G4Media.ro

Ministerul Apărării Naționale susține modificarea legii privind pensiile militare. Unul dintre obiective:…

Sursa foto: MApN

Ministerul Apărării Naționale susține modificarea legii privind pensiile militare. Unul dintre obiective: eliminarea discriminărilor dintre beneficiari

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, şi secretarul de stat şi şeful Departamentului pentru relaţia cu Parlamentul şi calitatea vieţii personalului (DRPCVP), Marius Bălu, s-au întâlnit, marţi, la sediul MApN, cu reprezentanţii Forumului structurilor asociative ale personalului militar în rezervă şi în retragere.

„Am decis împreună faptul că Ministerul Apărării Naţionale şi Forumul structurilor asociative ale militarilor din sistemul apărării, ordinii publice şi siguranţei naţionale vor susţine, cu anumite propuneri de modificare necesare, PL-x nr. 199/2020 – proiectul de lege privind modificarea şi completarea Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat şi instituirea unor măsuri în domeniul pensiilor militare de stat. Voi rămâne permanent în contact cu reprezentanţii Forumului şi voi sprijini întotdeauna militarii în rezervă şi în retragere. Ministerul Apărării Naţionale este şi va fi tot timpul alături de structurile asociative ale personalului care a făcut parte din Armata României”, a declarat ministrul Ciucă, potrivit unui comunicat al MApN.

Ministrul Apărării i-a asigurat pe pensionarii militari de întreaga implicare a instituţiei militare în soluţionarea problemelor semnalate de structurile asociative ale cadrelor militare în rezervă şi în retragere, în special în ceea ce priveşte problematica actualizării pensiilor militare.

De asemenea, el i-a informat pe reprezentanţii Forumului că a aprobat, marţi, documentul ce prevede optimizarea procesului de informare publică pe tema pensiilor militare şi calităţii vieţii personalului din perspectiva procesului de legiferare şi a aplicării prevederilor legislaţiei naţionale şi a normelor specifice MApN. Scopul acestor demersuri este acela de a îmbunătăţi cooperarea cu structurile asociative ale personalului militar în activitate, în rezervă şi în retragere, arată MApN.

„Armata va fi mai activă în comunicarea cu pensionarii militari, prin cele două structuri cu responsabilităţi directe legate de ei: Casa de pensii sectorială a MApN şi Departamentul pentru relaţia cu Parlamentul şi calitatea vieţii personalului. Acestea îşi vor actualiza şi îmbunătăţi paginile din Internet, vor administra un forum dedicat exclusiv problematicii pensiilor militare, vor crea şi administra pagini dedicate problematicii care îi preocupă pe seniorii noştri şi vor organiza periodic, în reţelele de socializare, sesiuni de întrebări şi răspunsuri pe tema pensiilor militare”, a spus ministrul Apărării Naţionale.

Preşedintele Forumului a apreciat eforturile depuse de conducerea MApN şi a mulţumit pentru oportunitatea oferită cu acest prilej de a desfăşura, la sediul Ministerului Apărării Naţionale, această întâlnire a reprezentanţilor structurilor asociative ale personalului militar în rezervă şi în retragere.

Ministerul Apărării Naţionale a depus o serie de observaţii la proiectul de lege privind modificarea şi completarea Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat şi instituirea unor măsuri în domeniul pensiilor militare de stat (PL-x 199/2020) şi va susţine acest proiect în cadrul procesului legislativ, principiile avute în vedere fiind: înlăturarea discriminărilor majore din sistemul pensiilor militare de stat referitoare la diferenţele de cuantumuri ale pensiilor pentru beneficiarii care au ieşit la pensie la intervale diferite de timp, dar au deţinut, ocupat sau avut grade, funcţii şi vechimi egale; crearea cadrului legal pentru recalcularea pensiilor militare, proces efectuat în raport cu vechimea valorificată prin ultima decizie de pensie şi raportat la prevederile legale privind salarizarea militarilor, poliţiştilor şi poliţiştilor de penitenciare aplicabile la data respectivă, în condiţii identice de funcţie şi de grad militar/profesional; crearea cadrului legal pentru actualizarea, după data aplicării în integralitate a Legii-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, a pensiilor militare, ori de câte ori se majorează soldele de grad/soldele gradului profesional şi soldele de funcţie ale militarilor, măsură care nu va mai permite un nou decalaj.

