G4Media.ro

Ministerul Sănătății a finalizat o achiziție pentru 10.600 de flacoane de Tocilizumab…

Sursa foto: Facebook/ RO Vaccinare

Ministerul Sănătății a finalizat o achiziție pentru 10.600 de flacoane de Tocilizumab pentru tratarea formelor grave de COVID-19

Ministerul Sănătăţii (MS) a finalizat o achiziţie publică de 10.600 de flacoane de Tocilizumab, medicament necesar pentru tratarea formelor grave de COVID-19, a declarat, marţi, la Antena 3, ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila.

  • „Legat de Tocilizumab, care se administrează numai în spitale şi cu privire la care am preluat o anumită abordare legată de aprovizionare, dar pe care categoric nu l-am întrerupt, pentru că procedurile începute trebuie continuate şi aici, mâine, o să fac şi publică lista, pentru că aud multe poveşti prin sistem, poveşti care nu sunt adevărate, trebuie prezentate. Mă refer la situaţia în care în unele spitale se spune că Ministerul Sănătăţii nu dă acest medicament. Legat de Tocilizumab, în perioada anterioară mandatului pe care l-am început eu ca interimar, s-a luat decizia ca un stoc de 6.064 de flacoane de Tocilizumab să fie accesibile spitalelor, unei liste de spitale, spitale preponderent cele care au avut de-a face şi au tratat pacienţi COVID severi. Tocilizumab fiind pentru o formă mai gravă sau etapă mai gravă a bolii”, a spus ministrul.

El a afirmat că spitalele mai au la dispoziţie alte 1.700 de flacoane de Tocilizumab.

  • „S-a dat pentru fiecare spital o anumită cotă şi pot să vă spun că astăzi, când vorbim, din 6.064 de flacoane, spitalele au cumpărat 4.323. Ceea ce înseamnă că avem 1.700 de flacoane necumpărate, în condiţiile în care această posibilitate a existat. Această listă o să o public mâine pe site-ul MS, ca să închidem această poveste. Este posibilă relocarea medicamentelor acolo unde este necesar. (…) Spitalele nu pot invoca faptul că nu au bani alocaţi în contractul lor de servicii medicale, pentru că există această hotărâre de guvern. Puteau să cumpere toţi cele 6.064 de flacoane, unii nu au cumpărat. Ministerul Sănătăţii a finalizat o achiziţie publică tot pe Tocilizumab – 10.600 de flacoane. S-a semnat contractul şi în scurt timp acest medicament va fi furnizat MS, care îl va distribui gratuit. În următoarele zile vine medicamentul. Sunt 1.700 de flacoane de Tocilizumab care sunt la dispoziţia spitalelor care încă nu au fost achiziţionate. O să facem o redistribuire a lor acolo unde se solicită”, a explicat ministrul interimar al Sănătăţii.

În ceea ce priveşte medicamentul Remdesivir, Cseke Attila a spus că sunt în ţară 40.000 de flacoane.

  • „În ceea ce priveşte Favipiravir, comisia de specialitate trebuie să se pronunţe, acesta fiind un medicament care se discută a fi accesibilizat pentru pacienţii mai puţin severi, la început la boală. Discuţia este de a fi accesat din farmacii pe bază de reţete eliberate inclusiv de medicul de familie”, a arătat ministrul.

În opinia sa, valul patru are o tendinţă „mult mai abruptă, mai bruscă, mai brutală” decât au avut celelalte valuri ale pandemiei.

  • „Şi atunci s-ar putea ca numărul acela maxim de paturi ATI pe care l-am atins într-un val anterior – de 1.612, dacă nu mă înşel – să nu fie îndeajuns. Important este ca zilnic să găsim soluţii şi acest număr de paturi ATI să crească”, a mai arătat Cseke Attila.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Facebook/ RO Vaccinare

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Lauda de sine nu miroase a bine. Ce harnici au devenit, dintr-o data. Toată vara…pauza, iar acum… 😆😆😆

  2. Ptr vip-urile vaccinate internate la Balș?

  3. Corect este, o cota per spital, nu pentru tratarea tuturor formelor grave.

    • Ati citit prospectul ?
      Reactivare virus hepatic B, leziuni grave hepatice, nu in boala interstitiala pulmonara, nu diabetici….Hmmm!

  4. Ivermectina nu se poate, e prea ieftina, nu le iese nici de-o cafea la baieti din spaga…

  5. Daca toti doctorii generalisti care au stiut cum se trateaza pneumonia virala au uitat/ au murit , vin cu o resetare: inhalatii vapori calzi+uleiuri volatile de 3-4 ori pe zi, spray in nas ( preferat ph usor acid), spray bucal/ gargara – pentru reducere incarcatura virala, lichide fierbinti pt hidratare, febra e biruita bine de tot cu un medicament ce il avem doar noi in RO, antibiotice cu efect slab viral ( doar 2 grupe au aceasta proprietate), rar necesar bronhodilatator sau alte simptomatice. Dar de la primele semne! Ca pe vremuri neamule!!