G4Media.ro

Ministerul Apărării, despre prăbușirea MIG-ului și a elicopterului: Ambele evenimente s-au produs,…

sursa foto: Avion MIG / Ministerul Apărării

Ministerul Apărării, despre prăbușirea MIG-ului și a elicopterului: Ambele evenimente s-au produs, cel mai probabil, din cauza unui cumul de factori umani şi de mediu, a căror pondere urmează să fie stabilită

Ministerul Apărării Naționale anunță, într-un comunicat, că prăbușirea  MIG-21 Lancer și a elicopterului IAR 330 care plecase în misune de salvare s-a produs, ”cel mai probabil, din cauza unui cumul de factori umani şi de mediu, a căror pondere urmează să fie stabilită”.

Redăm mai jos integral concluziile preliminare privind cauzele prăbușirii aeronavelor MiG-21 LanceR şi IAR-330, din data de 2 martie comunicate de MApN:

”Comisiile de investigare tehnică au formulat concluziile preliminare cu privire la cauzele probabile care au dus la prăbușirea unui avion MiG-21 LanceR şi a unui elicopter IAR-330, la data de 2 martie, în judeţul Constanţa, evenimente care au cauzat decesul a opt militari.

Din informațiile obținute în urma măsurătorilor şi a evaluărilor efectuate, analizei datelor extrase din sistemul de înregistrare a parametrilor de zbor şi de funcţionare de la bordul aeronavelor, audierii convorbirilor radio, examinării stării epavelor aeronavelor, studierii hărţilor sinoptice şi a condiţiilor meteorologice existente în zonele de impact la momentele producerii celor două catastrofe aeriene, comisiile au concluzionat că ambele evenimente s-au produs, cel mai probabil, din cauza unui cumul de factori umani şi de mediu, a căror pondere urmează să fie stabilită la finalizarea procedurilor de investigare.

Cercetările pentru stabilirea cauzelor și concluziilor finale continuă, sub coordonarea Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti.

Conform procedurilor referitoare la exploatarea aeronavelor militare, pe baza concluziilor preliminare, Statul Major al Forţelor Aeriene a luat măsurile necesare în vederea reluării misiunilor de zbor cu aceste aeronave: au fost revăzute şi actualizate procedurile de operare, au fost parcurse module de pregătire teoretică şi practică cu toate categoriile de personal aeronautic care operează aceste aeronave şi s-au executat verificări tehnice la toate aeronavele de tip MiG-21 LanceR şi IAR-330, toate variantele.

În urma aplicării acestor măsuri, a fost autorizată reluarea misiunilor de zbor cu aeronavele MiG-21 LanceR şi IAR-330, toate variantele.”

Context

Reamintim că miercuri, 2 martie, ora 20.00, o aeronavă MiG-21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriană, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, iar la ora 20.03 a dispărut de pe radar, prăbușindu-se în zona localității Cogealac.

Ca urmare a declanșării operațiunilor de căutare-salvare, un elicopter militar IAR-330 al Bazei 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu a decolat în jurul orei 20.21, în misiune de căutare-salvare a pilotului aeronavei MiG-21 LanceR.

Elicopterul a pierdut legătura radio cu baza în jurul orei 20.44 şi s-a prăbuşit în zona localității Gura Dobrogei, județul Constanța, la aproximativ 11 km de aerodrom. Pilotul avionului MiG-21 LanceR şi cei șapte membri ai echipajului elicopterului IAR-330 și-au pierdut viața în urma acestor accidente.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Deci nu au aflat, ca de obicei…..un articol la fel de inutil și lipsit de sens ca viața lui Putin……

  2. Cauza e deturnarea tuturor banilor destinati apararii patriei catre pensiile speciale din armata. Punct. Astia sint niste tradatori de tara.

  3. Faptul ca niste cosciuge pe roti inca zboara nu are importanta. Doamne ce incompetenti

  4. O mana o spala pe cealalta si nimeni nu zboara din functie . Iohanita i-a avansat in grad pe cei decedati si gata s-a depasit momentul.

  5. Deci ceasul rau e de vina

  6. Mușamalizăm ca de obicei, gunoiul sub preș. Ce e de mirare când prim-ministrul plagiator blochează ancheta cu privire la teza de doctorat plagiată? Apropo, cum merge ancheta cu furtul de combustibil de la Kogălniceanu? Cum merge ancheta cu kerosenul măsluit de interpușii lui Ghiță? Cum merge ancheta cu avioanele care făceau contrabandă cu țigări în spațiul nostru aerian fără să le întrebe nimeni nimic? Și mai vrem în Schengen și să fim pilon de stabilitate NATO. Polonia și statele baltice au demonstrat că pot fi parteneri serioși, noi ratăm oportunități istorice pentru că suntem, din păcate conduși de incompetenții din coaliția USL – Iohannis – Grivco. Polonia expulzează spioni ruși, noi îl numim din nou pe Iancu în funcții de decizie pe energie… La noi spionii sunt bine mersi, pentru că toate structurile statului sunt șvaițer. Este momentul unei curățenii de agenți ai Rusiei în structurile strategice (energie, infrastructură) și de forță (armată, servicii). Dar cine să o facă?