De asemenea, MApN susţine eliminarea, etapizată, a inechităţilor create de succesiunea în timp a actelor normative din sistemul pensiilor militare prin raportarea la prevederile Legii nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare; acordarea dreptului prevăzut de art.11 din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificările şi completările ulterioare (pensionarii decoraţi cu ordinul „Semnul Onorific” clasele a III-a, a II-a şi I beneficiază de un spor de 10, 15 şi, respectiv, 20 la sută al cuantumului pensiei).

Structurile asociative care îşi desfăşoară activitatea în domeniile de responsabilitate ale instituţiei militare sunt acele asociaţii/fundaţii al căror scop şi obiective se circumscriu domeniilor de responsabilitate ale Ministerului Apărării Naţionale.

Departamentul pentru relaţia cu Parlamentul şi calitatea vieţii personalului, prin Direcţia pentru relaţia cu Parlamentul, a avut, în acest an, mai multe activităţi dedicate pensionarilor militari, dar interacţiunea fizică cu reprezentanţii structurilor asociative a fost limitată începând cu trimestrul II al anului, ca urmare a izbucnirii pandemiei provocate de virusul SARS-CoV-2.

sursa: Agerpres, sursa foto: MApN

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

56 comentarii

  1. ADICA SA SI LE UMFLE LA TOTI !
    INDEXATE CU INFLATIA, LA CURS, LA CANICULA, LA FRIG.

    DE UNDE ? mama lui oprisan fabrica bani pentru ei nu pentru jupuiti.

    • Adica sa iti umfle tie mintea cea subțire și fragilă!

    • Augustine, frecati menta, gagiule, v-au mancat carciumile ficatii de atata activitate.
      In alta ordine de idei, ce-mi mai plac mie ministri astia, care odata ajunsi in functie se transforma in lideri de sindicat. La fel si Vela, Anisie si altii, ca sa ma refer doar la ultimul guvern.

    • Sadiku ! Ai dreptate ! Lideri sindicali Bolșevici !
      De unde bani ? Toți au înnebunit ! Populism sadea ! Tovarășii PSD sa voteze pensii speciale dublate la tot poporul român ! Eu sunt pensionar ! Am 2100 RON ! Jumătate din pensiile pe contribuție sunt trucate ( șpăgi la calcul , acte false și mânării ) !

  2. Să-mi bag pla mea specială în gura voastră de speciali descreierați. Nu vă mai săturați de plă.

    • Pensia de serviciu nu e pensie specială!!!!!!. Și e plata cuvenită militarului polițistului jandarmului pentru liniștea dumneavoastră. Deaceea aveți siguranță și liniște sa înjurați polițiștii și jandarmii pentru că ei nu dorm se probează de la multe sa dormiți dumneavoastră liniștiți și să huliți in voie

    • Am fost subofiter in armata iar dupa 37 de ani de cariera am iesit la termen cu o pensie nesimtita de 2.050 lei. In afara de asta, m-am ales cu nenumarate afectiuni, pe care nu stau sa le mai enumar acum. Poligoane, instructie, aplicatii, frig, ploaie, ceremonii, dezastre si alte munci. Spuneti si voi, cat de nesimtita este pensia mea? Asa ca incercati sa nu mai criticati si sa urlati in gura mare ca avem pensii nesimtite, ca habar nu aveti cu ce se mananca armata!

  3. Fara noi, intr-un an ajungeti toti ca Ceausecu.

  4. Pensii speciale ar trebui să primească exclusiv militarii care au executat misiuni în teatre de operațiuni, adică doar ăia care au fost pe front și proporțional cu perioada de luptă. Nu toți paznicii, bețivii, jucătorii de table și tăietorii de frunze la câini de prin garnizoanele patriei.

    • Este bataie ca sa se duca in alte tari, ca dintr-o misiune isi cumpara apartament, atat de multi bani iau. Si riscurile nu sunt atat de mari.
      Cunosc o gramada care au fost pe intendenta sau in fanfara si s-au pensionat la 40 ani cu pensii bune. Trai neneaca!

    • Aia din teatrele de operații, adică cei mai piloși care au reușit sa prindă misiuni. Dar cu ce au ajutat aceasta tara, când aici cu hoții de pădure n a luptat mai nimeni. Cei care au prins misiuni, au fel de fel de scutiri de impozite, exact ca marii revoluționari, alți beneficiari nevinovați de avantaje.

