Ministerul Sănătății: Există un număr de 1.524 teste pentru diagnosticare moleculară în cele 7 centre de boli infecțioase / La Unifarm mai sunt 10.000 de teste pentru diagnosticare moleculară și alte 40.000 de teste rapide care sunt distribuite săptămâna aceasta
Ministerul Sănătății precizează, luni după-amiază, că există un număr de 1.524 teste pentru diagnosticare moleculară în cele 7 centre de boli infecțioase, iar la compania Unifarm mai sunt 10.000 de teste pentru diagnosticare moleculară și alte 40.000 de teste rapide care sunt distribuite săptămâna aceasta la unitățile sanitare, pe bază de comandă.
Ministerul Sănătății precizează, într-un comunicat de presă, că monitorizează în permanență situația stocurilor de teste pentru diagnosticare moleculară (Real Time PCR) existente la nivel național.
„Astfel, în prezent există un număr de 1.524 teste pentru diagnosticare moleculară în cele 7 centre de boli infecțioase care au capacitate de diagnostic și testare din București (2 unități sanitare), Cluj Napoca, Iași, Timișoara, Constanța și Craiova.
Centrelor de testare din Capitală li se adaugă și Laboratorul de referință acreditat OMS al Institutului Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, care contribuie, alături de unitățile sanitare, la creșterea capacității de diagnosticare cu dotările existente.
La acestea se adaugă 10.000 de teste pentru diagnosticare moleculară și alte 40.000 de teste rapide achiziționate de către Compania Unifarm SA și care sunt distribuite săptămâna aceasta către unitățile sanitare, pe bază de comandă”, se arată în comunicat.
Potrivit sursei citate, Compania Unifarm SA achiziționează și aprovizionează permanent spitalele care solicită cu echipamente de protecție pentru personalul medical, măști, produse biocide pentru suprafețe și mâini, teste de diagnostic, medicamente.
Pentru evitarea aglomerărilor la camerele de gardă și unitățile de primiri urgențe din spitale, ministerul recomandă cetățenilor să contacteze cu prioritate, telefonic, medicul de familie, în cazul în care suspectează infectarea cu noul coronavirus. Eventuala prelevare de probe se va face la domiciliul persoanei, sub coordonarea direcțiilor de sănătate publică.
Citește și
Sursa foto: Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank© 2024 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
2 comentarii