţional şi cer intervenţia ministrului Sănătăţii / Unitatea medicală nu are director medical, iar managerul e în concediu medical
Mai mulţi medici din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Craiova susţin că spitalul se află în impas funcţional pe motiv că de mai bine de două luni este fără director medical, iar atribuţiile managerului care a intrat în concediu medical de circa două săptămâni au fost preluate de directorul de îngrijiri, relatează Agerpres.
Într-o scrisoare deschisă, medicii semnatari cer intervenţia ministrului Sănătăţii pentru „reluarea activităţii SCJU Craiova în limite normale”.
„Aducem la cunoştinţă Ministerului Sănătăţii şi totodată opiniei publice faptul că Spitalul Clinic Judeţean de Urgentă Craiova este într-un grav impas funcţional. De peste două luni spitalul funcţionează fără director medical (nefiind făcute până acum demersuri privind ocuparea acestui post vital), atribuţiile acestuia fiind preluate de către manager, iar de aproape două săptămâni şi fără manager, care a intrat în concediu medical, deocamdată pe termen de 14 zile. Nu ştim dacă acest termen este unul final sau va fi prelungit, dar este evident că la această oră, cel mai mare spital din Oltenia este fără conducere. Atribuţiile de management nu pot să revină unui asistent medical, care este şi directorul de îngrijiri într-un spital cu peste 1.000 paturi. Pentru că nu este numai ilegal, dar şi imoral”, se afirmă în scrisoarea deschisă a mai multor reprezentanţi ai corpului medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova adresată ministrului Sănătăţii.
Aceştia susţin că de luni bune consiliul medical al spitalului nu s-a întrunit să discute problemele de aprovizionare cu medicamente şi materiale sanitare, precum şi priorităţile specifice fiecărei secţii în parte sau aspecte legate de memorandumurile impuse de implementarea recentei „legi a austerităţii”.
„Este o lipsă totală de responsabilitate să nu asiguri desfăşurarea normală a activităţii în spital, tergiversând luarea unor decizii majore, de la aprovizionarea cu medicamente vitale, până la decizii legate de scoaterea la concurs a locurilor vacanţe, în contextul subnormării personalului, cu precădere în secţiile cu deficit mare de personal. Ne confruntăm cu lipsă acută de medicamente şi materiale sanitare, cu disfuncţionalităţi în aprovizionare, fapt ce pune în pericol atât activitatea medicului cât si calitatea actului medical, în tot acest demers suferind în primul rând pacienţii. (…) Actul medical are de suferit, calitatea serviciilor medicale fiind profund alterată de aceste disfuncţionalităţi. Vă rugăm, în scopul reluării activităţii SCJU Craiova în limite normale, în interesul pacienţilor să dispuneţi urgent măsurile necesare”, se mai spune în scrisoarea deschisă semnată de medici de la Clinica 1 de Obstetrică Ginecologie a SCJU Craiova.
Directorul de îngrijiri al SCJU Craiova, Ovidiu Cătălina, care ţine locul managerului în această perioadă, a declarat, pentru Agerpres, că la nivelul spitalului nu a fost depusă nicio adresă privind nemulţumirile corpului medical şi nu au fost solicitări care să nu fie soluţionate.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank