Meleșcanu schimbă din nou partidul și se înscrie în formațiunea fondată de Dan Voiculescu: Românii îşi doresc un proiect politic nou, capabil să depăşească vechile conflicte şi inerţii
Senatorul Teodor Meleşcanu a schimbat din nou partidul, înscriindu-se în Partidul Puterii Umaniste, fondat de Dan Voiculescu. El afirmă că după o viaţă întreagă dedicată proiectelor social-liberale, asumarea identităţii umaniste este un pas firesc, care răspunde reperelor pe care le-a promovat întotdeauna – demnitate, echilibru, pragmatism, transmite News.ro
”Dincolo de obiectivele politice contextuale şi de agendă publică imediată, consider că responsabilitatea esenţială a unei persoane care exercită o funcţie publică o reprezintă promovarea valorii umane ca esenţă a oricărui model social legitim. După o viaţă întreagă dedicată proiectelor social-liberale, asumarea identităţii umaniste este un pas firesc, care răspunde atât reperelor pe care le-am promovat întotdeauna – demnitate, echilibru, pragmatism – cât şi aşteptărilor concrete ale naţiunii noastre. Românii îşi doresc un proiect politic nou, capabil să depăşească vechile conflicte şi inerţii, să construiască trainic, nu să dărâme. Am încredere că umaniştii pot genera o astfel de schimbare şi mă voi strădui să contribui cu întreaga mea experienţă la succesul acestui proiect.”, a declarat Teodor Meleşcanu, conform unui comunicat al PP-USL.
Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) este condus de avocatul Daniel Ionaşcu, din poziţia de preşedinte executiv. Meleşcanu va fi coleg de partid cu europarlamentarul Maria Grapini, dar şi cu fostul ministru al Mediului Graţiela Gavrilescu, cu care a mai fost şi în ALDE, precum şi în Partidul Forţa Naţională.
În vârstă de 79 de ani, Meleşcanu a fost ministru al Apărării, ministru de Externe, şef al SIE.
Membru PDSR, şi senator până în 1997, când a format Partidul Alianţa pentru România, în 2002 a devenit membru PNL în urma fuziunii dintre cele două formaţiuni,fiind ales vicepreşedinte. În 2004 a fost ales senator din partea Alianţei DA. Ulterior a devenit membru ALDE, de unde a fost exclus după ce a acceptat nominalizarea pentru preşedinţia Senatului din partea PSD. În octombrie 2019, s-a înscris în Partidul Forţa Naţională, căruia i-a devenit preşedinte.
Potrivit HotNews.ro, Mircea Răceanu și Ion Mihai Pacepa l-au acuzat pe Teodor Meleșcanu că a fost ofițer acoperit al fostei Securități.
Prima referire publică la o posibilă apartenență a lui Teodor Meleșcanu la fosta Securitate ca ofițer acoperit a fost facută de Mircea Răceanu, fost diplomat în perioada regimului Ceaușescu și ultimul condamnat la moarte în România. In cartea „Infern ’89” apărută în anul 2000, Răceanu îl indica pe Meleșcanu ca ofițer al fostei Securități. Răceanu își bazează afirmațiile pe modul în care a decurs anchetarea sa de către Securitate în 1989.
Și fostul general de Securitate Ion Mihai Pacepa susține ca Meleșcanu ar fi fost ofițer acoperit: „După decembrie 1989, ofițeri conspirați ai Securității au reușit să preia atât conducerea noilor servicii secrete ale țării, cât și pe cea a MAE. Virgil Măgureanu a devenit șef al SRI, Generalul Mihai Caraman a preluat SIE. Teodor Meleșcanu a devenit ministru de Externe și a păstrat 80% din ambasadorii lui Ceaușescu – majoritatea celor care îmi fuseseră subalterni în DIE”.
La rândul său, fondatorul PP-USL, Dan Voiculescu, are sentință definitivă de colaborator al fostei securități.
Sursa: News.ro
Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: George Călin
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
25 comentarii