G4Media.ro

Ministerul Sănătăţii a suplimentat numărul locurilor de la Rezidenţiat, pentru domeniul medicină

sursa foto: Pexels.com

Ministerul Sănătăţii a suplimentat numărul locurilor de la Rezidenţiat, pentru domeniul medicină

Ministerul Sănătăţii va suplimenta cu 418 numărul de locuri alocate în urma concursului de Rezidenţiat, pentru domeniul medicină.

Candidaţii care au obţinut punctajul de promovare de peste 60% din punctajul minim pe domeniul medicină, pe ţară, vor fi încadraţi ca rezidenţi.

“Am suplimentat locurile în specialităţile deficitare (anestezie terapie intensivă, boli infecţioase, radiologie medicală, medicină de familie) corelat cu capacitatea reală de pregătire a universităţilor de medicină şi farmacie ”, a declarat ministrul Sănătăţii, prof.dr. Alexandru Rafila.

Începând din acest an, conform noilor modificări legislative adoptate în luna iulie, Ministerul Sănătăţii a fost abilitat să suplimenteze numărul de locuri numai în domeniul medicină.

Ordonanţa nr. 18/2009 privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului a fost modificată prin Legea nr. 212/2021 (art.3, alin2): “Cifra de şcolarizare pentru rezidenţiat este cel puţin egală cu numărul de locuri reprezentând totalul absolvenţilor de medicină, medicină dentară şi farmacie cu diplomă de licenţă din promoţia anului în curs, cumulat cu numărul de posturi conform art. 18, stabilită prin ordin al ministrului sănătăţii. În cazul în care numărul candidaţilor pentru domeniul medicină care promovează examenul de rezidenţiat este mai mare decât cifra de şcolarizare iniţial anunţată, aceasta se poate suplimenta până la repartiţia candidaţilor….”

Spre deosebire de domeniul medicină, în domeniile farmacie şi medicină dentară, dreptul de practică se obţine odată cu dobândirea licenţei.

În data de 21 noiembrie 2021, Ministerul Sănătăţii a organizat, în condiţiile speciale impuse de contextul epidemiologic actual, concursul de intrare în Rezidenţiat.

Un număr record de 12 564 candidaţi au concurat pe un număr de 6311 locuri şi posturi pe cele 3 domenii de pregătire, astfel: 3942 locuri şi posturi pentru domeniul medicină, câte 1190 locuri pentru medicină dentară şi 1087 locuri pentru farmacie, un număr de 92 locuri pentru ministerele cu reţea sanitară proprie.

sursa: News.ro, sursa foto: Pexels.com

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Ministerul sănătății face o discriminare între medicina și celelalte doua domenii : medicina Dentara și farmacie.Ministerul ar trebui dat in judecată pentru discriminare…

  2. Toate taxele sunt identice la UMF indiferent de domeniul ales. Daca suntem egali la contributii atunci egali si la beneficii. Nu este corecta decizia Ministerului Sanatatii, ca atare ar trebui dat in judecata.

  3. Bravo lor! Nu trebuie decat sa ai multi bani de taxe ca sa ajungi medic in romania. Locurile sunt nelimitate. Sa aperam ca majoritatea lor covarsitoare vor sti care sunt partile corpului uman, macar…

  4. Ai habar despre ceia ce sustii ? Ai citit articolul? Stii ce inseamna promovat?

  5. Discriminare!!!!!!
    Nu se poate asa ceva!!
    Scoate ti rezidentiatul la farmacie și la dentara dacă nu este de folos!!!
    Niște hoți!
    Taxa de 5 mil. Pt ce la examen? Medicina tb sa dea 5 si farmacistii maxim 2 mil.
    Niște hoți!!!
    Isi bat joc de generația asta si de tot tineretul!

  6. Medicina dentara nu este susținută în niciun fel de statul roman, chiar dacă absolvenții au drept de libera practica după absolvire! În alte state europene se întâmplă asta.

  7. Nici absolventii de matematica, filozofie, ospatarie sau tinichigerie nu primesc ajutor de la stat.