G4Media.ro

Ministerul Justiţiei reface reţeaua infrastructurii de net din 132 de instanţe/ Contractul,…

Sursa foto: Pexels.com

Ministerul Justiţiei reface reţeaua infrastructurii de net din 132 de instanţe/ Contractul, în valoare de peste 1, 5 milioane de lei, atribuit pe baza celui mai mic cost

Ministerul Justiţiei a anunţat, joi seară, că reface reţeaua LAN învechită din 132 de instanţe, în cadrul unui proiect finanţat de Banca Mondială, transmite News.ro

”În cadrul Proiectului de Îmbunătăţire a Serviciilor Judiciare (PISJ), finanţat de Banca Mondială, Direcţia de Implementare a Proiectelor Finanţate din Împrumuturi Externe (DIPFIE) din cadrul MJ – Unitatea de Implementare a Proiectului a semnat contractul de servicii de consultanţă pentru realizarea unei analize individuale aprofundate de specialitate la faţa locului pentru refacerea reţelei/infrastructurii Local Area Network (LAN) la nivelul a 132 instanţe din România din totalul de 240, incluzând şi Ministerul Justiţiei”, a transmis, joi seară, Ministerul JUstiţiei.

Sursa citată a precizat că strategia pentru refacerea reţelei LAN a fost elaborată şi aprobată în anul 2019.

”Achiziţia pentru serviciile de consultanţă privind analiza s-a derulat în perioada 15.03 – 7.10.2021, în conformitate cu regulamentele BIRD privind achiziţiile, fiind licitaţie deschisă internaţională, cu utilizarea metodei de achiziţie „Selecţie pe baza celui mai mic cost (LCBS – Least Cost Based Selection)”.

Firma care va realiza analiza – SC ETA SRL Româniaa fost selectată printr-o procedură de achiziţie. Contractul este în valoare de 1.562.837,28 LEI fără TVA şi se va derula pe o durată de 27 de luni”, a mai transmis ministerul.

Reţeaua LAN reprezintă infrastructura fără de care nu poate funcţiona la parametri optimi niciun sistem sau aplicaţie informatică utilizată la nivelul instanţelor, precum sistemul ECRIS, sistemul de înregistrare audio a şedinţelor de judecată, dosarul electronic sau alte sisteme informatice care se vor dezvolta în viitor, precum serviciile de arhivare electronică.

Strategia ministerului pentru optimizarea reţelei LAN are trei etape:

  • Analiza individuală aprofundată de specialitate la faţa locului (site survey) în 132 de instanţe a căror reţea este foarte veche, din perioada 2001 – 2006
  • Achiziţia unor echipamente IT specifice (tip switch-uri suplimentare) pentru 78 de instanţe a căror reţea LAN nu prezintă vulnerabilităţi structurale (faza I)
  • Achiziţia de echipamente IT specifice pentru cele132 de instanţe a căror reţea LAN este supusă unei analize aprofundate (faza II)

Toate aceste investiţii sunt cuprinse în cadrul Proiectului de Îmbunătăţire a Serviciilor Judiciare (PISJ) finanţat de Banca Mondială.

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. rectificare – pe baza celui mai mic pret mai degraba decat cost

  2. Poate ar trebui atribuit in baza celui mai bun raport calitate/pret. Principiile ‘capitalistice’ sunt expirate. Bagati si voi OpenBSD pe ele dar dau pariu ca habar n-au la 300 000 de euro.

    Ar trebui sa fim monitorizati de UE ca pe vremea Reicht-ului, daca-mi este permis. Romanul nu poate sa nu puna mana, e in natura lui sa sustraga ce considera ca ii se cuvine. Mentalitate haiduceasca cu paralelisme de dreapta indepartata …

    • Unde se bage bre OpenBSD in pereti? Daca ti-a zis ca se inlocuiesc sarmele si echipamentele de retea ce dreaq openbsd visezi. Nush ce au romanii cu acest OS ca il tot aud din zona habarnista, ce dreaq sa faci cu asta care are o cota foarte mica de piata, deci comunitate mica, deci in caz de probleme cauta rezolvarea daca o gasesti.

    • Pentru solitaire nu ai nevoie de performante retelistice.
      Dosarele sunt pe hartie.

    • @Bulinaliniutabulina Termenul Ecris iti suna cunoscut? Nu cred. Dar era pacat sa ratezi un comentariu in stilul caracteristic, plin de miez.

  3. Sa ne aratati factura ca la aprozar, G4Media. Nu doar trantiti un articol si uitati de el.

    Asta ar fi trebuit sa fie pretul digitalizarii complete a tot ce inseamna Justitie in Romania, scanat tot, ML, .pdf . E open-source totul necesar. Nu cred ca luati lance OpenWRT oricum. (400 euro/bucata) Routere care-si updateaza firmware-ul in Germania, automat. 🙂

    Ceea ce lipseste clar , in unanimitate, pe asta Planeta, motivul tuturor ‘relelor’ din ‘Retea’. Software expirat, de slaba calitate.

    In 5 ani(cand e gata) auzim cum ne-au furat rusii toate datele(de nu le-ar avea deja).

  4. (Chiar nu vad motivul pt. care nu postati acest comentariu):

    Sa ne aratati factura ca la aprozar, G4Media. Nu doar trantiti un articol si uitati de el.

    Asta ar fi trebuit sa fie pretul digitalizarii complete a tot ce inseamna Justitie in Romania, scanat tot, ML, .pdf . E open-source totul necesar. Nu cred ca luati lance OpenWRT oricum. (400 euro/bucata) Routere care-si updateaza firmware-ul in Germania, automat. 🙂

    Ceea ce lipseste clar , in unanimitate, pe asta Planeta, motivul tuturor ‘relelor’ din ‘Retea’. Software expirat, de slaba calitate.

    In 5 ani(cand e gata) auzim cum ne-au f*rat r*sii toate datele(de nu le-ar avea deja).

    • Atata timp cat la un simplu google nu gasesti cum sa depanezi problema, atunci e mai bine sa treci pe o solutie mai invechita si mai putin optima. cel putin nu vrei ramane blocat in ea.

  5. Bani spalati de mafia din justitie daca nu o securizeaza. Dispar dosare, file si scanari mai rau ca in Bermude.