G4Media.ro

Medicii de familie nu vor să prescrie pastilele cu iod: ”Ne pune…

Sursa foto: ReporterIS.ro

Medicii de familie nu vor să prescrie pastilele cu iod: ”Ne pune la ceva muncă această activitate, era mai simplu dacă erau distribuite direct din farmacii”

Medicii de familie ar vrea ca pastilele cu iod să fie distribuite direct de farmacii, fără să mai fie nevoie să le prescrie rețete pacienților, relatează Europa FM.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, insistă că prescrierea rețetelor face parte din rutina lor și spune că nu ar trebui să fie o problemă.

Președinta Federației Naționale a Patronatelor Medicilor de Familie, Raluca Zoițanu, declară că doctorii vor încerca să modifice ordinul de ministru care reglementează distribuirea pastilelor pentru că deocamdată nu a fost emis și e în transparență decizională.

„Ne pune la ceva muncă această activitate, era mai simplu dacă erau distribuite direct din farmacii tuturor pacienților cu vârsta până în 40 de ani. Vom încerca să modificăm ordinul, vom vedea dacă vom găsi deschidere la Minister să renunțăm și la aceste rețete”, susține Raluca Zoițanu.

Medicii de familie au refuzat să distribuie pastilele cu iod din cauza birocrației. Acum, când e vorba doar să prescrie rețete, președinta Federației Naționale a Patronatelor Medicilor de Familie, Raluca Zoițanu, nu se așteaptă la multă opoziție din partea colegilor săi, dar asta depinde și de cum vor reacționa pacienții.

„Dacă ne vom confrunta zilnic cu câte 50 de pacienți la ușă supărați că ei vor să-și ia rețeta acum, s-ar putea să apară din nou opoziție și mesaje către Minister să gestioneze această situație pentru că doar noi, în cabinete, nu avem cum să gestionăm. Problemele vor apărea atunci când inevitabil pacienții vor avea întrebări, dacă trebuie să ia pastila, când trebuie să ia pastila, lucuri pe care Ministerul are senzația că românii le știu deja de la televizor și din campania de la radio”, susține Președinta Federației Naționale a Patronatelor Medicilor de Familie.

Sursa foto: ReporterIS.ro

Citește și:

ANALIZĂ Parcursul pastilelor de iod, aproape de final, după 3 luni de bâlbe/ Cum ne putem proteja de un posibil atac sau accident nuclear

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

  1. Medicii ăștia de familie nimic nu vor să facă. Cel mai simplu pentru ei e sa muncească alții.

    • Vai, putorile nu vor sa miste un deget…dar nu iau ei oare bani pt fiecare pacient inscris la ei? Cine rht i-a pus sa isi ia atatia pacienti? Lacomiaaaa

  2. Și cum munca nu vă place și urmăriți doar banii, atunci pas!

  3. Medicii de familie fac nazuri și caută mereu motive de refuz. Ei nu-și înțeleg menirea.
    Ei au tot istoricul asiguratului (pacientului, clientului), ei ar trebui să fie primii care știu dacă pacientul este sau nu eligibil pentru pastila cu iod sau alte medicamente speciale ( dețin analizele anuale ale omului), ei ar trebui să consilieze de fiecare data pacienții în orice problemă medicală, dar, în general sunt niște birocrați nesimțiți.

    • Problema e ca unii si-au luat prea multi pacienti inscris la ei ca sa ia mai multi bani lunar de la minister

    • Se știe și asta!

  4. Vin la 9 și pleacă la 13 sau vin la 14 și pleacă la 18, extenuant program de 4 ore, plus terenul făcut acasă…

    • Dr noastra de familie sta la cabinet doar trei ore pe z i, in rest… „teren”.
      Iar vineri nu vine la cabinet.

  5. Statul le da salarii echivalent in mii de euro ca in tarile occidentale dar cand sunt pusi sa desfasoare activitati legate de activitstea lor refuza.UN STAT SLAB CA DA BANI IN FUNCTIE DE CONJUCTURA.

  6. Pai dacă se distribuie direct din farmacie iodul, fără să discuți cu medicul, nu mai bine se dau si antibioticele fără rețete ca să nu se facă aglomerat la medicul de familie?

  7. Nici tensiometre nu au ca lumea, ce sa mai vorbim de prevenție ! Te trimit la privat sa faci analize scumpe că să dovedești că ești sănătos, altfel te declara bolnav de cancer și te vor amenda din 2023, conform casei de asigurări, care a devenit un fel de măcelar public al cetățenilor.
    Casa de asigurări a declarat război cetățenilor, de parcă a fi asigurat este o obligație, nu un drept.
    Să vezi când vor începe internările cu forța, atunci vor trimite poliția să încătușeze cetățenii și să-l lege de patul de spital ! Daca protestează, le vor face un calmant letal și îi vor baga intr-un sac de plastic, apoi ii vor arunca într-o groapă comuna ! Fabulez ?

  8. Măcelari cu diploma, să vezi cum va fi când ne vor prinde cu poliția să ne facă „prevenție” cu forța, cum vor umple cimitirele !