G4Media.ro

Ministerul Sănătății a relaxat normele pe baza cărora școlile și grădinițele obțin…

Foto: Digi24

Ministerul Sănătății a relaxat normele pe baza cărora școlile și grădinițele obțin autorizația sanitară de funcționare, în condițiile în care 20% dintre unități nu au așa ceva. Apa potabilă de la rețea, înlocuită cu dozatoare. Modificarea apare în prima zi a campaniei electorale

Ministerul Sănătății a relaxat normele pe baza cărora școlile și grădinițele obțin autorizația sanitară de funcționare, în condițiile în care 20% dintre unități (aproximativ 3.500) nu au așa ceva, potrivit ordinului de ministru nr. 1.456 din 2020, publicat în Monitorul Oficial.

Concret, sunt condiții mult mai ușor de îndeplinit: de exemplu dacă nu are apă potabilă de la rețea, școala poate pune un dozator de apă cu pahare de plastic și obține autorizația.

Modificarea apare în Monitorul Oficial în prima zi a campaniei electorale pentru alegerile locale, în condițiile în care responsabilitatea obținerii autorizației sanitare este și a primăriei, unitățile de învățământ fiind în administrarea acestora.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Foto: Digi24.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

  1. Mare branza la scoala nu vor face Elevii in urmatorul An scolar, din pacate, Romania pare depasita total, ia uite la Bucuresti:
    „FOTO ​Cum începe școala în București, în pandemie: 30-35 de elevi în clasă, despărțiți de panouri de plexiglas, containere în curte și copii chemați la cursuri în patru schimburi
    HotNews.ro.
    29 august 2020.
    Modul în care va începe școala este decis anul acesta, în premieră, de fiecare unitate de învățământ.
    Sunt 3 variante: toți elevii vor veni fizic la cursuri, școala se face online sau în sistem mixt, în funcție de infrastructură și, mai ales, de numărul de cazuri de COVID-19.
    Cea mai mare problemă rămâne cea a SPATIULUI Insuficient, acum venind nota de plată pentru faptul că după ’90 s-au construit foarte puține unități de învățământ.
    Realitatea este însă că în continuare vor fi școli cu 30-35 de elevi în clase, iar în cea mai bună variantă, la unele școli au fost amplasate containere în curte, pe post de sală de clasă.(la Iarna la MINUS 10 Grade?!)”
    https://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-24257214-foto-cum-incepe-noul-scolar-bucuresti-pandemie-decizia-apartine-fiecarei-scoli-iar-daca-merge-varianta-clasica-putea-30-40-elevi-clasa-noutatea-fiind-separatoarele-plexiglas-primarile-dau-tablete-mast.htm

    • Tipic pentru functionarul roman. In loc sa caute solutii practice, impune notme imposibil de respectat ca sa scape de raspundere. Cine crede ca niste copii de clase primare vor sta 4-5 ore in spatele plexiglasului cu masca pe fatsa, se inseala. Nu ai cum obtine asta in mod practic, oricat ai vrea. Si atunci ai putea impune alte conditii, pentru a crea grupulete de elevi care sa nu se intalneasca. Poti decala ora de intrare in scoala pe clase, poti varia pauzele incat sa nu fie toata scoala simultan in pauza, poti crea culuare separate per grupuri de elevi, etc. Dar asta e mult mai complicat decat sa trantesti un plexiglas si sa te rastesti la copii sa stea cu masca pe fatsa.

  2. 2020 in Europa. Cata saracie. Cata lipsa de empatie. Cata lene. Nu mai exista asa ceva in nici o alta tara din UE 🙁
    Rusine!

  3. O tara de cacat
    In capabila sa creeze un proiect national de dotat scoli cu toalete, si asta dupa zeci si zeci de ani de incidente si tragedii

  4. Acu mandru bobor la vot sa stampilati iar ce ati stampilat 30 de ani …. PSD si PNL …. apoi vaicareala 4 ani….