G4Media.ro

Ministerul Culturii alocă 5 milioane de euro pentru Sprijinirea iniţiativelor culturale de…

Sursa foto: Pixabay

Ministerul Culturii alocă 5 milioane de euro pentru Sprijinirea iniţiativelor culturale de accelerare a digitalizării producţiei şi distribuţiei de filme/ Un proiect va primi finanțare de maximum 100.000 de euro

Ministerul Culturii (MC) va lansa, în luna ianuarie, apelul de proiecte Sprijinirea iniţiativelor culturale de accelerare a digitalizării producţiei şi distribuţiei de filme, finanţat în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), Componenta 11 – Turism şi cultură, Investiţia 7. Accelerarea digitalizării producţiei şi distribuţiei de filme, transmite Agerpres.ro.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, apelul de proiecte urmăreşte să sprijine accelerarea tranziţiei digitale a producătorilor şi distribuitorilor de filme din România prin creşterea capacităţilor de producţie digitală, distribuţie, marketing şi promovare, inclusiv tehnologii de arhivare digitală. Bugetul total este de 5 milioane euro, suma maximă alocată unui proiect fiind de 100.000 euro.

Pentru a veni în sprijinul potenţialilor solicitanţi, în calitate de coordonator de reforme şi investiţii (CRI) şi de furnizor şi administrator al Schemei de ajutor de minimis pentru sprijinirea iniţiativelor culturale de accelerare a digitalizării producţiei şi distribuţiei de filme, MC-UMP publică Schema de ajutor de minimis însoţită de anexele aferente, în varianta avizată de Consiliul Concurenţei şi de către Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) şi Ghidul solicitantului, însoţit de anexele aferente, în varianta avizată de MIPE în calitate de coordonator naţional al PNRR în România. Documentele sunt disponibile pe pagina web dedicată Investiţiei 7.

De asemenea, joi este organizată, în intervalul orar 10,30 – 12,30, o sesiune online de informare.

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă din România urmăreşte obiectivele generale ale Mecanismului de Redresare si Rezilienţă (MRR), mecanism creat la nivelul Uniunii Europene (UE) ca instrument financiar temporar pentru a sprijini redresarea în urma crizei provocate de pandemia de COVID-19.

Regulile şi principiile pe care se fundamentează implementarea PNRR sunt stabilite în Regulamentul (UE) 2021/241 al Parlamentului European şi al Consiliului din 12 februarie 2021 de instituire a Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă 2021-2027, precum şi în Decizia de punere în aplicare a Consiliului din 3 noiembrie 2021 de aprobare a evaluării Planului de Redresare şi Rezilienţă.

PNRR din România cuprinde un pachet de reforme şi investiţii publice care trebuie implementate până în anul 2026. Alocarea financiară totală pentru România este de 29,2 miliarde euro, din care 14,24 miliarde euro sub formă de granturi şi 14,94 miliarde euro sub formă de împrumuturi.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Domnule ministru! O sală de concerte la nivel de secol 21 vom avea și noi în capitală? Dar în celelalte mari orașe ale țării? La toamnă vor veni mari orchestre ale lumii pentru Festivalul Enescu și vor fi vârâte în Sala Palatului, o mizerie din punctul de vedere al acusticii. În Polonia, Ungaria, Cehia, Slovacia, Lituania, Letonia, Estonia, peste tot se poate construi o asemenea sală, în România nu se poate. La noi se pot construi stadioane pentru echipe de liga doua, însă nu se pot construi săli de concerte, muzee, centre culturale moderne. Ce explicații au cei de la CNI de nu se poate priorotiza o asemenea investiție? Chiar trebuie așteptat un guvern majoritar USR pentru a ne putea gândi la investiții serioase în cultură? În 32 de ani nici măcar o singură invstitie notabilă din partea PSD-PNL.