G4Media.ro

Ministerul Sănătăţii a distribuit 40.000 de doze de vaccin împotriva HPV către…

Sursa foto: Pixabay

Ministerul Sănătăţii a distribuit 40.000 de doze de vaccin împotriva HPV către direcţiile de sănătate publică, pentru imunizarea fetelor de 11-14 ani / România are cea mai ridicată mortalitate prin cancerul de col uterin din UE

Ministerul Sănătăţii anunţă că a distribuit 40.000 de doze de vaccin împotriva HPV către direcţiile de sănătate publică, pentru imunizarea fetelor cu vârsta între 11 şi 14 ani.

Achiziționarea vaccinului împotriva HPV, pentru imunizarea fetelor cu vârsta cuprinsă între 11 și 14 ani, se realizează de către Ministerul Sănătății pe baza solicitărilor părinților/reprezentanților legali transmise medicilor de familie.

Ministerul Sănătății a anunțat recent relansarea campaniei de vaccinare anti-HPV.

Context.

Prima campanie de vaccinare anti-HPV a fost încercată în România în anii 2008-2009 însă fără succes, urmare a unei strategii de informare ineficiente și a declanșării acerbe a campaniei antivaccinare.

În ianuarie 2020, Ministerul Sănătății a anunțat reluarea campaniei de vaccinare gratuită anti-HPV pentru fetele cu vârsta de 11-14 ani și anunța o amplă campanie de informare, în mai multe etape. Aceasta a fost însă abandonată după declanșarea pandemiei de COVID.

În România, se înregistrează cea mai ridicată incidenţă şi mortalitate prin cancerul de col uterin din Uniunea Europeană. În fiecare an, în România, peste 4.300 de femei sunt diagnosticate cu cancer de col uterin, în timp ce aproape 2.000 pierd lupta cu această boală, potrivit Societății Române de Microbiologie. Astfel, cancerul de col uterin este a doua cauză de mortalitate prin cancer în rândul româncelor şi principala cauză de mortalitate pentru femeile cu vârsta cuprinsă între 15 şi 44 de ani. Nu în ultimul rând, alte 500 de cazuri noi de cancer vulvar, vaginal, penian, anal şi orofaringian, atribuibile infecţiei cu HPV, sunt diagnosticate în fiecare an, în România, atât în rândul bărbaţilor cât şi al femeilor.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă campanii de vaccinare a fetelor din grupa de vârstă 11-14 ani, însă sunt țări care au extins vaccinarea și la băieți, care sunt și ei purtători ai virusului (Marea Britanie și Australia) sau care au extins vaccinarea până la vârsta de 45 de ani, atât la femei, cât și la bărbați (Statele Unite ale Americii).

La începutul anului trecut, autoritatea de sănătate publică din Anglia anunța că doar foarte puține femei tinere active sexual din țară mai sunt infectate cu HPV, virusul care provoacă cele mai multe tipuri de cancer de col uterin, în urma introducerii în anul 2008 a unui program de vaccinare în masă în școli. Unsprezece milioane de doze de vaccin au fost administrate femeilor tinere din Anglia, ceea ce înseamnă că peste 80% dintre femeile cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani sunt protejate.

Sursa foto: Pixabay

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. E o înțelegere greșită a democrației. Dacă poliomelita nu se eradica prin vaccin pe vremea lui Ceaușescu acum nu aveam șanse. Sunt aceleași discuții făcute de așa-ziși specialiști pe rețele sociale la care prostimea pune botul ca la vaccinul anticovid.

  2. Din păcate statul s-a ocupat prea puțin de starea de sănătate a populației, oamenii care au contribuit zeci de ani la sistemul public de sănătate, la salariile și pensiile medicilor au devenit bătaia de joc a tuturor angajaților din acest sistem începând cu medicii și asistenții și până la miniștrii. Macar copii de azi să aibă șansa de a beneficia de un sistem care să lea dea înapoi macar jumătate din cât vor contribui atunci când vor avea nevoie. E bine că se începe ceva cu acest vaccin dar nu e suficient. Controale gratuite și obligatorii până când copiii împlinesc vârsta de 18 ani. Repet : GRATUITE!!!.

  3. In Australia, care a vaccinat acum 10-15 ani, exista studii unde, ce sa vezi, incidenta cazurilor de cancer de col uterin la fete a scăzut spre ZERO!!!
    La noi… Pai… Un fiasco…
    Anafalbetism functional…