G4Media.ro

Ministerul Public încurajează orice persoană care deține date relevante în legătură cu…

Sursa foto: Inquam Photos / Mălina Norocea

Ministerul Public încurajează orice persoană care deține date relevante în legătură cu acuzațiile aduse sociologului Alfred Bulai să contacteze organele judiciare / Persoanele respective pot beneficia de protecția datelor de identitate pe parcursul procedurilor judiciare

Ministerul Public încurajează orice persoană care deține date relevante în legătură cu acuzațiile aduse sociologului Alfred Bulai să contacteze organele judiciare și precizează că persoanele respective pot beneficia de protecția datelor de identitate pe parcursul procedurilor judiciare.

„Având în vedere informațiile apărute în spațiul public cu privire la împrejurarea că sociologul Alfred Bulai, profesor și analist politic, ar fi pretins favoruri de natură sexuală unor studente din cadrul SNSPA – Școala de Studii Politice și Administrative – Ministerul Public încurajează orice persoană care deține date relevante să contacteze organele judiciare la adresa de mail pj_sector_1@mpublic.ro”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Ținând cont de dezideratul privind protejarea vieții private și demnitatea persoanelor vătămate sau a persoanelor care pot furniza date esențiale privind faptele prezentate public, sursa citată aduce la cunoștință măsurile de protecție prevăzute în Codul de Procedură Penală:

„În cazul persoanelor prezumate vulnerabile, pe tot parcursul procedurilor judiciare pot fi luate măsuri specifice pentru protecția datelor de identitate, în acord cu dispozițiile art. 126 alin. (1) lit. c) Cod de Procedură Penală, raportat la art. 113 alin. (2) și (3) Cod de Procedură Penală.

Pe tot parcursul procedurilor judiciare, persoanele pot fi audiate prin intermediul mijloacelor audiovideo de transmitere, cu vocea și imaginea distorsionate, în acord cu dispozițiile art. 126 alin. (1) lit. d) Cod de Procedură Penală, raportat la art. 113 alin. (2) și (3) Cod de Procedură Penală.

În cazul aplicării măsurilor de protecție, mijloacele de probă administrate în procesul penal nu vor cuprinde adresa reală sau datele de identitate, acesta fiind păstrate în condiții de confidențialitate.”

Parchetul subliniază că începerea urmăririi penale in rem este o etapă a procesului penal ce are ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Context. Poliția Capitalei a deschis o anchetă după acuzațiile de agresiune sexuală publicate într-o investigație Snoop.ro care îl vizează pe sociologul Alfred Bulai.

Cercetările sunt efectuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de folosirea funcției în scop sexual.

„Cu privire la informațiile apărute în spațiul public, ce fac referire la faptul că, un cadru didactic al unei Universități din București ar fi avut un comportament nepotrivit față de mai multe studente, Serviciul Informare și Relații Publice este abilitat să comunice următoarele:

Polițiștii Capitalei au demarat investigațiile, față de persoana în cauză urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Secției 1 Poliție, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de folosirea funcției în scop sexual, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1”, se arată într-un comunicat al Poliției.

Sociologul Alfred Bulai, șeful Departamentului de Sociologie din cadrul Școlii de Studii Politice și Administrative (SNSPA) din București, este acuzat de mai multe studente și foste studente că le-ar fi abuzat sexual, arată o investigații Snoop.ro.

Studentele susțin că profesorul le cerea să se dezbrace în fața lui, în practică, în camera unde era cazat. Una dintre studente a declarat că a fost diagnosticată cu tulburare de stres post-traumatic (PTSD). Urmează tratament medicamentos și face terapie pentru atacurile de panică care continuă.

Contactat de Snoop, Bulai a negat că ar fi cerut vreodată vreunei studente să se dezbrace în cadrul acestor întâlniri individuale.

Un alt profesor universitar acuzat de studente de agresiune sexuală este Ștefan Adam, profesor la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București. Publicația Ropaganism a scris că acesta ar fi trimis unor studente mesaje și fotografii indecente pe rețelele de socializare.

Rectorul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București, Marian Moiceanu, a declarat pentru sursa citată că problema va fi tratată „prioritar, în vederea stabilirii adevărului și dispunerii de măsuri raportate la acesta, conform prevederilor regulamentelor interne pentru asigurarea continua și permanentă a unui spațiu academic sigur la UAUIM.”

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...