G4Media.ro

Ministerul Educației nu are o situație a școlilor care sunt expuse riscului…

Foto: Pixabay.com

Ministerul Educației nu are o situație a școlilor care sunt expuse riscului seismic și o solicită Ministerului Dezvoltării

Ministerul Educației nu are o situație clară a clădirilor școlilor care sunt expuse riscului seismic și a solicitat Ministerului Dezvoltării să realizeze o situație defalcată pe județe a acestora, după cum transmite instituția într-un comunicat de presă. Ministerul Educației anunță mai multe măsuri în contextul în care mai multe cutremure cu magnitudini de până la 5,7 au fost înregistrate luni, 13 februarie și marți, 14 februarie, în Zona Olteniei, scrie edupedu.ro.

Amintim că spațiile unităților de învățământ sunt în proprietatea primăriilor, care sunt subordonate Ministerului Dezvoltării, dar Ministerul Educației este responsabil de siguranța copiilor și a profesorilor care își desfășoară activitatea zilnic în aceste clădiri.

  • Autorizația de securitate la incendiu și autorizația sanitară sunt eliminate explicit prin lege dintre condițiile pentru autorizarea provizorie sau acreditarea școlilor și grădinițelor, în proiectul legii Deca a învățământului preuniversitar, obținut pe surse de EduPedu.ro. – detalii aici

Printre celelalte măsuri anunțate de Ministerul Educației (ME) miercuri, 15 februarie, se numără și faptul că ”Inspectoratele școlare județene/al municipiului București au fost informate cu privire la faptul că trebuie să se asigure că toate unitățile din subordinea Ministerului Educației (CCD, Palatele Copiilor, Cluburile Elevilor, Cluburile Sportive Școlare) vor aplica prevederile Legii nr. 212/2022 privind unele măsuri pentru reducerea riscului seismic al clădirilor.

Potrivit legii, conducătorii instituțiilor publice vor dispune, până la data de 1 ianuarie 2025, începerea expertizării tehnice a clădirilor cu destinația unități sau instituții de învățământ construite înainte de anul 1978, pentru încadrarea acestora într-o clasă de risc seismic și pentru fundamentarea măsurilor de intervenție. Expertizele tehnice pentru încadrarea clădirilor și pentru fundamentarea măsurilor de intervenție vor fi încheiate până la data de 1 iunie 2026”, scrie ME în comunicat. EduPedu.ro a scris despre acest subiect aici.

Articolul complet, pe edupedu.ro.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. In afara pensiilor speciale, functioneaza oare ceva in Romania?