G4Media.ro

Ministerul Educației renunță la proiectul european Catalog electronic (SIMS), cu o finanțare…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministerul Educației renunță la proiectul european Catalog electronic (SIMS), cu o finanțare nerambursabilă aprobată încă din 2019, de peste 40 de milioane de euro – document

Proiectul cu finanțare europeană Sistemul Informatic de Management al Școlarității – SIMS, cu funcții de catalog electronic și platformă de management performantă, nu va mai fi derulat de Ministerul Educației, potrivit fișei bugetare publicate de Ministerul de Finanțe. În documentul pe care-l puteți consulta în articol, finanțarea se încheie în acest an, pentru 2023 fiind prevăzute zero fonduri. Instituția a avut la dispoziție peste 225 de milioane de lei, echivalentul a peste 40 de milioane de euro, încă din 2019, dar timp de 3 ani nu a reușit nici măcar să scoată la licitație proiectul, scrie EduPedu.ro.

Investiția în Educație, mai exact în digitalizarea Educației, pierde astfel 40 de milioane de euro.

Proiectul Sistemul Informatic de Management al Școlarității – SIMS – avea o valoare de 225 milioane de lei, dintre care circa 191 milioane lei – fonduri nerambursabile. Pe lista proiectelor cu finanțare europeană aflate în derulare, publicată de Ministerul Educației în martie 2021, acest proiect apărea cu următoarea descriere: „SIMS va oferi o imagine în timp real a problemelor din sistem, cum ar fi absenteismul și abandonul școlar”.

În comunicatul Ministerului Educației, de la data semnării, era precizat faptul că această platformă ar fi trebuit să gestioneze în anul 2023 “înscrierea online la liceu, implementarea Catalogului electronic la nivel naționalprecum și evaluarea online a lucrărilor scrise la examenele naționale“.

Fișa de buget din proiectul Legii Bugetului, Anexa 3, Ministerul Educației, pagina 27, arată că au fost cheltuite 37 de mii de lei, credite bugetare, în 2021 și în 2022, iar de anul viitor alocarea va fi zero.

Articolul integral, pe EduPedu.ro.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

  1. a lui BMWerner Iohannis și slugilor sale Cîmpean și Leca. 40 de milioane euro gratis și ei NU VOR! Nici nu se pricep!

  2. Daca nu pot fi furati, banii europeni (dati gratuit, dar pentru care trebuie muncit, facut proiecte!!!) nu sunt accesati de mafia PSD-PNL-UDMR.
    In plus, de ce ar fi nevoie de bani pentru educatie in „Romania needucata” a lui Iohannis, unde ajungi la conducere doar daca esti analfabet, plagiator si hot?

  3. Fonduri europene, greu cu spaga, te fugareste Codruta. Profesorii si secretarele nu mai pot sa faca si ei un „ban cinstit” „retusand” notele. Dezavantaje pe toata linia.

  4. Asta spune totul despre invatamant, ti se face scarba de incompetenta lor!
    Profesorii vin si cer salarii mai mari dar nu ii vezi sa iasa pentru digitalizare, vor sa munceasca ca in 1985. Cu materii gen religie nu suntem buni decat la cules de sparanghel!
    Ce rost are sa dai 6% din PIB pentru asa ceva? 2% e deja prea mult!

    • Daca invatamantul romanesc are profesori incompetenti si produce rebuturi, tu esti cel mai bun exemplu!

    • Daca iti dau inteligenta mea ti-o ia creierul razna!

    • Daca esti asa destept, fa-te profesor si arata-le cum se face treaba.
      Daca nu esti in stare, taci din gura!
      Tu nu esti rezultatul sistemului romanesc de invatamant pe care-l inj.uri?

    • Și un pic de atenție pentru comentariile tale idioate e deja prea mult !!!!

  5. Cleptocrațiile și autocrațiile mereu s-au temut de transparență!

  6. La liceul meu acum câțiva ani s-a incercat un ,,catalog electronic”!.Nu prea a fost băgat în seamă de părinți,dar a fost băgat în seamă de hackerii,care l-au făcut praf rapid !!!!!