G4Media.ro

Mesajul unei supraviețuitoare din Colectiv, după bâlbâiala din dosar: Ca un chirurg…

sursa foto: Facebook\ Alexandra Furnea

Mesajul unei supraviețuitoare din Colectiv, după bâlbâiala din dosar: Ca un chirurg rău şi nepriceput, Justiţia îşi vede şi ea de „lucrare” şi taie – pe viu însă – din speranţa mea că se va face dreptate

Alexandra Furnea, supravieţuitoare a incendiului din clubul Colectiv, comentează, într-o postare pe Facebook, faptul că un nou termen în dosarul Colectiv a fost stabilit pentru 22 septembrie, iar concluzia textului, în care vorbeşte despre visurile ei înaintea momentului ”Colectiv” şi rememorează noaptea incendiului, este, pornind de la faptul că măsoară timpul în intervenţii chirurgicale: ”Ca un chirurg rău şi nepriceput, Justiţia îşi vede şi ea de „lucrare” şi taie – pe viu însă – din speranţa mea că se va face dreptate”.

Mesajul vine după ce Curtea de Apel București a decis, miercuri, să reunească cele două cauze din dosarul incendiului de la Colectiv, după ce cu doar două zile în urmă le-a disjuns, potrivit hotărârii instanței. Efectul deciziei e că toate dezbaterile din proces se amână pentru 22 septembrie. Cu două zile în urmă, judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti hotărâseră ca dosarul ‘Colectiv’ să fie împărţit în două, iar fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone, funcţionarii din primărie şi cei doi pompieri să fie judecaţi separat de patronii clubului, judecătorii.

”22 septembrie, 2021. 4 operaţii. Număr anesteziile pe care le voi suferi până atunci. Nu mai măsor demult timpul în zile, luni şi ani, ci în intervenţii. Ca un chirurg rău şi nepriceput, Justiţia îşi vede şi ea de „lucrare” şi taie – pe viu însă – din speranţa mea că se va face dreptate în dosarul Colectiv. Taie şi extirpă şansa la normalitate a acestui neam”, este concluzia postării scrise pe Facebook de Alexandra Furnea.

Ea povesteşte cum incendiul din Colectiv i-a spulberat visurile.

”În lumea reală, stau singură în faţa unui laptop şi citesc acte de încheiere şi ştiri despre cele mai recente termene din faza de apel a dosarului Colectiv. Zilele de 14, 15 şi 16 iunie trebuiau să marcheze finalul calvarului acestor aproape 6 ani de bâjbâieli ale Justiţiei. Nu s-a întâmplat, ba dimpotrivă. Întâi, Curtea a propus din oficiu punerea în discuţie a schimbării încadrării juridice a faptelor inculpaţilor. Apoi, nu a putut să cadă de acord cu privire la acest aspect şi a decis ceva halucinant: disjungerea dosarelor. S-au format astfel două grupe de inculpaţi – cei „de rând” (patronii şi artificierii) şi cei „premium”, a căror cauză a fost amânată pentru toamna acestui an. Mai departe, aflu că, de fapt, disjungerea nu se poate face în faza apelului şi s-a propus din nou reunirea dosarelor, după ce se hotărâse cu vehemenţă separarea lor, în ciuda obiecţiilor corecte ridicate de absolut toţi avocaţii părţilor civile şi de procurorii DNA. La ultimul termen, aberaţia disjungerii a fost înlăturată şi dosarele s-au reunit…deşi porniseră prin a fi reunite. Un nou termen în dosarul „re-reunit” va avea loc în data de 22 septembrie. Ce se va petrece atunci, doar Dumnezeu ştie”, scrie Alexandra Furnea, adăugând că cicatricile i-au devenit barometre ale stării sufleteşti.

”Număr zilele până la următoarea programare, până la uşurarea temporară pe care mi-o va aduce o nouă intervenţie”, spune ea.

În opinia sa, ”într-o lume mai apropiată de cea reală, una în care am crezut de fiecare dată când am mers la vot, de fiecare dată când am apărat Justiţia din România, de fiecare dată când am ieşit în stradă, săptămâna aceasta ar fi pus capăt unui proces care durează deja de mult prea mult timp”.

Alexandra Furnea afirmă că, ”în lumea cu adevărat reală, şedinţele din cadrul apelului pendulează între diletantism, intenţii îndoilenice, găselniţe disperate, spectacole groteşti şi vociferări jignitoare”.

„Aţi înnebunit sau ce? Am şi eu limitele mele!”, zbiară, revoltată, o judecătoare. Nu ştiu ce ar răspunde alţii, dar eu pot să-i spun, pe un ton blând şi respectuos, că da, am înnebunit. S-a întâmplat când mi s-au topit ochelarii în palme, în timp ce ardeam într-un club care trebuia să fie sigur. S-a întâmplat când ţipetele prietenilor mei au fost înghiţite de vaierul flăcărilor. S-a întâmplat când am văzut zeci de tineri răniţi, unii inconştienţi, alţii în agonie, întinşi pe asfaltul din faţa Colectivului, aşteptând o salvare care nu mai venea. S-a întâmplat când am căzut pe bordură, lângă băiatul fără păr şi fără pleoape, care se uita în gol, de nerecunoscut, incapabil să clipească”, îşi aminteşte ea noaptea incendiului.

sursa: News.ro

sursa foto: Facebook\ Alexandra Furnea

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

26 comentarii

  1. Cand s-au implinit 5 ani de la accident , Costi Rogozanu a scris un editorial exceptional despre cum s-a rezolvat in justitie in Romania comparativ cu alte tari unde au fost accidente similare.
    Concluzia , este un accident speculat politic pentru a baga oameni politici la puscarie si din cauza asta nici un judecator nu risca sa dea.sentinte.
    Rogozanu scrie foarte clar cine au fost vinovatii reali, patronii de club care au fost iresponsabili si criminali lasand sa arda artificii intr-o fosta fabrica unde se lucrase cu substante inflamabile zeci de ani.

    • pompierii nu au nici o vina?

    • @andrei Vina este „colectivă”, este un lanţ al slăbiciunilor care, din păcate, ne afectează pe noi toţi de ani de zeci de ani de zile. Clubul nu ar fi putut funcţiona dacă documentele necesare ar fi fost eliberate în conformitate cu prevederile legale, cu bună-credinţă, plecând de la interesul public. Nu ne putem ascunde, toată lumea ştie cum se obţin avize şi autorizaţii într-o instituţie publică, cei mai mulţi le obţin cu relaţii, şpagă influenţe politice şi cotizaţii la partid. Este o problemă sistemică şi pandemică, perpetuată prin Pile Cunoştinţe şi Relaţii, sistem care vine din perioada comunistă. Cel mai grav este faptul că singura care putea să rezolve problema este chiar justiţia care demonstrează că nu are niciun interes în acest sens, din contră.

    • plus Piedone si functionarii lui care si-au luat gentile de bani pentru autorizatii .
      rogozanu e un carnat gen cristoiu .

  2. Dragă Alexandra, care justiție? Justiția pensiilor speciale? Justiția în care se iese la pensie la sub 50 de ani? Justiția sub oblăduirea căreia corupția zburdă în floare? Justiția care apără infractorii și pe cei care i-au oferit tot noianul de privilegii? Justiția care interpretează legea după cum îi vine sieși favorabil? Justiția care n-a fost capabilă să soluționeze niciuna din arzătoarele spețe pe care le cunoaștem cu toții, respectiv dosarul Revoluției, dosarul mineriadelor, dosarul 10 august etc.? Care justiție, cea care pune umărul la sistemul mafiot care se ocupă de toate fărădelegile care se petrec în România? Justiția care închide ochii la toate acțiunile de trafic de ființe vii și alte fapte asociate domeniului criminalității? Această justiție, cu excepțiile de rigoare, este profund putredă și interesată să nu se schimbe nimic în România, altfel ea și-ar pierde noianul de privilegii și polul de influență avut în perpetuarea tuturor mizeriilor săvârșite în sistem. Justiția este asemenea societății la a cărei bune funcționări veghează, putredă, coruptă, incompetentă și racordată la mendrele sistemului, este parte integrantă din molozul ce îngenunchiază de peste 30 de ani această țară, ce s-a petrecut în perioada comunistă, nu s-a înlăturat odată cu Revoluția din *89, ci doar s-a perpetuat până-n zilele noastre, actorii s-au schimbat într-o oarecare măsură, mulți au rămas conectați la sistem și au contribuit la perpetuarea sa, doar că mijloacele de punere în scenă au fost altele. Avem țara pe care acest popor de naivi, needucați și iraționali o merită, iar justiția, cumîi stă bine unei astfel de societăți, nu face rabat de la regula de bază. Distinsă Alexandra și toate victimele de la Colectiv, noi, cei cu rațiune la purtător și cu puțină luciditate, prezentăm scuzele de rigoare pentru impotența afișată de acest stat eșuat și de justiția macabră, cele care n-au fost capabile să vă facă dreptate și să vă trateze așa cum ar fi fost normal, decent și firesc într-o țară civilizată!

  3. Asasinii si coruptii nu au scrupule, isi fac dreptate in stil mafiot.

  4. noi vrem „Justitie la minut” dar nu se poate asa….. trebuie rabdare
    iar faza ca dosarul a fost disjuns este o manipulare a voastra

    • adica toti au mintit si de fapt nu s-a incercat asa ceva?

    • Diferenta dintre „justitie la minut” si „justitie niciodata” e problema. 5 ani de judecari sau 31 de ani la Mineriade intra in a doua varianta… La minut e comentariul tau.

    • Cam câtă răbdare am avut și cu Dosarul Revoluției!

  5. Naivilor, nu veti ajunge nicaieri daca stati dupa justita corupta sa va faca dreptate. S-a rezolvat ceva cu dosarul Revolutiei? cu Mineriadele? cu 10 august? justitia nu este calea de a face dreptate.

    • O justitie stramba nu poate judeca drept. Sunt milioane de romani nedreptatiti de justitia mafiota si corupta.

