G4Media.ro

Merkel aşteaptă ”negocieri foarte, foarte dificile” legate de pachetul de relansare economică…

sursa foto: Facebook / Angela Merkel

Merkel aşteaptă ”negocieri foarte, foarte dificile” legate de pachetul de relansare economică din UE

Cancelarul german Angela Merkel a recunoscut vineri, la sosirea la summitul Uniunii Europene dedicat stabilirii detaliilor unui uriaş plan de relansare european post-covid-19, că se aşteaptă la negocieri dure, transmite News.ro.

Poziția lui Merkel e cu atât mai complicată cu cât Germania deține președinția rotativă a Consiliului UE, ceea ce înseamnă că trebuie să se transforme într-un facilitator al înțelegerii dintre celelalte state.

”Începem consultări cu multă vigoare, dar trebuie să spun că diferenţele sunt foarte, foarte mari şi nu pot, de aceea, să prezic dacă vom putea ajunge la un acord de această dată”, a spus Merkel la sosirea în Bruxelles.

”Ar fi de dorit, dar trebuie de asemenea să înfruntăm realitatea şi avem cu adevărat multă nevoie de voinţă de compromis dacă vrem să realizăm ceva bun pentru oameni şi bun pentru Europa împotriva pandemiei”, a mai spus șefa guvernului german.

Foto: Angela Merkel / Facebook

Citește tot articolul pe News.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

11 comentarii

  1. Aceste „negociari” de fapt insemana planificare INTERVENTIEI statului in economie, calcand in picioare piata libera. Adica au potnit pe o filozofie Keynesiana ca si cum asta ar fi automat abordarea necesara — ceea ce este FALS.
    https://www.aier.org/article/a-keynesian-path-would-be-the-wrong-path-for-the-u-s-economy/

    • ioane iar bati sampul

    • M, multumesc pentru acest feedback competent. Apreciez foarte mult efortul 😉

    • citeste ce scrii , eu ti-am raspuns exact la fel .

    • M, ma intereseaza fondul. (Nu typo-urile). Pe scurt, n-ai spus nimic.

    • Fondurile de relansare ar trebui deblocate doar dupa ce reusim sa controlam epidemia, adica cel mai devreme peste 1 an. Pana atunci se justifica sa aloce bani doar pentru vaccinuri.
      Orice alta forma de sprijin financiar acordat inainte de a dobandi control asupra virusului (fara sa mai fie nevoie de restrictii majore) inseamna sa impiedicam economia sa se adapteze la conditiile actuale si sa cheltuim bani pe care nu ii avem si pe care nu ii vom recupera in viitor.
      Eu as zice ca este timp suficient pentru a negocia aceste fonduri si as atrage atentia sa nu se confunde „relansare” cu stimulente financiare ilegale sau pomeni de orice natura.

  2. O negociere deosebit de grea spune doamna cancelar , dar sa ne imaginam ca nu doamna cancelar era acum , in aceste sase luni , la butoanele UE . Asadar, cu totii vor accepta compromisul pus in discutie de doamna MERKEL. In fapt nici nu pot face altfel . Au aproape toti , membri UE , nevoie mare de bani , desigur vor incerca sa isi arate maretia politica (unii dintre membrii )dar in final oferta este de nerefuzat . Fara bani isi vor risca cu totii (politic vorbind )carierele . Fara banii UE sau luati ca imprumut de UE cu dobinzi foarte mici si cu termene de rembursare extrem de generoase , nici o tara nu rezista .Toata lumea va semna hirtia si vor aplauda in final discursul- sefei – .

    • De acord ,cind vor pune in balanta raul si binele , toata lumea va dori sa acceseze banii , daca nu , o sa ii ia cancelarul pe toti in nume propriu .

  3. Grabiti-va doamne, Ghiță, Bica, Udrea și mafia italiana așteaptă întăriri financiare pentru revigorare.

  4. Herr Sparanghel nu o sa obiecteze nimic garantat.

  5. Lupta intre tarile donatoare din nord vestul Europei si tarile cersetoare din UE se va ascuti