Mii de oameni au mărșăluit împotriva antisemitismului la Londra / BBC a interzis angajaților să participe la marș
Mii de persoane au mărșăluit duminică pe străzile Londrei împotriva antisemitismului, la o zi după o altă manifestație pro-palestiniană și în a treia zi a armistițiului dintre Israel și Hamas, transmite agenția AFP, citată de boursorama.com.
În cadrul procesiunii, care a pornit de la Royal Courts of Justice spre Parlament, în centrul capitalei, numeroși manifestanți au fluturat steaguri israeliene și britanice și pancarte pe care scria „Toleranță zero pentru antisemitism”.
De asemenea, ei au afișat fotografii ale ostaticilor răpiți de Hamas în timpul atacului sângeros asupra Israelului din 7 octombrie, care a dus la un răspuns israelian în Fâșia Gaza, care a fost bombardată fără încetare de la începutul armistițiului de vineri.
Over 100K people in the streets of London today, standing in solidarity against antisemitism and for the immediate release of all the hostages.
We haven’t seen such big numbers against antisemitism here since 1936.Thank you 🇬🇧 for choosing to be on the right side of history!… pic.twitter.com/3Z1r44qTdm
— Oren Marmorstein (@OrenMarmorstein) November 26, 2023
BBC a interzis angajaților să participe la marșul de la Londra împotriva antisemitismului
Personalul BBC, inclusiv cel evreu, a fost informat că nu are voie să participe la marșul împotriva antisemitismului, scrie Jerusalem Post.
Angajaților BBC care au cerut permisiunea li s-a refuzat participarea, în conformitate cu orientările contractuale care interzic angajaților să participe la demonstrații considerate „controversate”, a precizat Times. Același răspuns ar fi fost dat și personalului care a solicitat permisiunea de a participa la mitinguri pro-palestiniene.
În ciuda faptului că BBC a considerat marșul împotriva antisemitismului ca fiind „controversat”, propria politică a BBC permite personalului să manifesteze în „opoziție față de rasism [care] este un principiu democratic fundamental”, potrivit Jewish Chronicle. Acest lucru i-a determinat pe mulți să exemplifice refuzul personalului BBC ca fiind un dublu standard.
„Suntem aici pentru a susține Israelul”
„La 7 octombrie, ne-am trezit într-o nouă realitate și am fost cu toții traumatizați de ea”, a declarat pentru AFP Omer Plotniarz, un muzicolog în vârstă de 37 de ani, care a venit la manifestare împreună cu soția și copilul său.
„Vrem doar să ne vedem copiii, soțiile, frații, surorile, toată lumea acasă”, a pledat el.
„Suntem aici pentru a susține Israelul, pentru a cere eliberarea tuturor ostaticilor”, a declarat Debby Goldberg, în vârstă de 52 de ani, cu un steag israelian în jurul umerilor.
„Suntem aici pentru a cere pace și pentru a pune capăt acestui coșmar”, a adăugat această cetățeană israeliană originară din Argentina.
Potrivit organizației caritabile evreiești Community Security Trust (CST), un număr record de 1.324 de acte antisemite au fost înregistrate în Marea Britanie între începutul războiului, la 7 octombrie și 15 noiembrie, față de 271 în aceeași perioadă a anului trecut.
Fostul premier britanic Boris Johnson a luat parte la marșul organizat de Campania împotriva antisemitismului.
La începutul demonstrației, poliția l-a arestat pe fondatorul grupării de extremă dreapta EDL, Tommy Robinson, căruia i se ceruse să stea deoparte.
Cu o zi înainte, zeci de mii de britanici au ieșit din nou în stradă în sprijinul palestinienilor, cerând o încetare durabilă a focului în Gaza.
Armata israeliană a estimat numărul total de ostatici luați la 240, iar numărul persoanelor – majoritatea civili – masacrate în atacul din 7 octombrie la 1.200.
În Fâșia Gaza, guvernul Hamas susține că aproape 15.000 de persoane, dintre care 6.150 cu vârsta sub 18 ani, au fost ucise de loviturile israeliene.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank