G4Media.ro

Ministerul Muncii anunță că nu există intenţia majorării stagiului minim de cotizare…

sursa foto: Inquam Photos/ Alexandru Busca

Ministerul Muncii anunță că nu există intenţia majorării stagiului minim de cotizare pentru pensie şi nici nu doreşte eliminarea pensionării anticipate/ Stagiul minim este de 15 ani, iar stagiul complet este de 35 de ani

Ministerul Muncii a transmis, luni, că nu există discuţii în Guvern cu privire la majorarea stagiului minim de cotizare pentru pensie şi nici nu doreşte eliminarea pensionării anticipate. Ministerul precizează că stagiul minim este de 15 ani, iar stagiul complet este de 35 de ani.

  • ”Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS) a demarat o reformă amplă a sistemului de pensii, primul pas fiind evaluarea tuturor dosarelor de pensii, în vederea recalculării. Recalcularea pensiilor se va face în urma unei modificări legislative, astfel încât pensiile mai mici, în baza unei formule care aduce mai mulţi factori de contributivitate, să crească mai repede decât pensiile mai mari. În acest moment, există un grup de lucru care analizează datele pe care le avem disponibile, precum şi diferite variante de lucru. În ceea ce priveşte informaţia lansată în spaţiul public, potrivit căreia «Guvernul vrea să crească stagiul minim de cotizare la pensie de la 25 de ani la 35 ani», atragem atenţia că potrivit Legii nr. 263/2010, stagiul minim de cotizare este de 15 ani, atât pentru femei cât şi pentru bărbaţi, nu 25 de ani, şi nu există nicio discuţie care să vizeze majorarea acestuia”, a transmis, luni, Minsterul Muncii, într-un comunicat de presă.

Instituţia precizează că ”stagiul minim de cotizare este perioada minimă de timp prevăzută de lege în care asiguraţii au realizat stagiul de cotizare pentru a putea beneficia de pensie, la împlinirea vârstei standard de pensionare”.

  • ”Stagiul complet de cotizare este perioada de timp prevăzută de lege în care asiguraţii au realizat stagiul de cotizare pentru a putea beneficia de pensie pentru limită de vârstă, pensie anticipată sau pensie anticipată parţială. Pentru corecta informare a publicului, 35 de ani este stagiul complet de cotizare, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi, deci afirmaţia referitoare la intenţia Guvernului de a majora stagiul minim la 35 de ani este absurd”, a mai transmis Ministerul Muncii.

Instituţia afirmă că, în ceea ce priveşte noul sistem de calcul, care ar elimina indicele de corecţie, ”se analizează posibilitatea includerii acestui indice sub o anumită formă în viitoarea formulă de calcul a pensiilor”.

  • ”În acelaşi timp, MMPS nu a iniţiat nicio discuţie şi nu există nicio intenţie de a elimina pensionarea anticipată. Îmbunătăţirea legislaţiei şi finalizarea procesului de evaluare a tuturor dosarelor au ca scop recalcularea celor aproape 5 milioane de pensii ţinând cont de elemente suplimentare de contributivitate, astfel încât pensionarii cu aceeaşi pregătire şi cu aceeaşi vechime să aibă pensii egale”, a mai transmis Ministerul Muncii.

