G4Media.ro

Ministerul Apărării, după atacurile Rusiei lângă granița României: Nu rezultă posibilitatea unor…

sursa foto: Captură Google Maps

Ministerul Apărării, după atacurile Rusiei lângă granița României: Nu rezultă posibilitatea unor amenințări militare directe la adresa teritoriului național

Ministerul Apărării Naționale a anunțat luni că, după ce a evaluat situația de la granița cu Ucraina ca urmare a atacurilor ruse cu drone asupra portului ucrainean Reni, ”nu rezultă, la acest moment, posibilitatea unor amenințări militare directe la adresa teritoriului național sau apelor teritoriale ale României”.

Reacția MApN vine după ce Comandamentul operațional „Sud” al armatei ucrainene a informat că ținta atacului nocturn al dronelor rusești în regiunea Odesa a fost infrastructura portuară de la Dunăre.

„În urma loviturilor, a fost distrus un hangar cu cereale, au fost avariate rezervoare pentru depozitarea altor tipuri de mărfuri, a izbucnit un incendiu într-unul din spațiile de producție, care a fost eliminat cu promptitudine”, a precizat sursa citată, care a adăugat că patru lucrători portuari au fost răniți în urma atacului.

Imagini neautentificate publicate pe Facebook arată lovituri cu drone care ar fi lovit portul ucrainean Reni, aflat pe malul stâng al Dunării (la 3 km aval de vărsarea Prutului în Dunăre), la o distanță de 22 de kilometri de Galați.

Potrivit armatei, trei drone au fost doborâte.

Serhii Bratciuk, președintele Consiliului Public din cadrul administrației regionale din Odesa, a declarat că dronele rusești au lansat mai multe atacuri asupra infrastructurii ucrainene de cereale.

Comunicat MApN după atacurile Rusiei lângă granița dintre Ucraina și România:

Cu privire la situația de securitate din regiunea Mării Negre, în contextul recentelor atacuri executate de forțele armate ale Federației Ruse împotriva unor ținte civile și a unor elemente de infrastructură critică din Ucraina situate în apropierea granițelor României, Biroul de presă al MApN face următoarele precizări:

Ministerul Apărării Naționale condamnă cu fermitate războiul de agresiune declanșat de Federația Rusă în Ucraina și atacurile nejustificate și ilegale care vizează, împotriva tuturor regulilor internaționale și normelor morale și umanitare, populația civilă și elemente din infrastructura critică a Ucrainei.

În ceea ce privește situația de securitate din apropierea granițelor României, din evaluările structurilor cu responsabilități ale Ministerului Apărării Naționale, nu rezultă, la acest moment, posibilitatea unor amenințări militare directe la adresa teritoriului național sau apelor teritoriale ale României.

Armata României continuă implementarea măsurilor de vigilență întărită în spațiul național terestru, maritim și aerian, și a celor de consolidare a posturii de apărare și descurajare pe flancul estic, stabilite conform planurilor naționale și aliate.

Ministerul Apărării Naționale, împreună cu structurile similare din țările aliate și cu cele din NATO, va continua consolidarea apărării comune pe întregul flanc estic și descurajarea oricăror agresiuni împotriva teritoriului aliat. De asemenea, Armata României rămâne fermă în aplicarea tuturor măsurilor necesare pentru asigurarea siguranței și libertății de navigație în zona de responsabilitate din Marea Neagră.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. daca te iei dupa ficusii din guvern, nici cand o sa intre cu tancurile nu o sa fie vreun pericol!
    Circula un video cu drona, deasupra dunarii probabil pe linia granitei..]
    Oare sistemele noastre de aparare ce faceau?

  2. Nu e niciun pericol…Cu toate astea in Ucraina,tara careia Rusia i-a garantat securitatea printr-un document oficial,are loc o invazie militara si atacuri teroriste zilnic…

  3. Nu ne amenință. Dar au trecut pe deasupra Deltei Dunării sau nu? Sau nu știți? Sau nu vreți să spuneți?

  4. La ce mamaligi avem ca politicieni sau generali de armata, sa nu speram ca dupa ce va cadea in Romania (e o chestiune de timp) va sari cineva sa faca ceva. Nici daca ar muri oameni nevinovati