G4Media.ro

Ministerul Sănătății a depus patru proiecte în valoare de 200 milioane euro…

sursa foto: Florina Raicu

Ministerul Sănătății a depus patru proiecte în valoare de 200 milioane euro pentru decontarea testelor RT-PCR din fonduri europene. Autorităților spun că au ca obiectiv creșterea numărului de teste

Ministerul Sănătății a anunțat, luni, într-un comunicat, că a depus patru proiecte în valoare de 200 milioane euro pentru decontarea testelor RT-PCR din fonduri europene și precizează că are ca obiectiv creșterea numărului de teste pentru depistarea infecțiilor cu Sars-CoV-2.

„Activitățile principale ale proiectelor vizează decontarea din fonduri europene a costurilor cu servicii medicale de testare RT-PCR pentru identificarea infecțiilor active cu virusul SARS-CoV 2 la nivel național realizate sau ce se vor realiza în cadrul Programului național de supraveghere si control a bolilor transmisibile prioritare în perioada februarie 2020 – ianuarie 2021. Proiectele depuse de Ministerul Sănătății, atât retrospective, dar si care privesc cheltuieli viitoare, au ca obiectiv și cresterea numarului de teste RT-PCR efectuate la persoanele eligibile, la nivel national, în vederea identificării infecțiilor active cu virusul SARS-CoV 2 si controlul evoluției sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19). Evaluarea proiectelor va începe după 30 septembrie 2020, estimându-se ca în luna martie să fie aprobată finanțarea”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, bugetele celor patru proiecte însumează aproximativ 949 milioane lei (circa 200 milioane de euro).

“Am început lupta în această pandemie în condiții de austeritate și am fost nevoiți ca în câteva luni să recuperăm pentru a putea gestiona în condiții de siguranță prima etapă. Vom solicita ca banii pe care îi vom recupera în cadrul acestor proiecte retrospective de la UE să fie redirecționați pentru a fi utilizați tot în sectorul sanitar”, a declarat Nelu Tătaru, citat în comunicat.

Citește și Cât testează România față de celelalte țări din UE, în plină creștere a valului de epidemie COVID-19 și înaintea sezonului gripal

sursa foto: Florina Raicu

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. Hai că s-au mișcat repede, doar 6 luni au avut nevoie

    • Sa dea maicuta domnului sa se mai taraganeze si mai mult. Ce cacat o sa faci cu diagnosticul? Asimptomaticii au de mers la munca dupa aproape un an de circ. Simptomaticii se vad de la sine, fara test, si tratamentul lor (apa si rugaciuni) nu se schimba in functie de test.

      Testele o sa foloseasca doar ca sa ia strainezia bir si ca romanache sa spuna, vorba poetului national, „suferim de diagnostic”.

  2. Daca aprobarea de finantare vine in 6 luni (martie 2021), inseamna ca pana acum nu a existat un obiectiv de a creste testarea mai mult de 20.000 de teste pe zi (27.000 cu ture de noapte). Sau ma insel eu? Si as intreba de ce n-ar fi fost necesar? La o pozitivare constanta de 5%, acum 7, mai nou si aratati cu degetul de catre ECDC, oare ce somitati medicale avem noi si ce tip de decidenti politici?

    Pana in martie 2021 posibil sa nu mai fie nevoie, cu decesele de rigoare, evident…