G4Media.ro

“Ministerul Educației nu este instanță judecătorească. Trăim într-un stat de drept” –…

“Ministerul Educației nu este instanță judecătorească. Trăim într-un stat de drept” – Mircea Dumitru, vicepreședinte CNATDCU, după ce retragerea titlului de doctor al procurorului Olaru a fost stopată de Direcția juridică

“Ministerul Educației nu este instanță judecătorească. Trăim într-un stat de drept. Direcția juridică a Ministerului Educației nu se poate substitui unei instanțe judecătorești”, a declarat pentru Edupedu.ro fostul ministru Mircea Dumitru, care a precizat că instanța nu a trimis nicio adresă prin care să ceară CNATDCU oprirea analizei de plagiat în teza de doctorat a procurorului Codruț Olaru.

Reacția lui Mircea Dumitru, astăzi vicepreședinte al forului care analizează sesizările de plagiat din tezele de doctorat, vine după ce Direcția juridică a Ministerului Educației a cerut conducerii CNATDCU să suspende evaluarea plagiatului constatat în cazul procurorului Codruț Olaru, până la finalizarea procesului intentat chiar de Codruț Olaru împotriva CNATDCU. Direcția a acuzat forul și că a supus votului o decizie juridică, care viza conexarea a două sesizări de plagiat tot pe speța Olaru.

Contactat de Edupedu.ro în legătură cu decizia Direcției juridice a Ministerului de a respinge de la avizare hotărârea CNATDCU de retragere a titlului de doctor obținut în 2013 de Codruț Olaru, Mircea Dumitru a declarat că în ședința în care conducerea forului a hotărât retragerea titlului au fost prezenți inclusiv reprezentanți ai Direcției juridice.

Mircea Dumitru a vorbit pentru Edupedu.ro și despre noul regulament pregătit de Minister pentru CNATDCU [Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare] și a afirmat “dacă Ministerul Educației merge în direcția aceasta în care nu sunt acolo decât ca un fel de paravan, eu personal consider că nu găsesc un loc real într-o astfel de structură și instituție și, așa cum m-am retras din Consiliul General al CNATDCU când era dl Popa ministru, pot să o fac și acum”.

 

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

8 comentarii

  1. „Direcția juridică” e cea care semneaza contractele institutiei pe multi bani… in acest caz e vorba despre niste foi fara prea mare importanta… de unde atata interes la ei?

  2. E protectie pt talharul Tudorel. Si pt toti profesorii din Romania care coordoneaza doctorate plagiate si care au fost plagiatori la randul lor. Este hora hotilor si a impostorilor.

  3. Capul răutăților este ministrul Campeanu, care este politruc si manevrat de alti influenți. Nu are personalitate si valoare intrinsecă, promoveaza interesele altora. La el în universitate are recent nereguli mari cu doctoratele. Personalității ca profesorii A. Pop, Mircea Dumitru – care sunt repere morale- trebuie ascultați, luați in seamă, adică trebuie ținut cont de ce spun ei.

    .

  4. Ministerul Educației condus de Campeanu a inceput o campanie de spalare cadavre cu plagiat in forta. Decizia de acum e doar inceputul.

    Ia uite schimbari in regulamentului de funcționare al CNATDCU! Nu se mai accepta decat rezultatul softului de verificare si atat. Ai un plagiat clar dovedit cu o carte de hartie in fata? Fix-pix. Pentru ca acea carte nu e digitizata nu poti face absolut nimic. Teza de doctorat al lui Gabriel Oprea ar fi alba ca zapada, caci nu e digitizata cartea dupa care a plagiat (Iorga). Absolut similar Valcov.

    Ai un verdict de neplagiat? Esti scapat pe viata, e interzis sa se faca o alta analiza, indiferent de noile dovezi gasite.

    O mizerie sinistra inceputa de Campeanu, fostul ministru a lui Ponta si actualul ministru al lui Iohannis, Ca Iohannis l-a cerut la minister. Iohannis, asa arata „Romania educata”? Sictir mare, her Iohannis, sictir! Chiar nu o sa ramana absolut nimic bun dupa tine. O sa ajungi un Emil Constantinescu, singura diferenta fiind ca tu te-ai strecurat cumva sa ai doua mandate.

  5. Nici nu e de mirare. Tovarasa Lazar si-a facut studiile la univ. Spiru Haret iar diploma i-a
    dat-o Academia de Politie. Nu gaseste Ministerul Educatiei oameni pregatiti in chiar universitatile sale care au oarece onorabilitate? Daca tovarasul Campeanu ar fi un ministru serios ar reforma directia aia juridica si ar pune acolo persoane independente care sa nu obstructioneze munca specialistilor. Ce legatura are CNATDCU cu procesele deschise de tovarasul Codrut? Codrut poate sa deschida procese iar specialistii ministerului isi fac treaba lor.

  6. Dl Dumitru s-a lasat rugat de Cimpeanu, seful rectorilor (nu le e rusine!), sa intre in noul CNTADCU. Altfel spus, domnule filosof, l-ai legitimat de protectorul plagiatorilor!
    Oare presa are o lista cu lucrarile acestui ins adus in politica de condamnatul Dan Voiuculescu? Poate cautati! Ca sa vedem ce a publicat, unde, cand, cate carti a scris, daca a ajuns profesor si rector si conducator de doctorate cu respectarea regulilor pe care trebuie sa le respecte altii!
    UN mare HUOOO rectorilor ca si-au ales sef un asemenea impostor si l-au pastrat ani de zile!

  7. *CNATDCU…
    Dati-va toti demisia daca acest Cimpeanu modifica metologia pt plagiate, cum a avertizat Emilia Sercan, si mai si amana anumite verdicte! Sa vedem daca aveti onoare!

  8. Poate analizeaza cineva si pe ce baza a ajuns prof. univ si academician tov. M. Dumitru, filosoful cu zero opera publicata in reviste din strainatate si fost instructor la Casa Pionierilor – Buftea. Unii ajung profesori univ. si academicieni cu cateva terfeloage publicate la edituri particulare din Romania, in timp ce altora li se cer articole publicate in cele mai prestigioase reviste internationale, conducere de proiecte de cercetare internationale etc. Nimic din toate astea nu i s-au cerut lui M. Dumitru.