G4Media.ro

Ministerul Dezvoltării a primit 1.209 cereri de finanţare pentru infrastructura de gaz…

Sursa foto: Pixabay

Ministerul Dezvoltării a primit 1.209 cereri de finanţare pentru infrastructura de gaz realizată prin programul „Anghel Saligny” / România e importator de gaz, dependentă de Rusia pe timpul iernii

Ministerul Dezvoltării a primit, până la termenul limită de marţi, 1.209 cereri de finanţare de la autorităţile locale pentru înfiinţarea, extinderea şi modernizarea infrastructurii de furnizare a gazelor naturale către populaţie, prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, afirmă ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Ministerul Dezvoltării, Cseke a afirmat că solicitările de finanţare depuse sunt în valoare totală de 57,7 miliarde de lei, iar majoritatea vizează înfiinţarea de noi reţele de gaze, în localităţile unde populaţia nu are acces la acest serviciu public.

Reamintim că guvernul și-a asumat extinderea rețelei de gaze, deși România importă anual circa 20% din gazele consumate, iar pe perioada iernii este dependentă de importurile din Rusia.

Ministerul a primit 917 cereri de înfiinţare de reţele noi, 291 cereri de extindere ale unor reţele de distribuţie existente şi o cerere de modernizare a reţelei de gaze, a arătat Cseke Attila.

„Bugetul total al Programului <Anghel Saligny> este de 65,5 miliarde de lei, din care 7,5 miliarde pentru investiţiile în infrastructura de gaze. Faptul că autorităţile locale au depus cereri în valoare de 57,7 miliarde subliniază necesitatea acestui program al Guvernului. Peste două treimi din localităţile din România nu sunt racordate la reţeaua de distribuţie a gazelor, ţintim un progres rapid în acest domeniu, iar aceste proiecte vor servi acest scop”, a declarat ministrul Dezvoltării.

Potrivit acestuia, Ministerul Dezvoltării a preluat alte 105 proiecte mature de la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene care vizează investiţii în infrastructura reţelelor de gaze naturale. Aceste proiecte au toate avizele necesare şi pot fi începute lucrările în curând, dar nu au primit finanţare de la MIPE din cauza bugetului care s-a dovedit a fi prea mic. Ministerul Dezvoltării va finanţa aceste proiecte, a precizat Cseke Attila. (Sursa foto: Pixabay)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. MERGETI LA CALAFAT SA VEDETI MONUMENTUL EROILOR SOVIETICI. PROASPAT RENOVAT, AURIT, BINE INGRIJIT. LA 10-15 m ZACE IN PARAGINA MONUMENTUL NATO…

  2. Poate ca se bazeaza pe o sursa de biogaz locala.

    • Chiar in Ucraina o firma elvetiana (parca) construise niste reactoare pentru biogaz (Zorg). E o optiune si la noi?

  3. Pentru dezvoltarea infrastructurii de consum a gazului rusesc se găsesc bani dar pentru proiectele casnice de fotovoltaice nu se găsesc, programul fiind blocat de 2 ani.