    • Dar cei care au lucrat în economia națională, la irigații, pe care le-ați distrus, la combinatele metalurgice vezi Călărași pe care l-ați distrus, blocuri de locuințe, Casa poporului, Canalul Dunăre M. Neagră, Canalul Dunăre București pe care l-ați abandonat și au locuit în barăci sau în corturi ce ziceți?

  5. Legea din 2015 este profund nedreapta pentru militarii care au mai putin de 15 ani efectiv vechime in armata.Cei care au iesit in rezerva nu mai pot cumula 35 de ani de contributivitate petru pensia civila.Va rog sa aveti in vedere aceasta situatie profund nedreapta.

    • Intradevar nu mai pot avea atinge 35 de ani la contriutivitate in mediul civil dar pensiile sunt cumulate. Sa nu uitam ca cei care au sub 15 ani au iesit cu pensii mai mari decat pensiile medii ai celor din mediul privat si civil care au iesit la limita de varsta in plus au primit despagubiri uriase la momentul pensionarii.

  6. Dacă o fi asa trai bun in armată, de ce nu vă inrolati si voi, cei ofticati? E simplu. Iar astfel veti scăpa de frustrări. Porțile cazarmilor sunt deschise oricui. Firește, intră cine vrea, rămâne cine poate!

  7. Haideți la cazarmă, dacă e atât de bine în armată, BĂ fatalailor!!!

    • Hai sictir Augustine, ca asa cum au lucrat contribuabilii in epoca de aur nu se compara cu spriturile si taiatul frunzei pe ca au practicat-o buna parte dintre militari. Nu toti, dar nu-i bagati in fata numai pe acestia.

  8. BRAVO AUGUSTIN.

  9. De ce recalculari,ci nu actualizare?De ce sa mai trageti de timp? Simplu de raspuns. Ca sa mai treaca înca 3-4 ani,pâna se aplica legea 153.
    Când se dau drepturile neachitate din 2010?
    Cei din forum au pus aceasta problema?
    Nu cred,pen’ca ei le-au luat.Ei au interesul lor şi al grupului lor.Mama lor de ja……
    ACTUALIZARE CNF.ART.60/L.223,de la 01.01.2021,nu vrajeli.

  10. Domnilor, nu va amagiti degeaba. Unde era actualul ministru al apararii cand legea Oprea a fost mutilata? Unde era herr ministru cand s-a votat in Parlament impozitarea cu 85%?
    E o gogorita electorala numai buna de aruncat la gunoi. Militarii sunt buni la nevoie, dar dupa ce ” trece valul” niciun civil nu mai are nevoie de ei!
    De ce nu se reintroduce serviciul militar obligatoriu, pentru ca ne apara aliatii! Aha, am inteles, militarii din Nato au dreptul la pensii militare de stat, ca ii alara pe romani de proria armata „care joaca table si taie frunze la caini”.
    Rusiniicaa!

  11. Bună ziua , am ieșit la pensie in august 2009 va rog sa mi spuneți cind se actutilizează pensiile celor care am ieșit la pensie mai mulți ani în urma sa fim și noi cu pensia la zi cu cei care ies acum , Mulțumesc!

  12. Jajja perfect cereți frate, abia aștept sa intre țara în incapacitate de plată, doar așa putem taia pensiile speciale, reduxem numarul de parlamentari la 300,și, evident 30la suta din bugetari afară (calcul pt ăia care nu fac nimic) și, și, și aoleu era să uit confiscarea averilor hoților, până nu se întâmplă ceva grav aceste lucruri nu se pot face din cauza javrelor

  13. Până acum,te-ai gândit Ionel??Că vei rămâne ministru pe viață dar,dintr-o dată ai fost strafulgerat că bat alegerile la ușă și, dispare fotoliul de ministru!!!

  14. Repet a „n”- a oară:
    – pensiile militarilor nu sunt pensii (pare un paradox), ci sunt SOLDE. Militarii nu se pensionează, ci sunt trecuți ÎN REZERVĂ, sau IN RETRAGERE. E greu de priceput.
    Din păcate s-a împământenit noțiunea de „pensionar militar”, care în fapt NU EXISTĂ.
    Militarii ieșiți din activitate sunt trecuți ÎN REZERVĂ, nu „la pensie”, precum onor toată „civilimea”.

    – pensiile (în realitate, corect denumite SOLDE) militarilor nu sunt acele „pensii speciale” acordate de guvernele postdecembriste magistraților, pentru a-i corupe;
    – pensiile (SOLDELE rezerviștilor) nu depășesc, în medie, 3000 lei, pe când adevăratele pensii speciale ale magistraților, au valoarea medie de 30.000 lei, așadar DE ZECE ORI MAI MARI.
    Cine mai denumește pensiile (soldele) militarilor rezervisti ca fiind „pensii speciale”, în sensul peiorativ al cuvântului, este DE REA CREDINȚĂ, sau este PROST.
    Sper ca acum e limpede pentru toți cei cărora „LE-A PUȚIT” scoala, iar acum aruncă noroi înspre anumite categorii profesionale.
    Mulțumesc celor care au capacitatea să înțeleagă explicațiile mele detaliate.

    • Catre @ Augustin. Spui minciuni ! ! !. Toti barbatii Romaniei sunt in Rezerva !. ( Cu exceptia handicapatilor sau a mosnegilor de peste 65 de ani)
      In caz de Razboi Mare toti barbatii isi risca viata pe front ! . Ba chiar mai ales Rezervistii fara Cariera Militara. Astia vor fi trimisi direct in Linia Intai !.
      Pentru Romania nu un Razboi Scurt este ,,Ucigator de Barbati” !.
      De exemplu: un Conflict scurt (de frontiera ) cu Ucraina, timp de 1-2 saptamani, pana la un Armistitiu. Din vreo 80.000 de Militari Activi din Armata Romana mor pe loc sa zicem 50-100 -200 de militari, si totul s-a terminat.
      Pentru Romania este ,,Ucigator de Barbati” un Razboi mai lung de : 3 luni-6 luni – 1an -2 ani -5 ani , cu sute de mii de morti, si in care (prin rotatie) milioane de rezervisti romani o sa mearga si o sa-si riste viata pe Front !.
      De ce sa nu primeasca aceasta masa de vreo 5 milioane de Barbaiti Rezervisti si ei Pensii Speciale la 65 de ani ? Pentru toata Perioada de Viata cand au riscat sa fie Incorporati si trimisi pe Front !.
      Propun ca toti Rezervistii (soldati simplii) sa incaseze la 65 de ani cate 20 lei Pensie Speciala pentu fiecare An de Risc de Incorporare pana la 65 de ani. Adica dupa ce termini Stagiul Militar la 20 ani, pana la 65 de ani, sunt 45 de ani de Serviciu de Rezervist.
      Adica 20 lei x 45 de ani = 900 lei Pensie Speciala Suplimentara la Pensia Contributiva !
      Adica daca din Contributiv mai ai 1200 de lei / luna atunci o sa ai un total de 2100 lei Pensie totala.
      Desigur ca la Soldatii Gradati, Subofiterii, Ofiterii in Rezerva Pensia Speciala Suplimentara va creste de la 900 lei la vreo 1200 de lei -1400 de luna/ luna etc.
      Se mai poate umbla la cifre . Sa zicem ca taiem jumatate : 10 lei / luna Risc de Incorporare.
      Adica vom avea 450 de lei/ luna la Soldatii simplii, si vreo 500-600 -800 de lei la Subofiterii si Ofiterii in Rezerva.
      Chiar si asa va fi mai bine decat acum !. La un Soldat Simplu Rezervist, la o Pensie Contributiva de vreo 1200 de lei, sa mai adaugi un Suplimet de Rezervist de 450 de lei, e mare lucru oricum ! 1650 lei / luna e altceva !

    • Ati produs voi ceva ? Ati contribuit la banii aia pe care ii furati? Ati fost in vreun razboi sa aparati tara? Sunteti si ati fost niste betivi ordinari, niste paraziti nu ati merita nici pensia pe contributivitate, sunteti groparii tarii, asistati social.

  15. Acest domn ministru (ciuca) este împotriva acordării pensiilor (soldelor) militarilor rezervisti, în mod corect și în conformitate cu legislația europeană, care prevede acordarea unor drepturi bănești corelate cu cele ale militarilor activi si militarilor rezervisti (denumiți impropriu „pensionari”).
    Acest domn ciuca este un politruc slugarnic, care îl întrece si pe boc în conformism si slugarnicie fața de sefi. Este genul de „general” lingau, care a promovat în funcții ca urmare a lipsei de coloană vertebrală.
    Acest ciuca se opune actualizării pensiilor (soldelor rezerviștilor), el fiind un executant supus si lipsit de caracter al ordinelor primite de la politicieni corupți și mafioți.

    Militarii au fost foarte încântați când, după multi ani în care ministerul apărării a fost condus de miniștri civili, vor avea un ministru provenit din rândul militarilor de carieră, însă au constatat cu consternare, că acest mă(ciuca) nu e decât un fost ofițer școlit pe vremea comunismului, când șefii militari erau supuși orbește politicului, si care s-a trezit intr-o functie prea înaltă pentru capacitatea lui intelectuală.
    Ciuca e o rusine pentru militari.

  16. Atatea comentarii despre pensiile militarilor, pentru care nimeni nu face nimic. Eu am pensie de urmas de pe urma soțului decedat. Am renuntat la pensia de invaliditate gr.2 si am reluat pensia soțului decedat care la acea vreme era tot de invaliditate gr. 1. Eu aveam o vechime de 35 ani cu pensia de invaliditate, si totusi soțul meu nu a apucat să ia pensia de invaliditate decat o singura data si a decedat. Avea o vechime de 37 ani cumulată.Acum imi pare rau, cand vad ca pensiile militare atenționează. Faceti ceva si cu aceste pensii de urmas care reprezintă 50%.

  17. Vorba multa treaba ioc…Petarde electorale…Si la MAI de ce nu se face dreptate , ca Olguta a bagat oug 59 si ne.a taiat pensiile? Oare nu afecteaza si MAPN ul?..de canr MAI nu face parte din aparare?

  18. O țară croita stramb din cauza păcatului originar (știți voi, 1989-1990)!

  19. Domn ministru …de meserie….de ceva vreme….a fost si militar pana la politizarea conducerii armatei (nu știați ….armata este condusa tot de politruci numiti….nu militari) …bate câmpii cu egalitatea de funcții si de munca ….nu exista asa ceva…un combatant iese cu pensie cu 25% mai mica decât un hartogar de „comandament” cu „Oscar”-spor temporar dar se baga la pensie ca este de „pericol”….las ca platesc din CIAS combatantii….piloti, parasutisti, scafandri, genisti, infanteristi…adica trupa… care s-au „plimbat” pe la „razboi”….asa cred hartogarii ….si societatea civila deasemenea…alimentata in discurs si in gandire de ultimii …..asadar domnule ministru faceti mai intati reforma in propriul minister (apropo nu a fost facuta nici o data….doar functie de necesarul de „stele polituce ” ale unora)….si atunci veti avea ce discuta de echitate, egalitate intre grade, functii si vechime …..restul este vorbarie goala de 30 de ani…..si mai ales interese politice si financiare meschine

  20. Supun și eu atenției următoarea speță în speranța că cineva m-ar putea ajuta cu un răspuns competent :
    Sunt pensionar militar și am o vechime totală in muncă de 46 ani din care 29 ca militar (27 ca subofițer + 2 ani stagiu militar obligatoriu) și alți 17 ani lucrați în sistemul civil (bazat pe contributivitate la pensionare) înainte de a deveni cadru militar precum și după trecerea în rezervă.
    Deoarece cele 2 sisteme,civil și militar, își recunosc unul altuia vechimea în munca toată vechimea mi-a fost transferată în sistemul militar.
    Problema este că, după cum bine se știe, de aproape 4 ani pensiile militare au fost blocate în timp ce civililor, dragii noștri guvernanți tot le-au mai aruncat (în silă e adevărat) câte un oscior de ronțăit.
    Mi se pare nedrept ca în cazul meu să nu pot beneficia pentru cota parte de vechime civilă de creșterile de care au beneficiat pensionarii din viața civilă ?
    Ce părere aveți. ?

    • Oricum n-ai fi fost mulțumit!

    • Ar fi ca și cum ai avea două pensii. Una militară pentru ăia 29 de ani calculată după legea 223/2015 și încă una pentru ăia 17 ani, calculată după legea 263/2010, care să se actualizeze cu fiecare creștere ‘de care au beneficiat pensionarii din viața civilă’. E prima dată când aud o asemenea gogomănie.
      Totuși, există o soluție. Poți să te transferi cu pensia în sistemul civil. Nu mai ratezi nici o creștere.

    • @xoxo da coane 2 pensii ca si tu cumulezi 2 pensii adica pilonul 1 si pilonul 2. Exact despre asta e vorba: ni s-au taiat ani de munca din pix. Si am contribuit pentru toti anii, inclusiv pentru pensia militara.