sursa: News.ro, sursa foto: Inquam Photos/ Alexandru Busca

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

24 comentarii

  1. Smecherii, minciuni, abureli, uite cum arata mizeria liberala!!!
    O sa vedem ZERO bani din acest PNRR cu trombonistii incompetenti si mincinosi ai lui Zombie Citulica!
    Zilele trecute, Joi seara pe 20 Mai, Dumitru Costin a prezentat PUBLIC un Document in Limba engleza(si tradus in Limba Romana), pe care l-a primit de la Minsitrul Ghinea la discutia respectiva, despre care a spus ca ESTE Documentul prezentat de Guvern la Comisia Europeana pe tema REFORMEI Pensiilor in Romania, Document care spunea:
    „- Prevederile Legii nr. 127/2019 sunt retrase, inclusiv cele legate de modificarea stagiului normal de cotizare de 25 de ani.
    – Cheltuielile cu pensiile vor fi menținute la același nivel – nu sunt preconizate creșteri ad hoc ale pensiilor pe termen scurt și mediu.
    – Creșterea echitabilă a gradului de adecvare pentru beneficiarii de pensii minime prin creșteri de pensii țintite pentru a le permite să treacă peste pragul sărăciei.
    – Introducerea de noi stimulente fiscale pentru a prelungi viața profesională dincolo de vârsta normală de pensionare.
    – Simplificarea sistemului de pensii speciale în măsura permisă de Constituție.
    – Introducerea unui nou sistem de calcul al pensiilor bazat pe o formulă stabilă și o indexare automată a pensiilor cu rata inflației, în timp ce este eliminat indicele de corecție.
    – Este eliminată pensionarea anticipată.”

    Nimeni de la Guvern sau de la MFE nu a iesit sa conteste acel Document prezentat de Dumitru Costin, care spune CLAR: „ELIMINAREA Pensionarii anticipate” !
    Nimeni!
    Nici Ministerul Muncii azi NU vorbeste despre acel Document, NU spune un cuvintel depsre el, NU il contesta deloc!
    Pai, daca Ministerul Muncii neaga practic ce scrie in acel Document prezentat de Dumitru Costin, DE CE Minsiterul Muncii NU spune clar: „Acel Document nu exista, habar nu avem de unde-a aparut”!!!???
    Pentru ca Documentul EXISTA, l-a primit Dumitru Costin de la Ghinea iar cele prevazute in acel Document EXISTA si ele si au fost prezentate OFICIAL la Comisia Europeana!!!
    Ministerul Muncii abureste, asa cum ne abureste PNL din Octombrie 2019 de cand au venit la osul de ros!!!
    Acum, auzim minciunille dnei Turcan, o mincinoasa fara egal, Veorica era nimic pe langa mincinoasa numita Raluca Turcan!!!
    Bai, escrocilor, NU va e rusine, cata vreme o sa ne mai prostiti in fata, nenorocitilor?!
    Ciolacule, scapati-ne de aceste javre ordinare, suntem deja satui dupa 5 LUNI de atata mizerie liberala!
    Scapati-ne de javrele astea!!!

    • 👍

    • @Marcel: Multumesc de aplauze, dar chiar NU as fi crezut pentru nimic in lume sa ajung azi sa spun asta DUPA ce in Octombrie 2019 am jubilat ca am scapat de Veorica si de PSDragnea, dupa ce timp de 3 ANI i-am tocat si am sperat sa scapam de ei!
      Dar, grav e ca nici astia NU fac si nu sunt altfel, e foarte grav!
      Aceasta coalitie A FOST ULTIMA speranta si ultima sansa a Romaniei de SCHIMBARE!
      NU mai e, astia sunt ca si PSDeii, PNL=PSD=aceeasi mizerie!
      Iar Romania, din pacate, NU se va schimba.. nici nu imi pot imagina cum va arata peste 5 ani…si ce vom vota la urmatoarele alegeri…

    • Îmi permit sa va corectez: aceasta coaliție este cea mai cinică din câte am văzut, inclusiv față de guvernările PSD!
      Eu deja sunt hotărât: nu-mi va mai păsa de țara asta și cu prima ocazie voi vota ca în Duminica Orbului! Îmi pare rău, dar ea, coaliția asta, mă forțează la acest gest! Am ajuns în stadiul „care – pe care”, sau „o cauți cu lumânarea, o găsești”! Cică răzbunarea-i arma prostului!
      Păi, dacă suntem luați de proști, de ce să se mai mai vaite?!

    • Vă înțeleg perfect pentru că suntem cam pe aceeași „lungime de undă”!!

