Milioane de euro în numerar ascunși sub podeaua din sediul unei firme italiene, găsite cu ”cash dogs” / Parchetul European anunță că va confisca 149 de milioane de euro în cadrul unei anchete în Italia privind frauda la TVA pentru carburanți
În cadrul unei anchete privind o fraudă complexă în domeniul TVA privind carburanții importați, condusă de Parchetul European din Bologna (Italia), Poliția Financiară Italiană din Parma (Guardia di Finanza) a executat astăzi, 23 martie 2023, un ordin de blocare a unor bunuri în valoare de până la 149 de milioane de euro, se arată într-un comunicat al Parchetului European.
Potrivit sursei citete, ordinul de înghețare a fost emis de către judecătorul de investigații preliminare din Parma, la cererea EPPO, împotriva a cinci persoane fizice și a două societăți implicate în comerțul cu carburanți.
Decretul judiciar de confiscare a numerarului, a conturilor bancare și a bunurilor imobiliare a fost executat în Parma, Potenza și Salerno.
În timpul perchezițiilor, Guardia di Finanza a descoperit milioane de euro în numerar ascunși sub podeaua din sediul uneia dintre companiile investigate, folosind „cash dogs” – unități canine specializate în căutarea de valută.
Este vorba despre o presupusă fraudă intracomunitară de tip MTIC (Missing Trader Intra-Community) – o schemă infracțională complexă care profită de normele UE privind tranzacțiile transfrontaliere între statele membre, deoarece acestea sunt scutite de taxa pe valoarea adăugată (TVA).
Ancheta vizează un presupus grup infracțional format din trei persoane, toate italiene, care lucrează din Dubai, Miami și Salerno. Aceștia sunt suspectați că au introdus produse petroliere pe teritoriul italian din alte state membre ale UE pentru a le revinde ulterior la un preț redus, folosind o serie de societăți fantomă și o societate tampon.
În cele din urmă, produsele petroliere au fost vândute unei societăți cu sediul în Parma, despre care se crede că a comis o fraudă în materie de TVA, ceea ce i-a permis să revândă produsele petrochimice în cauză la prețuri inferioare celor de pe piață, obținând astfel un avantaj ilegal față de operatorii economici onești.
Potrivit anchetei, produsele petroliere au fost importate prin intermediul a două societăți cu sediul în UE de la rafinării din Slovenia și Croația, cu ajutorul unor vehicule ale unei societăți de transport croate administrate „de facto” de unul dintre presupușii membri ai asociației infracționale.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
1 comentariu