  6. Tergiversarea este injustitie. Pedepsele mici sunt injustitie. Inegalitatea in fata legii e injustitie. Criminalii liberi ca Iliescu si colaboratorii lui reprezinta fructul injustitiei romanesti. Despre ce „sistem de justitie” vorbim?

  7. „Justiţia” este noua Securitate. Deasupra legii, abuzivă, prietenă cu infractorii, dispreţuitoare cu oamenii cinstiţi, privilegiată, incompetentă, indolentă, securistă, coruptă, nepotistă şi condamnată la CEDO nonstop. Care justiţie? În Românistan nu există justiţie. Românistan e un stat eşuat.

  8. noi victimele le platim salariile si PENSIILE SPECIALE sperand sa ne faca dreptate sa ne apere de infractori

  9. Doamna Alexandra Furnea, de ce nu faceti o sesizare la Inspecția Judiciară pentru modul în care judecătorii pretoria dumitrache si andrei iugan au judecat acest dosar mai ales la ultimele termene ? Din atatia avocați in dosarul colectiv n a sesizat niciunul inspecția judiciară desi toți se vaită ca asa judecată n au întâlnit ? E foarte ciudat. Dacă nu va grăbiți sa sesizări inspecția si chiar parchetul, judecătorii de la cab, fierul liei savonea, vor distruge dosarul colectiv si il vor salva pe psd istul piedone. Jud Iugan e apropiat psd prin prof neagu

    • Nu vreau să par cinică, dar cu siguranţă politicienii, funcţionarii publici şi patronii şmecheri îşi permit cei mai buni avocaţi. Toate instituţiile statului sifonează sume enorme în case de avocatură, în cele mai bune, adică în cele abonate veşnic la banul public. Chiar dacă instituţiile au propriile departamente juridice. Este o miză foarte importantă, dosarele grele, cele care ar transmite mesajul schimbării în sensul normalităţii trebuie să fie plimbate cât mai mult şi soluţionate pe bani mulţi în funcţie de interesele celor care aparţin sistemului.

  10. Sistemul de Justiție este inutil în România. Nu înțeleg ce-i justifică existența. Este un sistem care doar consuma resurse deosebit de mari dar fără să aibă vreun rezultat rezonabil. Sistemul nostru este doar o cloacă puturoasa în care corupția și mafia sunt la ele acasă și își văd de treabă relaxat.
    Pentru cetățeni, pentru societate, Justiția este o mare țeapă pentru că mai mult strică decât repară.
    Uitați-vă la increngaturile dintre procurori, judecători și mafioți din Dosarul Băneasa care l-au pus pe fuga pe Popoviciu și ce zmetie a luat Justiția română de la cea britanică!
    În afară de un sistem de sinecuri mascate, altceva nu este Justiția română. Dacă n-ar exista, prin absurd, măcar nu ne-ar mai împiedică și ar crește și nivelul de trai al populației.

  11. Cu Piatra Neamț și cu îngălatul de Vlăduț Voiculeț cum rămâne, G4MEDIA? Ne dăm cu fundul de pământ și pe subiectul ăla? Sau acolo vă puneți plăcuța suedeză la gât cuminți? Azi ați ratat articol de simpuit la îngălata de la S1, tic tac.

    • Cu toţii ne întrebăm cum de am eşuat ca ţară. Mai apare sporadic câte o formă coruptă de manifestare a materiei şi ne oferă toate răspunsurile.

  12. Citesc intotdeauna ce scrie fata asta curajoasa si frumoasa! Cuvintele sunt atat de vii ca incepe sa te doara la propriu si pe tine….iar acum prin ce a scris ma ia furia, disperarea, ‘nebunia’ de a dori sa schimbi ceva in acest sistem in care nimic nu se schimba si nesimtirea, frauda, incompetenta, nepotismul si coruptia generalizata persista si chiar par a fi virtuti ce te scapa din orice.

    Dreptatea….probabil nici nu ar trebui sa o cautam in sistemul de ‘canalizare’ al justitiei romanesti.

  13. Pe spinarea protestelor de la Colectiv s-au cățărat actualii salvatori ai României, justiția o păstorește USRistul Stelica, acest ZERO al politicii dîmbovițene.

  14. Daca totusi insistati sa va delectati cu un superb foc de artificii in hala, de vina vor fi primarul de sector si ministru de interne.

    Prin contrast, la Bals e vinovat primarul general anterior, Dughin si martienii.

    La Piatra Neamt inca nu s-a anuntat, o sa ne spuna Burduja la comemorarile Sfatului 10 August Ciaist Deutchewellist.

  15. OARE I-A IMPINS PIEDONE IN CLUB IN LOC DE 80 AU INTRAT 400.DISTRACTIA GRATUITA COSTA.

  16. Vreau sa se constate ca au trecut 6 ani si nu au aparut NORMATIVE de echipare a spatiilor ocupate de activitati gen ,,colectiv” !!! Trebuie sa se elimine pe viitor chiar si posibilitatea teoretica sa mai apara morti si ranit ca in 2015 la colectiv !!!