    • plimbă ursu , ciolacul e în căcat

    • Cind majoreaza pensiile ?
      De ce nu respecta legea ?
      De ce nu desfiinteaza pensiile speciale si nesimtite ?
      In Constitutie nu se vorbeste despre pensii speciale.
      Nu sunt drepturi castigate, ci privilegii nemeritate.
      CCR nu are nicio treaba cu pensiile speciale.
      Orice decizie a CCR in privinta pensiilor speciale este un abuz si trebuie ignorata.
      Le-a spus CJUE sa ignore deciziile CCR, atunci cand sunt abuzive.
      Cand desfiinteza finantarea ilegala si abuziva a asa-zisei case regale ?
      Cand desfiinteaza Institutul Tapului Levantin ?
      Cand desfiinteaza finantarea aberanta a partidelor ?
      Cand desfiinteaza Institutul Revolutiei ?
      Nici in acest caz, CCR nu are nicio competenta, iar orice decizie a CCR trebuie ignorata.
      Cand desfiinteaza finantarea falsilor revolutionari ?
      Cand desfiinteaza finantarea fasilor academicieni, de la falsele academii ?

  2. Uite Documentul OFICIAL prezentat de liderul BNS Dumitru Costin si primit de la Minsitrul Ghinea la discutia de Joi de la Guvern pe tema PNRR, la care au participat si Marcel Ciolacu si Victor Negrescu si Florin Jianu iar din partea guvernului: Florin Citu, cei 2 Vicepremeiri si Ministrul Ghinea!!

    https://www.profit.ro/stiri/social/ultima-ora-document-angajamentele-guvernului-bruxelles-varsta-pensionare-schimbata-pensiile-cresc-ad-hoc-stagiul-minim-cotizare-25-ani-modificat-posibilitatea-pensionarii-anticipate-eliminata-20213342

    Acum, Ministerul Muncii dnei Turcan ne MINTE cu nerusinare, cu tupeu asa cum o face PNL din Octombrie 2019 de cand au venit la osul de ros!!!

  3. „Interzicerea cumulului pensiei cu salariul se amână până la Sfântu-Aşteaptă.
    Cabinetul Cîţu bate pasul pe loc pe tema interzicerii cumulului pensiei cu salariul, nefiind clar când va trece de Guvern proiectul de lege, care va trebui apoi adoptat şi de Parlament, ceea ce înseamnă că situaţia ar putea fi tranşată cel mai devreme în toamnă.
    Proiectul de lege privind interzicerea cumulului pensiei cu salariul de stat, iniţiativă care a fost adoptată de Guvern în primă lectură în urmă cu mai bine de 2 luni, le dă bătăi de cap guvernanţilor, care au evitat să mai abordeze subiectul, deşi încă din iarnă premierul Florin Cîţu asigura faptul că iniţiativa va fi trimisă cât mai repede Parlamentului.
    Surse politice din conducerea PNL au precizat pentru „Adevărul” că Guvernul nu se grăbeşte să adopte proiectul de lege şi că încearcă să facă acest pas cât mai aproape de sfârşitul sesiunii parlamentare.
    Adoptarea proiectului de lege doar în iunie ar însemna că legislativul nu are prea mult timp la dispoziţie să-l dezbată şi să-l adopte înainte de vacanţa parlamentară, ceea ce înseamnă că situaţia va fi tranşată doar în toamnă.
    Adoptarea, greu de anticipat Iar situaţia stagnează, deşi Raluca Turcan, ministrul Muncii, era optimistă când declara, într-un interviu acordat Digi 24 pe 7 aprilie, că în următoarele 2 săptămâni urma să fie adoptat acest proiect de lege, iniţiativa fiind trimisă atunci pentru avize la celelalte ministere. Între timp, ministrul Muncii e mai rezervat în declaraţii.
    Contactată de „Adevărul”, Raluca Turcan a precizat că nu poate da un orizont de timp pentru adoptarea proiectului, deşi Guvernul vrea să rezolve această problemă cât mai repede.
    „E greu de anticipat. Au fost şi unele întârzieri în ceea ce priveşte avizele. Mai aşteptăm de la CES (n.r. – Consiliul Economic şi Social) şi Consiliul Legislativ”, a declarat ministrul Muncii.
    De asemenea, Raluca Turcan a confirmat că toate ministerele care trebuiau să avizeze proiectul au făcut acest lucru.
    46 de ani are cel mai tânăr pensionar special din Guvernul României, secretarul de stat Aurelian Păduraru.
    Surse din Guvern au precizat pentru „Adevărul” că proiectul de lege nu i-a încântat pe numeroşi demnitari şi funcţionari, dat fiind faptul că e o măsură destul de nepopulară, din moment ce va tăia din veniturile celor care sunt înşurubaţi în funcţii de stat, iar în acelaşi timp sunt şi pensionari.
    „Reticenţa vine mai ales pe linia pensionarilor speciali din ministere şi din numeroase instituţii de la centru. Presa a scris despre o mână de asemenea oameni, dar ei sunt zeci”, au subliniat surse din Cabinetul Cîţu.
    Guvernanţii speciali.
    La nivelul Guvernului sunt numeroşi demnitari şi funcţionari care în prezent beneficiază de cumulul pensiei cu salariul, ceea ce înseamnă că odată cu adoptarea legii şi promulgării sale de Klaus Iohannis, aceştia au la dispoziţie 30 de zile ca să aleagă între pensia pe care o încasează şi funcţia de demnitar sau de funcţionar pe care o deţin în Cabinetul Cîţu.
    De exemplu, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, doi dintre secretarii de stat, Irina Alexe şi Aurelian Păduraru, sunt pensionari speciali la doar 47 de ani, respectiv la 46 de ani.
    Irina Alexe încasează pe lângă indemnizaţia de secretar de stat şi o pensie care anul trecut a fost de 14.200 de lei pe lună. Alexe e pensionată de cinci ani, aşadar de la vârsta de 42 de ani. În schimb, Aurelian Păduraru are o indemnizaţie de secretar de stat şi o pensie lunară de fost angajat la MAI în valoare de 6.600 de lei.
    De pensie şi de indemnizaţie de ministru beneficiază şi Nicolae Ciucă, titularul portofoliului Apărării.
    În ultima sa declaraţie de avere, depusă la finalul lui 2020, ministrul Apărării scria faptul că pentru cele două luni din anul 2019 în care a fost prinsă şi pensia a încasat suma de 33.800 de lei, ceea ce înseamnă un venit lunar de 16.900 de lei.
    Şi şeful Corpului de control al prim-ministrului, Silviu Gabriel Barbu, beneficiază de salariu şi de pensie specială.
    De la 1 ianuarie 2021, Barbu, fost judecător la Curtea de Apel Bucureşti, a devenit pensionar, decretul prezidenţial fiind semnat de Klaus Iohannis pe 28 decembrie.
    Potrivit „Europa Liberă”, actualul şef al Corpului de control al lui Cîţu ar urma să încaseze o pensie specială de circa 20.000 de lei.
    Silviu Gabriel Barbu are în prezent 50 de ani.
    Nu în ultimul rând, secretarul general de la Ministerul Apelor şi Mediului, Corvin Nedelcu, este un alt caz de pensionar special.
    Fost cadru în Ministerul Apărării Naţionale şi în Serviciul de Pază şi Protecţie, Corvin Nedelcu a urmat această carieră doar timp de 12 ani. Cu toate acestea, pensia pe care o încasează de la Casa de Pensii a Ministerului Apărării Naţionale este de 3.750 de lei. Secretarul general de la Ape şi Mediu are 53 de ani.”

    • Pai, nu înțelegeți de ce?! Pentru că în acest an încă este suspendată Procedura de deficit excesiv în UE! Deci, legea aceasta va fi făcută astfel încât să intre în vigoare începând cu anul 2022 ca să poată demonstra Comisiei Europene că funcționează măsurile și reformele, asumate drept condiții pentru acceptarea PNRR, menite a reduce deficitul bugetar. Politica românească este bazata doar pe timing și manipulare!

  4. G4media: „Turcan: Bugetarii care încasează și pensie vor trebui să opteze în 30 de zile de la publicarea legii care va interzice cumululul pensiei cu salariul la stat
    17 Martie 2021
    Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat, miercuri, la finalul ședinței de Guvern, că bugetarii care încasează și pensie vor trebui să opteze în 30 de zile de la publicarea legii care va interzice cumululul pensiei cu salariul la stat.
    Guvernul a aprobat în primă lectură proiectul de lege, iar Săptămâna VIITOARE acesta ar urma să fie trimis Parlamentului.
    Ministrul muncii a precizat că în prezent în sistemul public sunt aproximativ 35.000 de persoane care cumulează pensia cu salariul.
    Raluca Turcan a precizat că prevederile legii se aplică și celor care sunt în pensie din sistemul de apărare și ordine publică.”

    Jigodiilor!

  5. „Interzicerea cumulului pensiei cu salariul se amână până la Sfântu-Aşteaptă.
    Cabinetul Cîţu bate pasul pe loc pe tema interzicerii cumulului pensiei cu salariul, nefiind clar când va trece de Guvern proiectul de lege, care va trebui apoi adoptat şi de Parlament, ceea ce înseamnă că situaţia ar putea fi tranşată cel mai devreme în toamnă.
    Proiectul de lege privind interzicerea cumulului pensiei cu salariul de stat, iniţiativă care a fost adoptată de Guvern în primă lectură în urmă cu mai bine de două luni, le dă bătăi de cap guvernanţilor, care au evitat să mai abordeze subiectul, deşi încă din iarnă premierul Florin Cîţu asigura faptul că iniţiativa va fi trimisă cât mai repede Parlamentului.
    Surse politice din conducerea PNL au precizat pentru „Adevărul” că Guvernul nu se grăbeşte să adopte proiectul de lege şi că încearcă să facă acest pas cât mai aproape de sfârşitul sesiunii parlamentare.
    Adoptarea proiectului de lege doar în iunie ar însemna că legislativul nu are prea mult timp la dispoziţie să-l dezbată şi să-l adopte înainte de vacanţa parlamentară, ceea ce înseamnă că situaţia va fi tranşată doar în toamnă.
    Adoptarea, greu de anticipat Iar situaţia stagnează, deşi Raluca Turcan, ministrul Muncii, era optimistă când declara, într-un interviu acordat Digi 24 pe 7 aprilie, că în următoarele două săptămâni urma să fie adoptat acest proiect de lege, iniţiativa fiind trimisă atunci pentru avize la celelalte ministere.
    Între timp, ministrul Muncii e mai rezervat în declaraţii. Contactată de „Adevărul”, Raluca Turcan a precizat că nu poate da un orizont de timp pentru adoptarea proiectului, deşi Guvernul vrea să rezolve această problemă cât mai repede. „E greu de anticipat. Au fost şi unele întârzieri în ceea ce priveşte avizele. Mai aşteptăm de la CES (n.r. – Consiliul Economic şi Social) şi Consiliul Legislativ”, a declarat ministrul Muncii.
    De asemenea, Raluca Turcan a confirmat că toate ministerele care trebuiau să avizeze proiectul au făcut acest lucru.
    46 de ani are cel mai tânăr pensionar special din Guvernul României, secretarul de stat Aurelian Păduraru.
    Surse din Guvern au precizat pentru „Adevărul” că proiectul de lege nu i-a încântat pe numeroşi demnitari şi funcţionari, dat fiind faptul că e o măsură destul de nepopulară, din moment ce va tăia din veniturile celor care sunt înşurubaţi în funcţii de stat, iar în acelaşi timp sunt şi pensionari.
    „Reticenţa vine mai ales pe linia pensionarilor speciali din ministere şi din numeroase instituţii de la centru. Presa a scris despre o mână de asemenea oameni, dar ei sunt zeci”, au subliniat surse din Cabinetul Cîţu.
    https://adevarul.ro/news/politica/interzicereacumulului-pensiei-salariul-amana-sfantu-asteapta-1_60abc5625163ec427161cdbe/index.html

    • Stimată doamnă, aveti tot respectul și considerația, tot timpul veniți cu argumente cu postari la obiect conform cu subiectul , dar trolii și postacii nu o să înțeleagă nimic niciodată, nu vă lăsați intimidată și țineți o tot așa.

  6. Și ne mai mirăm de ce pensionarii votează PSD-ul!
    Cu asemenea idioți la conducere, e clar de ce.

    • Austeritate pentru muritorii de rand, privilegii si trai pe plai pentru politruci si clientela lor, pentru ei sunt BANI destui!!!

  7. Ptr ăștia nu se găsesc băi nene soluții:
    https://m.adevarul.ro/news/politica/interzicereacumulului-pensiei-salariul-amana-sfantu-asteapta-1_60abc5625163ec427161cdbe/index.html
    Halal CDR, pensii speciale nu pot tăia, cumulul pensiei de la stat nu pot tăia, bine ca pot tăia alocațiile la copii.

  8. Ce escroci sunt!
    Au dat Comunicat al Ministerului Muncii, dar NU a avut curaj sa iasa Raluca Turcan si sa nege informatiile aparute in spatiul public!
    Jigodii ordinare, scapam de voi, la fel se credea Dragnea si am scapat de el, si de voi vom scapa, someri sa va vad, analfabeti mincinosi!!!

  9. Eu, un singur lucru sper și anume că, în sfârșit, s-a prins toată lumea de minciuna, ticăloșia și cinismul peneliste!

  10. Pensia anticipata( se acorda cînd ai 60 ani și 43 ani de muncă,fără penalități) nu e tot una cu pensia anticipată parțială( se poate solicita cînd ai 60 ani și minim 35 ani de cotizare,cu o penalitate de 0,05% pentru fiecare luna ramasa pina la 65 ani. Pentru virsta de 60 ani,penalitatea este de 30%

  11. PSD a ridicat de la 10 la 15 iar acum vorbeste de 20.

  12. Ia uite ce spunne MEDIAFAX:
    „FMI s-ar putea întoarce în România: vor fi supervizori la împrumutul obținut prin PNRR.
    Fondul Monetar Internaţional (FMI) s-ar putea reîntoarce în România, dar nu ca finanţator, ci ca „supervizor“ al împrumutului de 16 mld. euro pe care România îl va primi de la Comisia Europeană în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, relatează Ziarul Financiar.
    Ipoteza este examinată la Bruxelles, motivul fiind faptul că România are deficite enor­me şi cineva trebuie să se ASIGURE că este CAPABILA să RAMBURSEZE Imprumutul, informează Mediafax.
    Un astfel de calcul ar putea explica MOTIVUL pentru care guver­nul a dublat proiectul PNRR cu o promisiune de reforme cu implicaţii majore, care seamănă izbitor cu ANGAJAMENTELE pe care România şi le lua, în trecut, faţă de FMI.
    Surse apro­piate dosarului spun că ANGAJAMENTELE au fost CERUTE de Comisie pentru a crea spaţiu fiscal care să facă POSIBILA Rambursarea banilor.
    Documentul citat propune majorarea vârstei de pensionare prin corelarea vârstei de pensionare cu speranţa de viaţă (75 de ani) până în 2035.
    De asemenea, nişele fiscale ar urma să fie eliminate, numărul de bunuri cu TVA redusă va fi limitat, iar IMPOZITUL pe proprietate(pe apartament/casa) va CRESTE – acestea sunt doar câteva din prevederile documentului, în 9 puncte.
    „Decizia de majorare a vârstei de pensionare reprezintă o suprataxare pentru că vei ieşi la pensie, la cine ştie câţi ani, şi nu vei mai putea să-ţi recuperezi contribuţia de 40 de ani la bugetul de pensii“, comentează economistul Claudiu Vuţă.
    O eventuală implicare a FMI în PNRR nu-i miră pe oamenii de afaceri.
    „Este probabilă apariţia unui mecanism în care să fie implicat FMI. Va trebui, până la urmă, să existe cineva care să urmărească dacă putem rambursa împrumutul“, comentează Florin Pogonaru, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR).”

