G4Media.ro

Metropola chineză Hangzhou limitează iluminatul exterior după ce canicula a crescut cererea…

Sursa foto: Pixabay

Metropola chineză Hangzhou limitează iluminatul exterior după ce canicula a crescut cererea de electricitate

Metropola Hangzhou, unde se află sediile unora dintre cele mai mari companii din China, a interzis orice formă de iluminat peisagistic neesenţial în această săptămână pentru a economisi energie în contextul în care căldura extremă a crescut cererea de electricitate şi a sporit utilizarea aparatelor de aer condiţionat, informează Reuters, preluată de Agerpres.

Hangzhou, capitala provinciei estice Zhejiang, va suspenda totodată până vineri toate spectacolele de lumini din acest oraş cu 12,5 milioane de locuitori, au precizat marţi, într-un comunicat, autorităţile locale chineze.

Această metropolă chineză, în care se află sediile unor giganţi tehnologici precum Alibaba şi NetEase, s-a confruntat cu temperaturi care au depăşit 40 de grade Celsius începând din 2 august, după ce estul şi sudul Chinei s-au confruntat cu ceea ce meteorologii locali au denumit ”un război extins” cu temperaturile caniculare.

În oraşul apropiat Shanghai, sarcina maximă pe reţeaua sa electrică a depăşit pentru prima oară 40 de milioane de kilowaţi pe 2 august în contextul în care canicula a crescut consumul de electricitate din acest oraş cu aproape 25 de milioane de locuitori.

Shanghai este oraşul din China cu cea mai mare densitate a sarcinii electrice, iar cartierul său central, Lujiazui, consumă de două ori mai multă energie per kilometru pătrat în comparaţie cu Manhattan din New York şi cartierul Ginza din Tokyo, potrivit operatorului reţelei de energie.

Întrucât sarcina maximă asupra reţelei din Hangzhou a atins noi recorduri, oficialii au spus că vor implementa un nou plan de garantare a alimentării cu electricitate ”practic” şi ”rafinat”, care să asigure operarea normală a iluminatului funcţional în spaţiile publice şi să garanteze siguranţa circulaţiei pe timpul nopţii.

Potrivit meteorologilor chinezi, canicula record din 2024 a fost agravată de încălzirea globală în ciuda efectelor de răcire aduse de fenomenul La Nina.

Anul acesta, China a înregistrat cea mai caldă primăvară de după anul 1961, urmată de cea mai călduroasă lună mai şi, apoi, de săptămâni de condiţii secetoase în regiunea sa centrală, unde se află terenuri agricole.

Temperaturile ridicate din Shanghai şi din provinciile Zhejiang, Jiangsu şi Anhui ar putea persista până pe 11 august, au precizat marţi meteorologii chinezi.

În statele vecine Coreea de Sud şi Japonia au fost raportate decese din cauza valului de caniculă extremă care a învăluit nord-estul Asiei. China nu a raportat deocamdată decese din cauza căldurii extreme.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează