G4Media.ro

Mega-contract de 125 de milioane de lei pentru informatizarea secțiilor de Terapie…

Sursa foto: G20 Italy/ Twitter

Mega-contract de 125 de milioane de lei pentru informatizarea secțiilor de Terapie Intensivă, pregătit pentru licitație în plină pandemie

125 de milioane de lei e valoare estimată a unui proiect de informatizare a secțiilor de terapie intensivă, gestionat de Ministerul Sănătății și Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR), potrivit unui comunicat.

Ministerul Sănătății a inițiat joi procedura de consultare de piață pentru caietul de sarcini al proiectului ”Sistem Informatic pentru Evidența Clinică a Secțiilor A.T.I. (S.I.E.C.-A.T.I.)” – Cod MySMIS.

ADR susține că din acești bani va fi realizat un ”centru operativ” în Ministerul Sănătății care va distribui urgențele medico-chirurgicale prin consultarea datelor disponibile real-time și va monitoriza direcționarea ”pe criterii transparente” a pacienților către sălile de operație și secțiile ATI ale marilor spitale de urgență.

Prin acest proiect vor fi realizate:

– un sistem informatic de monitorizare, documentare și schimb de date medicale în situații de urgență, care va funcționa ca suport pentru luarea deciziilor în situațiile de urgență de o unitate specializată din cadrul Ministerului Sănătății;
– interconectarea tuturor sistemelor din secțiile ATI și sălile de operații din cele mai importante 18 spitale de adulți și pediatrie din România într-o rețea națională ATI, care va include Ministerul Sănătății, în vederea analizei și luării deciziilor în timp real, precum și a prelucrării centralizate a datelor pentru îmbunătățirea calității actului medical destinat bolnavilor critici și scăderea mortalității;
– dotarea a 18 spitale cu sisteme informatice identice, specifice secțiilor ATI și săli de operație (924 posturi ATI și SO), interoperabile cu sistemele medicale clinice existente în unitățile medicale respective, pentru a asigura analiza, sincronizarea și integrarea datelor pacientului.

„Procedura de consultare publică este un instrument esențial de transparentizare a procesului de licitație. Am folosit deja acest mecanism în proiectul HUB de servicii MMPS și am avut un feedback consistent din industria IT. Susținem inițiativa Ministerului Sănătății de a facilita consultarea publică a caietului de sarcini de către reprezentanții mediului privat, astfel încât propunerile tehnice să fie analizate și actualizate, acolo unde este cazul, iar eventualele neclarități ale caietului să fie eliminate de la bun început”, a declarat Octavian Oprea, președintele Autorității pentru Digitalizarea României, potrivit unui comunicat de presă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

12 comentarii

  1. Urmeaza un alt jaf de proportii din banii fraierilor care contribuie din taxe si impozite prin contracte cu dedicatie pt apropiatii mafiei si a baronilor locali dupa cele ale dictatorului Dragnea pndl1 si pndl2 cu licitatii trucate si preturi la lucrari si de 10,20 de ori mai mari ca in mod normal,prostimea doarme ca de obicei,totul merge conform planului mafiei

  2. Inca o teapa….

  3. Inca un jaf,un tun de proportii pe spatele fraierilor care au votat reforma statului si nu combinatii si matrapazlacurile mafiei,model banditesc desigur preluat de la Dragnea seful mafiotilor si interlopilor cu gusa

  4. De aia iau foc pe rand, nu sunt informatizate ?

  5. Cât era in SEAP informatizarea Evidentei Populatiei cu echipamente pentru noile carti de identitate?
    Usor usor asistentele vor fi si operatoare de calculator.
    Doar la ANPC nu exista trasabilitate.

  6. Da, in pandemie. Acum e momentul sa fure masiv statul de la proprii cetateni.

  7. Nu trebuia sa incepeti cu schimbarea intalatiilor electrice si varuirea pererilor ?! oare cat mai suportam ?!

  8. Ma bucur sa vad ca am trecut la prioritatile secundare, inseamna ca s-a rezolvat problema lipsei medicamentelor si a oxigenului, instalatiile electrice au fost refacute la standarde moderne iar infectiile nosocomiale au fost neutralizate…

  9. Vedeți că este unu priceput la informatică. Ghiță îl cheamă. Ghiță și mai nuștiucum

  10. Liber la furat băieți!

  11. Prosti e multi care nu stie a citi.
    Proiectul este din fonduri europene. Sincer nu ma deranjeaza sa fure firmele parte din bani atat timp cat trebuie sa aveti in vedere ca:

    – FIIND FONDURI EUROPENE PUTINI SE BAGA LA FURAT. DAR ROMANII VORBESC MULT SI FARA ROST.

    – 85% CRED CA VIN BANI NUMAI DE LA UE, NU SUNT BANI DE LA BUGETUL NOSTRU DECAT MAXIM 15% DACA NU E 100% PROIECTUL CU BANI EUROPENI.

    – SUNT SI ECHIPAMENTE IT ACHIZITIONATE VAD. 19% E TVA CARE DIN CEI 85% INSEAMNA 16% INAPOI LA BUGET. DECI CONTRIBUTIA STATULUI ROMAN ESTE ZEROOO!!

    – IN PLINA PANDEMIE SA AI MONITORIZATE TOATE PERSOANELE DIN ATI SI SA STII UNDE E NEVOIE DE CEVA ESTE MARE LUCRU. CAM TARZIU DAR POATE LA URMATOAREA PANDEMIE VOM AVEA UN AJUTOR.