  21. Despre drepturile personalului civil contractual nu zice nimeni nimic ? Lucrez într-o unitate unde cadrele militare au grupa 1 de muncă și la aceeași muncă noi civili nu beneficiem de nici un drept . Vi se pare corect ?

  22. O mișcare specifică conceptului strategic „fog of the ware”, instrumentat foarte bine de amiralul Marin, când era sef al SMG. Fumigena a fost aruncată-sprijin în comun”. MApN este membru al guvernului, iar inițiativă legislativă poate avea doar guvernul. Asa ca, e greu de crezut că se va vedea ceva cand „ceata se va ridica”. Batalii importante au arătat că ceața are rol de a ascumde manevre in secert. Acum conceptul e exersat si-n activități guvernamentale și politice și, mai ales, pe timpul campaniilor electorale.

  23. Cred că fiecare dintre voi a avut cel puțin odată șansa/ocazia/posibilitatea să se angajeze în armată! Prin concurs în liceu/ colegiu/ academie/institut/ școală sau alte filiere….in condițiile și cu avantajele/privilegiile și obligațiile/privațiunile de atunci! Nu ați făcut-o! Nu ați avut curaj sau v-au displăcut condițiile de atunci sau ați avut alte oportunități! Nu știu! Alții au avut curaj, au concurat, au fost cei mai buni(9 pe 1 loc), au câștigat, au suportat, s-au pregătit și acum vă garantează libertatea să vă exprimati , să mergeți în alte țări, să călătoriți, să munciti, să îi injurati pe politicieni, pe cei care fură, vă ajută când sunt ninsori, inundații, cutremure, calamități, pandemii….sunt buni la toate! Dar credeți că acești oameni/militari nu merită nimic! Nu schimbați regulile în timpul jocului!

  24. Eu am niște mari nedumerit pe acest subiect!
    În contextul în care Guvernul susține, fără dovezi – ce-i drept – că „nu sunt bani” și că bătrânii le dau țara peste cap, iar populația activă înjură pensionarii publici pentru că sunt nesatui și din cauza lor vor avea un cost al vieții și mai mare, MAPN, care reprezintă parte din același Guvern, vine pe piață cu aceasta problemă!!!!
    Păi, Ciuca nu știe toate lucrurile astea?!
    Păi, Ciuca nu-și susține Premierul?!
    Sau Ciuca nu este patriot?!
    Dar rezerviștii și militarii nu sunt patrioți?!
    Dacă pe noi, pensionarii ăștia civili, ne doare-n cur de țară și de viitorul generațiilor tinere, cum să-i doară și pe militari și mai ales pe Ministrul lor?!!!
    Ceva îmi scapă……

  25. Cur nu merge?!

  26. Singura țară care da
    rente ( pensii ,salarii ,solde) viagere unor grupuri care inspira teama guvernanților (angajați în biserica , in armata , in poliție , în justiție , etc.) e Romania . Ce părere are Augustin & co de pensiile populimii ? Vrem și noi pensii egale la funcții egale !

  27. Populime, nimeni nu comentează nimic despre PENSIILE SPECIALE ALE MAGISTRAȚILOR?

    Vă e un pic frică? Acele pensii cuprinse între 30.000-70.000 lei pe lună sunt cu adevărat BUGETOFAGE, nu pensiile (soldele) rezervistilor, al căror cuantum mediu este de cca. 2500-3000 lei.

    E asa mult 3000 lei?
    Dar despre pensiile unui procuror, judecător (30.000-70.000 lei / LUNAR), niciun cuvintel?

    Dam tot in militari, ca ăștia nu au ce sa ne faca rău, ci dimpotrivă, ne fac numai bine?

    De magistrați ne e frică si sa comentam?

    Astept parerile foștilor RĂCANI ofticati la culme pe casta militarilor.

    RĂCANI, cum vi se par pensiile magistraților, cuprinse între 30.000 si 70.000 de RON in fiecare lună?
    Acelea sunt ok?
    RĂCANI frustrați, actuali muncitori (deduc ca nu prea ati deschis multe cărți, după modul vostru de exprimare, cu excepția cărților de joc), RĂCANI nefericiți, aștept comentarii despre pensiile magistraților.

    Multumesc. Voi urmări cu interes comentariile voastre viitoare pe această temă.

