Mega-contract de 125 de milioane de lei pentru informatizarea secțiilor de Terapie Intensivă, pregătit pentru licitație în plină pandemie
125 de milioane de lei e valoare estimată a unui proiect de informatizare a secțiilor de terapie intensivă, gestionat de Ministerul Sănătății și Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR), potrivit unui comunicat.
Ministerul Sănătății a inițiat joi procedura de consultare de piață pentru caietul de sarcini al proiectului ”Sistem Informatic pentru Evidența Clinică a Secțiilor A.T.I. (S.I.E.C.-A.T.I.)” – Cod MySMIS.
ADR susține că din acești bani va fi realizat un ”centru operativ” în Ministerul Sănătății care va distribui urgențele medico-chirurgicale prin consultarea datelor disponibile real-time și va monitoriza direcționarea ”pe criterii transparente” a pacienților către sălile de operație și secțiile ATI ale marilor spitale de urgență.
Prin acest proiect vor fi realizate:
– un sistem informatic de monitorizare, documentare și schimb de date medicale în situații de urgență, care va funcționa ca suport pentru luarea deciziilor în situațiile de urgență de o unitate specializată din cadrul Ministerului Sănătății;
– interconectarea tuturor sistemelor din secțiile ATI și sălile de operații din cele mai importante 18 spitale de adulți și pediatrie din România într-o rețea națională ATI, care va include Ministerul Sănătății, în vederea analizei și luării deciziilor în timp real, precum și a prelucrării centralizate a datelor pentru îmbunătățirea calității actului medical destinat bolnavilor critici și scăderea mortalității;
– dotarea a 18 spitale cu sisteme informatice identice, specifice secțiilor ATI și săli de operație (924 posturi ATI și SO), interoperabile cu sistemele medicale clinice existente în unitățile medicale respective, pentru a asigura analiza, sincronizarea și integrarea datelor pacientului.
„Procedura de consultare publică este un instrument esențial de transparentizare a procesului de licitație. Am folosit deja acest mecanism în proiectul HUB de servicii MMPS și am avut un feedback consistent din industria IT. Susținem inițiativa Ministerului Sănătății de a facilita consultarea publică a caietului de sarcini de către reprezentanții mediului privat, astfel încât propunerile tehnice să fie analizate și actualizate, acolo unde este cazul, iar eventualele neclarități ale caietului să fie eliminate de la bun început”, a declarat Octavian Oprea, președintele Autorității pentru Digitalizarea României, potrivit unui comunicat de presă.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
12 comentarii