G4Media.ro

Ministerul Educaţiei dublează taxele de echivalare şi avizare a diplomelor de studii…

Foto: pixabay.com

Ministerul Educaţiei dublează taxele de echivalare şi avizare a diplomelor de studii şi calificări, potrivit unui proiect de ordin

Taxele pentru echivalarea sau recunoaşterea diplomelor de studii percepute de Centrul Naţional de Recunoştere şi Echivalare a Diplomelor se vor dubla, potrivit unui ordin de ministru citat de Edupedu.ro. De la 50 de lei, cât este în prezent taxa pentru echivalare sau recunoaşterea studiilor, potrivit unui alt ordin din 2018, aceasta va fi 100 de lei. De asemenea, vizarea actelor va costa 50 de lei pentru fiecare document, în loc de 20.

Măsura este anunţată cu doar o lună înainte de începutul anului universitar şi cu două săptămâni înainte de începutul anului şcolar.

Citeşte articolul integral pe Edupedu.ro

FOTO:Image by marcela_net from Pixabay

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. Deja e o magarie ca trebuie sa platesti si un leu pentru asta…in Europa fara granite etc. Prea multe hartii, avize, birocratie!!!

  2. Inca ceva : asta cu stagiile si diplomele in straintate, dar si in tara, a reinviat cel mai cfunt leninism, caci conform definitiei leniniste era intelectual sau oricum om destept cel cu diploma nu cel ce stie ceva! Sunt exemple legiune de nuli cu diploma in politica, in administratie, in societate, chiar si universitatile romanesti! Dar e fain sa ai diploma!

  3. …cel mai crunt leninism in Romania! Diplome fara acoperire, de bon ton, de dat bine!

  4. Faza comica, ca sa intelegeti leninismul diplomelor din Romania, era ca acum cativa ani un individ cu diploma luata la facultatea de filozofie prin anii 1970, cand se preda marxism vulgar pur, dar plecat prin afara, punea interdictie unor critici cu diplome luat in anii 1990 sau 2000, pe motiv ca nu au doctorat de pe vremea raposatului sau chiar de mai inainte ca el…?! Unul dintr-o mie de comicarii, gragice si jenante inse. E cu ochiul liber ca in Romania universitarul doctor mediu abia daca publica teza de doctorat, cand nu e plagiata desigur, asa-zisele jurnale universitare si alte publicatii sunt pastise de o calitate execrabila in 99% din cazuri, scrise parca cu picoarele doar dr indeplinit norma de productie ai unei clici la sfarsit de an, iar viata culturala si intelectuala dezastruoasa, saraca, distorsionata si adesea penibila din tara asta e intretinuta cat e mai ales de non-doctori.

  5. Asta face parte din „viziunea pe termen lung” declarata pentru Educatie de Veorica!!!!