    • Habar nu ai cât s-a comentat aici despre pensiile speciale. Ești venit nou pe site-ul ăsta, se vede! Nu pe noi nu ne interesează, pe cele doua găști politice, PSD și PNL, nu le interesează! Soluții sunt, chiar și constituționale, voință politica nu e de nicio parte!
      Fără razmerita nu se rezolvă!

  28. Ce părere aveți despre pensiile populimii ? Populimea e categoria socială care a muncit în condiții grele mai ales pe câmpii . Voi de ce bateți câmpii , egoiștilor ?

  29. Mariti pensiile la toti..triplati alocatiile.. si vorbim cand o sa explodeze inflatia si o sa mergeti cu sacosa de bani dupa o paine..

  30. Adica sa uniformizeze in sus la toti trantorii !

    Huuuuooooo termitelor, nemernicilor si nesatuilor !!!
    Ne imprumutati copiii pe 30 de ani pt huzurul vostru hahalelelor! sa va luati lumanari de ei, voi toti nesatuii astia! O sa aveti nepotii sclavi pt huzurul vostru!!! Derbedeilor!

    Umflatule, nu mai tine sedinte de-astea, paiata rotunda ce esti, general de carton!

  31. Numai imbecili și hoți in toată șatra din administrația publica a țări. RUȘINE!

  32. Ce tampenie …
    Aia ce au ieșit în 2016 … 2017 cu pensii de cca. 40 % mai mari decat cei care ies in prezent …
    Ironie… tot aia vor beneficia de recalcularea si cresterea pensiei urmare a aplicarii Deciziei 51/2019 Si daca va fi cazul și urmare a creșterii VRS

    Oare cretinii care votează asemenea legi, nu vad asta?

    • Militarii merită să beneficieze de solde (pentru idioti, ca să priceapa, PENSII) de minimum 4500 euro / lunar, la fel ca toti ceilalti militari ai NATO.
      Chiar dacă jegurile de români frustrati, foștii RĂCANI indisciplinati vor crăpa de oftica.

      Militarii reprezintă elita societății:
      – regii României au fost OFIȚERI;
      – printii Marii Britanii sunt OFIȚERI;
      – prim-ministrul României în perioada 1940-1944 (mareșalul Ion Antonescu) a fost, evident MILITAR DE CARIERĂ.

      Din păcate, COMUNIȘTII au distrus instituția militară, au trimis armata in agricultura si pe șantiere, au umilit cadrele militare.

      Dar acest popor a dăinuit tocmai fiindca a avut in fruntea sa MILITARI DE CARIERĂ.

      De cand la conducere au ajuns străini (sasi, unguri), interlopi si fătălăi (mă refer la purtătorii ilegali de penis, care nu au îndeplinit stagiul militar) vedem cu toții unde a ajuns România (in coada Europei si a întregii lumi).

      Trăiască Armata Română victorioasă.

      Fătălăii sub poala nevestelor, FUGAAAAA – MARȘ!!!

  33. Poate se elimină și inechitatea pt civilii din armata, să primească și ei grupa. Lucrează în aceleași unități.

  34. Sadiku ! Ai dreptate ! Lideri sindicali Bolșevici !
    De unde bani ? Toți au înnebunit ! Populism sadea ! Tovarășii PSD sa voteze pensii speciale dublate la tot poporul român ! Eu sunt pensionar ! Am 2100 RON ! Jumătate din pensiile pe contribuție sunt trucate ( șpăgi la calcul , acte false și mânării ) !

  35. Concret, se mărește și vârsta, aveți idee? E stipulat undeva.. La 50 sau 55 ani?!

  36. Comentarii si comentarii dar fara o finalitate ,o concluzie. cati din cei care comenteaza sunt si documentati ,cu experienta in domeniul militar sau legislativ?? Daca aceste comentarii nu ajuta ,nu ne lamuresc ,atunci este timp pierduteste timp pierdut fara rost!!

  37. Si voi cenzurati,????????????Halal libertate de exprimare. !!!!!!!!!!!!

  38. După 12 ani de barăci,scabie și ploșnițe pe șantierele de irigații și 2 canale consider a fi îndreptățit la o,,Soldă de rezervist”(Pensie)(LA CARE SĂ MAI ADUG ȘI 15 ANI PRIN SPITALE),la mai mult decât un nefericit maior cu 1.600lei. Ce ziceți de asta,,îmbuibaților”?