Ministerul Economiei a înființat o celulă de criză care propune soluții pentru sprijinirea operatorilor economici din turism afectați de coronavirus
Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri – Direcţia Generală Turism – a înfiinţat o celulă de criză care gestionează şi propune soluţii pentru sprijinirea operatorilor economici din turism, puternic afectaţi de răspândirea COVID-19 şi care, totodată, vine în ajutorul turiştilor, informează instituţia, citată de Agerpres.ro.
Această celulă de criză, înfiinţată din dispoziţia secretarului de stat Emil-Răzvan Pîrjol, este formată din specialişti din cadrul instituţiei şi monitorizează şi analizează permanent problemele sesizate, asigurându-se că acestea se soluţionează în termen şi spre beneficiul celor implicaţi.
În cadrul şedinţei celulei de criză care a avut loc vineri, 6 martie 2020, s-au stabilit măsuri suplimentare pentru păstrarea unui dialog permanent, atât cu industria de turism, cât şi cu turiştii. De asemenea, au fost dezbătute şi solicitările venite din partea mediului privat care a invocat găsirea unor soluţii ce ar putea diminua consecinţele negative pentru industria ospitalităţii în contextul răspândirii COVID-19 pe teritoriul ţării noastre.
„La nivelul ministerului a fost creată o celulă de criză în cadrul căreia au fost elaborate propuneri de măsuri care au ca scop stimularea turismului şi care ar putea permite operatorilor să funcţioneze şi să aibă continuitate. Au fost analizate soluţii de tipul: scutirea de plata taxelor pe salarii pentru următoarele trei luni, cu posibilitatea prelungirii pentru şase luni în caz de necesitate, scoaterea de sub incidenţa veniturilor salariale a mesei şi a cazării pentru angajaţi sau măsuri care prevăd posibilitatea prelungirii voucherelor de vacanţă deja emise, începerea emiterii noilor vouchere de vacanţă în următoarele 10 zile pentru susţinerea turismului intern, cât şi posibilitatea emiterii voucherelor de vacanţă în extrasezon. Totodată, a fost discutată şi nevoia unei campanii de promovare a vacanţelor în România”, a declarat Emil-Răzvan Pîrjol.
Conform unui comunicat, Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri – Direcţia Generală Turism păstrează dialogul deschis cu mediul privat, în vederea depăşirii situaţiei de criză generate de răspândirea virusului COVID-19 (coronavirus). În acest sens, secretarul de stat Emil-Răzvan Pîrjol a convocat joi, 5 martie 2020, o şedinţă cu reprezentanţii Consiliului Consultativ al Turismului (CCT).
„Într-adevăr, avem o scădere importantă în ceea ce înseamnă rezervări, trafic de turişti. În Bucureşti, la nivel hotelier, se înregistrează o scădere de aproximativ 30% în gradul de ocupare, comparativ cu perioada similară a anului trecut. Cu toate acestea, România are un mare avantaj. În prezent, pe teritoriul ţării noastre nu există focare de infecţii majore, ceea ce înseamnă că se mai poate călători pe plan local. Sfatul nostru este ca lumea să fie calmă şi să aibă răbdare”, a spus Răzvan Pîrjol.
Reprezentanţii Ministerului Economiei mai precizează că, începând de luni, 9 martie, ora 12:00, au intrat în vigoare deciziile Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă privind impunerea unor restricţii de trafic dinspre şi înspre statele afectate de infecţia cu noul coronavirus. Astfel, toate zborurile pe ruta România-Italia şi retur sunt suspendate. Măsura este valabilă pentru toate aeroporturile din România, timp de 14 zile, până pe data de 23 martie 2020, ora 12:00.
De asemenea, operatorii aerieni sunt obligaţi să comunice cetăţenilor români care se vor îmbarca din Italia, China, Iran şi Coreea de Sud către România, cu escală, faptul că vor intra în carantină sau autoizolare pe teritoriul ţării noastre şi, în aceleaşi condiţii, să nu permită îmbarcarea persoanelor de altă cetăţenie decât cea română.
Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, românii care sosesc în ţară prin punctele de frontieră terestre venind dinspre sau după ce au călătorit înainte în Italia, China, Iran şi Coreea de Sud intră în carantină instituţionalizată pe raza judeţului de graniţă sau în izolare la domiciliu, în funcţie de zona din care vin.
sursa foto: Pexels.com
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank© 2024 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
2 comentarii