G4Media.ro

Microsoft anunță că intenționează să concedieze 10.000 de angajați până la sfârșitul…

Sursă foto: Microsoft

Microsoft anunță că intenționează să concedieze 10.000 de angajați până la sfârșitul lunii martie: ”Mai puţin de 5% din numărul nostru total de angajaţi”

Grupul american Microsoft Corp. a anunţat miercuri că intenţionează să concedieze aproximativ 10.000 de angajaţi până la finele lunii martie, dând o nouă lovitură sectorului tehnologiei care a fost afectat de mai multe planuri ample de restructurări, informează AFP, citată de Agerpres.ro.

„Este vorba de mai puţin de 5% din numărul nostru total de angajaţi… Este important de menţionat că, deşi eliminăm posturi în unele zone, vom continua să facem angajări în zonele strategice”, a precizat directorul general Satya Nadella într-un email trimis angajaţilor.

Producătorul de software a subliniat că aceste restructurări se vor traduce printr-o lovitură de 1,2 miliarde de dolari care va fi inclusă în bilanţul financiar pe trimestrul al doilea. Microsoft urmează să dea publicităţii rezultatele pe trimestrul al doilea în data de 24 ianuarie iar analiştii se aşteaptă ca grupul să anunţe o majorare a cifrei de afaceri cu doar 2,7% în ritm anual, un ritm foarte mic pentru un gigant din sectorul informatic obişnuit cu creşteri de două cifre.

În ultimele luni şi alte nume mari din sectorul tehnologiei au anunţat restructurări de personal. Amazon şi Salesforce au precizat, la începutul acestei luni, că vor concedia aproximativ 18.000, respectiv 8.000 de salariaţi. Meta, firma mamă a Facebook şi Instagram, a lansat şi ea un plan de restructurări vizând 11.000 de posturi în luna noiembrie 2022.

În cazul Microsoft, grupul a mai demarat două programe de restructurări, unul în luna iulie 2022 care a vizat mai puţin de 1% din efective iar cel de-al doilea în octombrie şi care a vizitat mai puţin de 1.000 de persoane. În paralel Microsoft, care numără acum 221.000 de angajaţi, a angajat aproximativ 75.000 de persoane începând din 2019.

sursa: Agerpres.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Acesti programatori (IT0isti, cum le zice acum) pot fi salvati.
    Ii angajeaza guvernul Romaniei si nici nu le ia impozit
    pe salariile lor imense. Ca, deh, Constitutia tarii nu-i pentru toti,
    adica unii (marea majoritate) plateste impozite, IT-istii nu.
    Ar trebui trimis cazul la CCR, dar si astia au zis ca magistratii
    trebuie sa aiba pensii speciale, altii nu.

    • Deci ? Te doare tare puiule ?

    • @Alma: Dacă nu ar fi existat acea reducere de taxe pentru domeniul IT, crezi că mai avea România o asemenea creștere a nivelului de trai a clasei medii?
      Acei ITisti, plătesc din salariile lor: chirii mai mari, mașini mai scumpe, produse mai scumpe si mai multe la supermarket, samd. Banii lor, într-o bună parte, tot în economia țării se întorc.
      Doar cu acea reducere de taxe, a fost posibilă o asemenea dezvoltare a acestui domeniu. Multe companii și-au deschis birouri “near shore”, preferând să achite salarii cu 20-40% mai mici decât în Europa de Vest, iar ITistii din Ro au ales să rămână în țară din acest motiv.
      Dacă taxele vor crește, va fi mai dificil ca acele joburi sa fie păstrate în Ro, așa că ai grijă ce-ți dorești.
      Această măsură nu va dura mult timp, însă e nevoie de ea pentru stabilirea unor centre de IT, cheie, la noi în țară.

    • Daca e așa, atunci măsura asta ar trebui sa fie aplicată tuturor, dar nu se poate, deci nu e asa