    Asta in timp ce Zombie Vasilica e tot mai triumfalist cu fiecare aparitie: „guvernarea liberala face si drege, Romanii o duc tot mai bine”!!!
    Desi, IERI, Guvernatorul BNR a anuntat vestea trista: INFLATIA va depasi cu MULT asteptarile BNR pentru 2021!
    „BNR: Rata inflaţiei va creşte mai mult decât aşteptările în acest an, speranţa fiind ca în 2022 să revină pe un trend de scădere. Există o INCERTITUDINE mare privind gradul de absorbţie a fondurilor europene alocate prin PNRR şi CAPACITATEA Instituţională a României de a duce la capăt un asemenea Proiect.”
    Dar despre asta NU spune un cuvintel Zombie, tace chitic tot guvernul, doar la evaluarea S&P au triumfat, la celelalte 2 de la Moody’s si Fitch au tacut chitic, nu le-a placut!
    Sperati sa traiti bine cu Zombie asta??!!

  13. Eu am mai spus că PNRR în aceasta formă este deja un fel de FMI pentru România, deci nu mai e nevoie de cel clasic! De aceea susțin că trebuia să se mulțumească doar cu componenta de granturi, dar el e hapsan și inconștient. Doar România și Italia au apelat și la componenta de împrumuturi! Să înțeleg că toate celelalte state din UE sunt fraiere, sau cum?! Dacă se ia în calcul datoria externă, de ce Grecia și Franța, de exemplu, care au datorii mult mai mari decât 45% a Romaniei, nu au dorit, de proaste?!
    Cîțu tace acum despre multe și vorbește cu totul despre alte lucruri până la Congres și până la sfârșitul anului când spera să pună mâna pe cele 4 mld. EUR avans din PNRR, că după aceea va fi jale și nu va mai vorbi deloc, dar cred că va fi debarcat până atunci. Însă răul va fi fost produs!

  14. De ce Miniserul Muncii si Protectiei Sociale nu se intereseaza de muncitorii din Constructii? In constructii se lucreaza 10 -12 ore zilnic, sambetele aproape toate si uneori duminica. In declaratiile lunare, apar angajatii ca lucreaza 8ore de luni pana vineri. Cine nu vrea sa vada acest lucru? Se vede in toata tara asta si pe toate santierele ca sunt muncitori pana la orele 18 si chiar si mai mult. Numai Inspectia Muncii inchide ochii si Ministerul Muncii. Pai noi suntem hodorogiti incepand de la 55,56 ani, nu stim daca vom prinde pensie. Pe la 70ani, daca traim trebuie sa se chinuie cineva cu noi, deci ce speranta de viata avem? Ce au muncit atat de important cei ce se pensioneaza de la buget cu pensii chiar mari la o varsta care le permite sa mai lucreze 15-20 ani? Noi luam concedii doar de sarbatori si in timpul anului abia poti sa te lipesti de o saptamana de concediu. Suntem ramoliti de ploi, zapezi, soare…., toate se aduna. Deci Doamna Raluca Turcan si Domnule Florin Catu, v-ati gandit vreodata cat procent de munca la negru exista in Constructii? Deci legea este fictiva, este data sa fie, sa o avem.