G4Media.ro

Ministerul Sănătății: În centrele de evaluare COVID va putea merge orice persoană…

Sursa foto: G4Media.ro

Ministerul Sănătății: În centrele de evaluare COVID va putea merge orice persoană care are test pozitiv, pentru evaluarea stării de sănătate și pentru a primi tratament antiviral gratuit

Ministerul Sănătății anunță, joi, că în centrele de evaluare COVID va putea merge orice persoană care are test pozitiv, pentru evaluarea stării de sănătate și pentru a primi tratament antiviral gratuit

„Serviciile medicale acordate în centrele de evaluare ambulatorie pentru persoanele infectate cu SARS-Cov-2 vor fi decontate de către casele de asigurări de sănătate. Bolnavii infectați cu virusul SARS-Cov-2 se vor putea prezenta în aceste centre fără bilet de trimitere, pe baza confirmării infecției printr-un test antigen rapid sau test NAAT/RT-PCR, pentru evaluarea stării de sănătate și pentru a primi tratament antiviral gratuit, în regim de spitalizare de zi, indiferent de statutul de asigurat”, se arată într-un comunicat al ministerului.

Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări de Sănătate au stabilit, joi, modul de contractare și decontare a serviciilor medicale acordate în centrele de evaluare pentru pacienții cu COVID-19

În ședința de Guvern a fost aprobat proiectul de Hotărîre pentru completarea Capitolului XIV din Anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 696/2021 pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale, tehnologiilor şi dispozitivelor asistive în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2021 – 2022.

“Actul normativ permite operaționalizarea centrelor de evaluare ambulatorie după ce se vor încheia rapid contractele cu casele de asigurări de sănătate. E foarte important ca pacienţii să meargă în aceste centre când nu sunt într-o situaţie critică. Vom scade presiunea pe unitățile sanitare”, a declarat prof dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, citat în comunicat.

Hotărârea de Guvern aduce prevederi noi și pentru pacienții non-COVID-19.

Pentru asigurarea unui acces cât mai rapid al persoanelor asigurate la investigații medicale paraclinice efectuate în regim ambulatoriu, s- a stabilit un termen de maximum 5 zile lucrătoare de la solicitare pentru realizarea investigației necesare monitorizării pacienţilor diagnosticaţi cu boli oncologice, diabet, afecţiuni rare, boli cardiovasculare, boli cerebrovasculare, boli neurologice, precum și a celor diagnosticaţi cu COVID-19, după externarea din spital sau după încetarea perioadei de izolare.

Citește și

Ministerul Sănătății, despre antivirale: Sunt indicate doar în forme ușoare sau medii de COVID, la indicația medicului și au riscuri ridicate în sarcină / Folosiți contraceptive puternice și prezervativ în perioada tratamentului / Q&A despre antivirale

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

8 comentarii

  1. Pai de ce nu le dati si niste teste rapide? In caz ca vin si simptomatici netestati?

  2. daca se poate cu ratb:)))

  3. Bravo pentru initiativa, nu era mai bine daca aveam toate acestea inainte de valul 4?? Oricum cu cei doi incompetenti de la USR, nici de mirare ca au fost spitalele vai de capu’ lor, adica ca ei…

  4. Testarea pe banii fiecaruia, nu?

    • Da.
      Daca nu vrei sa aștepți după ambulanta nspe zile sa vina sa te testeze după ce te-ai vindecat.

    • Dr. Rafila s-a transformat în ,,mare” politician și numit Min. Sănătății. Multe promisiuni care vor fi aplicate doar in VIITOR. Ceva concret domnule !

  5. Cum sa mergi la Centru Covid daca esti pozitiv si trebuie sa stai in carantina? Te prinde si te amendeaza.