Ministerul Investițiilor anunță că în februarie se lansează două două apeluri de digitalizare a firmelor / Secretar de stat: ”Am încercat să includem pe toţi, mai puţin firmele de IT, care considerăm că sunt digitalizate”
Secretarul de stat la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene Hegedüs Csilla a declarat, sâmbătă, că, prin PNRR, se vor lansa în februarie două apeluri de digitalizare a firmelor, în sumă totală de 500 de milioane de euro, informează Agerpres.
„Sperăm să finanţăm 6.000 de firme, pe două componente. Una cu proiecte de până la 100.000 de euro, respectiv una cu valori mai mari, cu proiecte de până la 3 milioane de euro. Primul program, cu sume mai mici, va fi lansat la începutul săptămânii viitoare (luni sau marţi), proiectele urmând să fie depuse din 15 februarie. Celălalt program, cu valori mai mari, se va lansa în consultare publică în cursul lunii februarie, după care se va finaliza ghidul şi se vor putea depune proiecte,” a declarat, în conferinţă de presă, Hegedus Csilla.
Banii trebuie cheltuiţi în termen de un an, a precizat Hegedus. Potrivit acesteia, au fost incluse, pe componenta sub 100.000 de euro, toate sectoarele esenţiale ale economiei: de la construcţii, firme de producţie, dar şi agricultură, comerţ, într-o paletă destul de largă.
„Am încercat să includem pe toţi, mai puţin firmele de IT, care considerăm că sunt digitalizate. La granturile mai mari vor putea să vină şi firmele de IT în parteneriat cu IMM-uri, suma fiind de 150 de milioane de euro,” a precizat Hegedus.
Secretarul de stat a menţionat că prin aceste programe de digitalizare trebuie ajutate şi firmele mici şi mijlocii, nu doar administraţiile publice locale şi centrale, deoarece astfel va creşte competitivitatea lor pe piaţă, vor avea produse de mai bună calitate. Una din condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească pentru a avea acces la aceste programe este că vor menţine sau chiar vor mări numărul locurile de muncă.
Hegedus Csilla a mai amintit că, în programele europene 2021-2027, sunt finanţate IMM-urile, pe trei domenii mari – digitalizare, cercetare, surse de energii regenerabile – şi a precizat că suma totală alocată pe Transilvania va fi „în jur de 6 miliarde de euro”.
De asemenea, ea a mai adăugat că în jur de 16.000 de IMM-uri beneficiază de fonduri europene, în urma primei lansări de fonduri, de 1,8 miliarde de euro, de anul trecut. În proporţie de 80% au fost semnate contractele de finanţare, urmând ca această sumă să fie folosită până la sfârşitul anului.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2024 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
2 comentarii