G4Media.ro

Ministerul de Externe, replică pentru cele 12 state aliate: Procesul de amendare…

Sursa: MAE.ro

Ministerul de Externe, replică pentru cele 12 state aliate: Procesul de amendare a legislației în domeniul penal reprezintă un atribut al Parlamentului

Ministerul Afacerilor Externe a dat o replică apelului venit din cele 12 state aliate, care îți exprimau îngrijorarea față de modificarea legislației penale. MAE arată că schimbarea legislației este ”un atribut al Parlamentului, acordat prin Constituție”, și susține că ”etapele acestui proces sunt respectate, inclusiv din perspectiva consultării publice și a dialogului cu cetățenii”.

Foto: Teodor Meleșcanu (MAE.ro)

MAE arată că a luat notă de poziția exprimată azi de într-un comunicat remis presei în numele Belgiei, Canadei, Danemarcei, Elveţiei, Finlandei, Franţei, Germaniei, Luxemburgului, Olandei, Norvegiei, Suediei şi Statelor Unite ale Americii. Ministerul de Externe mai susține că ”întărirea statului de drept și lupta împotriva corupției fac parte din prioritățile asumate prin programul de guvernare 2018-2020”, în ciuda faptului că modificările promovate pe bandă rulantă de coaliția de guvernare PSD-ALDE slăbește constant lupta anti-corupție.

Reamintim că 12 state aliate României, printre care SUA, Germania, Franța, au făcut public un comunicat de presă prin care fac apel la toate părțile implicate în modificarea Codului de Procedură Penală și a Codului Penal ”să evite schimbările care ar slăbi statul de drept sau capacitatea României de a lupta împotriva infracţionalităţii şi corupţiei”. Comunicatul celor 12 mai arată că ”ne menţinem îngrijorarea că mai multe dintre ele pot împiedica cooperarea internaţională în domeniul aplicării legii şi pot afecta negativ lupta împotriva infracţiunilor violente, a infracţionalităţii organizate transfrontaliere, a infracţiunilor financiare şi a traficului de droguri şi de fiinţe umane”.

Comunicatul integral al MAE:

Ministerul Afacerilor Externe a luat notă de poziția exprimată astăzi de cele 12 state partenere cu privire la procesul de amendare a Codului penal și a Codului de procedură penală.

Recunoașterea de către statele partenere a progresului demonstrat de România în combaterea corupției și construirea unui stat de drept eficient, arată, încă o dată, eforturile pe care instituțiile statului le depun în mod constant pentru a asigura respectarea legii și a angajamentelor României, atât în cadru european cât și în cadru internațional.

Reiterăm că instituțiile statului au un dialog permanent și transparent cu instituțiile europene și internaționale inclusiv pe Legile Justiției, în vederea facilitării unei cooperări internaționale eficiente și respectării de către România a tuturor angajamentelor în plan internațional.

Procesul de amendare a legislației în domeniul penal reprezintă un atribut al Parlamentului, acordat prin Constituție, iar etapele acestui proces sunt respectate, inclusiv din perspectiva consultării publice și a dialogului cu cetățenii. Reiterăm că procesul de amendare este în curs de derulare, aceste legi urmând a intra în vigoare numai după adoptarea acestora de către Parlament și respectiv promulgarea de către Președintele României.

Subliniem că întărirea statului de drept și lupta împotriva corupției fac parte din prioritățile asumate prin programul de guvernare 2018-2020.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

16 comentarii

  1. Adevarul asta este !

  2. UNA ESTE AMENDAREA JUSTITIEI , SI ALTA ESTE PARALIZAREA ACTIVITATII JUSTITIEI ….DAR TU STII BINE …

  3. Cică în dialog cu,, cetățenii” păi ăsta-i motivul pentru care au votat OUG 13 NOAPTEA CA HOȚII, de lungise dialogul. Ce penibil îi bunicuțul. Chiar crede că are de-a face cu oameni spălați pe creer că și turma de analfabeți adusă la București îmbrăcată în alb !!
    Pe de altă parte,
    Dragii Mei !
    Iată cum politică externă a României are un obiectiv PRINCIPAL …. Spălarea de jegosului Dragnea.
    În timp ce:
    După Brexit nu am atras nici o firmă de la englezi
    Criza imigranților, Italia, Franța + restul
    Rusia tot mai agresivă
    Gazele din Marea Neagră
    Președenția UE
    Războiul Taxelor
    Agresivitatea Ungariei
    Propunerea pt. Consiliul de Securitate ONU
    +
    +
    +
    Bucureșteniiiiiiii !!!!!
    Unde sunteți ????!!!!

  4. Nu inteleg ce se intampla: pudila (cu o silaba in plus) scrie mai nou sub pseudonimul „Scaraotchi”???

    • Nici eu nu mai inteleg: De ce mi s-a furat identitatea?!?

    • Incredibil si eu am patit-o la fel !

    • Foarte ciudat si mie mi s-a furat contul.

    • Sa nu ne precipitam, nu au cum sa ne fure si opiniile!
      Rugam totusi Redacția sa gaseasca o solutie, situația începe să devină deranjanta.

  5. Un lucru știu : Vai și – amar de Paula noastă!

  6. nsă, predicatul ( o parte principală nu numai în propoziție) este al/ Uniunii Europene!

  7. La sanatoriu!

  8. Bosorog comunist! Lichea bolsevica! Hoit care pute a comunist!

  9. E obosit tare Melescanul! Cel mai bine ar fi sa mearga la pensie si sa se fosilizeze in liniste! Nu de alta dar mai sunt si alte generatii dupa el care vor sa traiasca intr-o tzara normala.

  10. Se uita dupa Sf.Petru dar a gresit poarta !

  11. Melescanu, la activitatea sa ante-1989, e si normal sa afirme cele de mai sus. Dansul practica limbajul de lemn specific trecutului recent cum au facut-o si alti fosti UTC-CCisti cu pretentii liberal democrate.

    Melescanu, ramane o distorsiune istorica in prezentul Romaniei. Ca si Iliescu si alte asemenea „fosile politice” cu pretentii.

    Logica celor afirmate este tributara manipularii si dezinformarii practicate de „tovarasii” nostri.