G4Media.ro

Ministerul Justiției a lansat procedura pentru selecția noului șef al DIICOT

sursa foto: Ministerul Justiției

Ministerul Justiției a lansat procedura pentru selecția noului șef al DIICOT

Ministerul Justiției a lansat procedura pentru selecția noului șef al DIICOT, după ce fosta șefă a direcției, Giorgiana Hosu, a demisionat din funcție, anul trecut, urmare a condamnării soțului său.

Procedura de selecție va dura, conform anunțului Ministerului Justiției, până la jumătatea lunii septembrie.

Ministerul a demarat procedura de selecție atât pentru procurorul șef al DIICOT, cât și pentru adjunctul acestuia și pentru șeful secției de combatere a infracțiunilor de terorism și a criminalității informatice.

După selecția candidatului pentru procuror șef, ministrul Justiției, Stelian Ion, va cere și avizul CSM, care este consultativ.

Numirea este făcută de către președintele Klaus Iohannis, prin decret. Șeful statului poate să țină cont sau nu de avizul CSM. În cazul numirii Giorgianei Hosu, președintele Iohannis nu a ținut cont de avizul negativ al CSM.

În 1 iulie, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru eliberarea din funcția de procuror, prin pensionare, a Giorgianei Hosu (49 de ani).

Fosta șefă a DIICOT a demisionat din funcție în 2020, după condamnarea soțului său. Fostul polițist Dan Hosu a fost condamnat în septembrie 2020 la 3 ani de închisoare cu suspendare, în primă instanță. Soțul șefei DIICOT a fost găsit vinovat pentru două capete de acuzare. El trebuie să plătească și 10.000 de lei cheltuieli judiciare.

De notat că fostul polițist Dan Hosu a fost achitat pentru corupție (trafic de influență și dare de mită), după ce instanța a anulat probele obținute de SRI pe MSN (mandat de siguranță națională) ca urmare a unei decizii CCR, dar a fost condamnat pentru instigare la acces ilegal la un sistem informatic și instigare la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității.

Georgiana Hosu a jucat un rol major și în tergiversarea dosarului 10 August. După ce a aprobat în primă fază clasarea dosarului de către procurorul Doru Stoica, ea a cerut redeschiderea dosarului la instanța greșită.

sursa foto: Ministerul Justiției

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Stelica fa te ca lucrezi. Dacă tot n ai reusit desființarea siij nu mai bine vedeai de unde are savonea milionul de euro si de ce ANI nu mai da un verdict în ceea ce o privește de 2 ani ? In rest hosu a cerut corect a cab redeschiderea dosarului 10 august numai ca la cab a ajuns la ruxandra grecu care avea un dosar disciplinar la csm ul lui savonea. Grecu a aruncat aiurea dosarul la tribunalul bucurești unde il aștepta mihet daria si asa a obținut suspendarea dosarului ei disciplinar

  2. Seful e cel care-si evalueaza angajatii pe baza a ce? (daca nu-l intereseaza adevarul)

  3. lasa ca vine ROMANICA-NORMALA-EDUCATA cu o propunere de „calitate” marca groparul-10-august-hosu, ca sa mai fraiereasca niste votanti PNL ca vor justitie

  4. „În 1 iulie, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru eliberarea din funcția de procuror, prin pensionare, a Giorgianei Hosu (49 de ani).” prin pensionare la 49 de ani => inca o pensie speciala de platit in continuare, pentru una ce a facut doar umbra degeaba pamantului cat a fost „activa” in campul muncii …