Ministerul rus al Apărării susține că în laboratoare din Kiev, Harkov și Odesa a fost studiată posibilitatea răspândirii unor boli deosebit de periculoase în Rusia, cu ajutorul păsărilor migratoare
Ministerul rus al Apărării răspândește noi „falsuri” fără temei despre dezvoltarea armelor biologice în Ucraina pentru a fi distribuite în Rusia prin lilieci și păsări migratoare, transmite publicația pravda.com.ua, citând o postare pe Telegram a agenției ruse de stat Ria Novosti.
„Ministerul rus al Apărării raportează că au devenit cunoscute detaliile proiectului UP-4, care a fost implementat cu participarea laboratoarelor din Kiev, Harkov și Odesa. Scopul său a fost să studieze posibilitatea răspândirii unor infecții deosebit de periculoase prin intermediul păsărilor migratoare, inclusiv a gripei H5N1 foarte patogenă, a cărei letalitate pentru oameni ajunge la 50%, precum și a bolii Newcastle”, se arată în postarea agenției ruse Ria Novosti.
„Au fost identificate cel puțin două specii de păsări migratoare, ale căror rute trec în principal prin Rusia, și au fost rezumate și informații despre rutele de migrație prin țările din Europa de Est, se arată în raport (…) Potrivit departamentelor, era în curs de dezvoltare și proiectul R-781, unde liliecii sunt considerați purtători de potențiali agenți ai armelor biologice”, se mai arată în postarea Ria Novosti.
Pravda.com.ua mai transmite că ministerul rus al Apărării a distribuit hărți și texte, inclusiv stema SUA și fotografii cu păsări. Potrivit acestora, rușii ar fi prins păsări infectate eliberate din așa-numita „Rezervație Herson” din regiunile Ivanovo și Voronezh. Potrivit rușilor, în 2022 americanii ar fi planificat experimente în laboratoarele ucrainene pe lilieci, păsări și reptile pentru a încerca să-i facă purtători de antrax și pesta porcină africană.
sursa foto: Pixabay.com
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
50 comentarii