G4Media.ro

Medicii de familie care au tratat pacienți cu COVID-19 în timpul stării…

sursa foto: Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova

Medicii de familie care au tratat pacienți cu COVID-19 în timpul stării de urgență, din perioada martie – mai 2020, vor primi stimulentul de risc

Medicii de familie care au tratat pacienți cu COVID-19 în timpul stării de urgență, din perioada martie – mai 2020, vor primi stimulentul de risc, potrivit uneo ordonanțe de urgență adoptată miercuri de Guvern.

Guvernul României a aprobat în ședința de guvern de ieri, 17 martie, la propunerea Ministerului Sănătății, o ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 43/2020 pentru aprobarea unor măsuri de sprijin decontate din fonduri europene, ca urmare a răspândirii coronavirusului COVID-19, pe perioada stării de urgenţă, precizează Ministerul Sănătății într-un comunicat de presă.

Ordonanța prevede ca pentru personalul medical, medico-sanitar şi auxiliar sanitar din cabinetele medicilor de familie care au activat în timpul stării de urgenţă şi care au avut în evidenţă sau sub tratament pacienţi suspecţi sau confirmaţi cu COVID-19, ori dacă personalul respectiv a fost confirmat cu COVID-19 în urma activităţii desfăşurate, acordarea stimulentului de risc să se realizeze din veniturile cabinetului medical, prin transferuri din bugetul Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate (medicii de familie sau specialiștii nu sunt salariați, ci reprezentanții propriilor cabinete medicale, iar veniturile decontate de case sunt veniturile cabinetului medical).

Totodată, documentul reglementează expres faptul că stimulentul de risc se acordă pentru perioadele în care a fost instituită starea de urgență, respectiv: un stimulent de risc pentru categoriile de personal care au activat în perioada 16.03.2020 – 14.04.2020 și un stimulent de risc pentru categoriile de personal care au activat în perioada 15.04.2020 – 14.05.2020.

De asemenea, ordonanța aprobată clarifică noțiunea de „pacient suspect”, dar și activitățile desfășurate de personalul implicat în activitatea de asistenţă medicală comunitară, astfel încât să beneficieze de stimulentul de risc și personalul din asistența medicală comunitară implicat direct în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea şi tratamentul pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19 inclusiv cei care desfăşoară activităţi specifice de inspecţie sanitară, în spaţiile în care a existat cel puţin un caz confirmat cu infecţie SARS-CoV-2, mai precizează sursa citată.

Stimulentul de risc este de 2.500 de lei brut pe lună.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. „Stimulentul de risc” penrtru cei care trateaza pacientii cu CoViD19, ce anume STIMULEAZA?!?!

    Zici ca v-a denumit Nea Nelu Păhărelu’ platile astea … el era parca cu „crestere economica zero” 😆

    • Vorba lu’ George CARLIN:

      ” Israeli murderers are called commandos. Arab commandos are called terrorists. Contra killers are called freedom fighters. Well if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire what do freedom fighters fight? They never mention that part of it to us, do they?” 😆

    • ii stimuleaza sa isi faca treaba pt care oricum erau platiti ca acest covid e un virus, nu racheta balistica. sa te tii acum cum vor aparea toti aia de nu au tratat niciun bolnav covid ca merita si ei. tipic hotilor romani.

  2. pe perioada de urgenta, nici un medic de familie nu a apucat sa consulte sau sa trateze pacientii (macar suspecti) cu covid, pentru ca toti banuitii erau incolonati si tranportati cu duba la spital, unde erau internati si tratati cu toate schemele terapeutice emanate de specialisti si somitati.

    asadar, pentru ce vor primi bani? ca nici trimiteri catre specialisti nu le dadeau pacientilor cu boli cronice neinfectioase.

  3. Tot iau ei banii degeaba lunar, asa ca merita un plus consistent la leafa.

  4. Stimulente pentru ce? Procentul de morti este peste 77% in ATI, atunci stimulente pentru crima?