G4Media.ro

Ministerul Sănătății: spitalele și centrele de evaluare au cantități suficiente de antivirale.…

Sursa foto: Merck

Ministerul Sănătății: spitalele și centrele de evaluare au cantități suficiente de antivirale. 500 de pacienți cu COVID au primit deja Molnupiravir / Ce efecte are medicamentul

Ministerul Sănătății anunță, miercuri, într-un comunicat de presă, că spitalele și centrele de evaluare au cantități suficiente de antivirale, iar 500 de pacienți cu COVID au primit deja Molnupiravir.

„Urmare a informațiilor primite din teritoriu, va informam că primii 500 de pacienți din totalul celor 11.568 evaluati în cele 222 Centre de Evaluare au primit gratuit medicamentul antiviral inovativ MOLNUPIRAVIR. Acesta este primul medicament specific cu administrare orala anti COVID-19 aprobat pentru persoanele cu risc de a dezvolta o formă severă de COVID-19”, precizează Ministerul Sănătății.

Potrivit sursei citate, și antiviralul Favipiravir, recomandat ca alternativă terapeutică pentru formele ușoare sau medii de COVID-19 se găsește în centrele ambulatorii de evaluare, in spitale si in 153 farmacii cu circuit deschis.

Despre Molnupiravir:

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a aprobat în 19 noiembrie 2021 utilizarea în regim de urgenţă în Uniunea Europeană a pastilei anti-COVID-19 produsă de grupul farmaceutic Merck, care nu a primit încă o autorizaţie completă de punere pe piaţă.

„Medicamentul, care în prezent nu este autorizat în UE, poate fi utilizat pentru a trata adulţii cu COVID-19 care nu au nevoie de oxigen suplimentar şi care prezintă un risc crescut de a dezvolta o formă severă” a bolii, preciza EMA într-un comunicat.

Agenţia Europeană pentru Medicamente a precizat că a „emis recomandări” astfel încât ţările din Uniunea Europeană să poată decide individual să utilizeze pastila anti-COVID produsă de Merck în cazul unui vârf al infecţiilor.

Pastila Merck nu ar trebui să fie utilizată de femeile însărcinate sau de femeile care nu folosesc metode contraceptive şi ar putea rămâne însărcinate, a mai spus EMA.

Potrivit studiilor, noul tratament, creat de companiile farmaceutice Merck și Ridgeback Biotherapeutics, vizează ciclul de viață al virusului, interferând cu replicarea acestuia prin introducerea de erori în genomul său. În acest fel, acesta încetează curând să mai poată fi reprodus.

Statele Unite și Marea Britanie au aprobat utilizarea Molnupiravir. În Uniunea Europeană, prima țară care a aprobat utilizarea medicamentului a fost Danemarca.

În schimb, Franţa a anulat ordinul de comandă pentru medicamentul anti-COVID-19 produs de compania farmaceutică Merck, pe fondul nemulţumirilor legate de rezultatele testelor clinice şi spera că va obţine curând medicamentul antiviral cu mult mai competitiv produs de Pfizer, declara ministerul francez al sănătăţii, în 23 decembrie 2021.

Franţa este prima ţară care anunţă public anularea ordinului către Merck, după ce rezultatele clinice au arătat că antiviralul dezvoltat de Merck nu este atât de eficient pe cât s-a crezut, reducând cu numai 30% riscul spitalizărilor şi al deceselor, nota Reuters.

Sursa foto: Merck

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Au republicat si lista medicamentelor care lipsesc?
    Ca de obicei ni se arata ce vedem si noi.

  2. Ce efecte are molnupiravirul? Pai produce mutații! N-ați vrut vaccin! Luați ceva 100% mutagen!!! 😏
    După cum leneșul mai mult aleargă, șo,șocul mai multe mutații si toxine îndură!!!😂

    • Te roade rau ca au aparut medicamentele astea si tu te-ai dozat cam degeaba, nu? Minte de mioara.

  3. Tzuica are aprobare de mult! Si n-am vazut ca si efecte secundare altceva decat mahmureala usoara. Mai dati-le naibii de pastile! Zeama de pruna e singura chestie bio din farmacia naturista. Si, lasand gluma la o parte, la poz. 1 in lista de biocide este alcoolul sanitar. Bine, ii zice sanitar ca e albastru si are fractie metilica in el. Dar alcoolul e cea mai buna arma impotriva SARS. Plus ca unde mai pui ca e si bu la gust 🤣

    • Adevăr grăiești, și cica alcoolul metilic face bine și la vedere,nu mai ai nevoie de ochelari doar de un baston. Dă-i draq cu vaccinul lor ,știți ce bine îmbălsămează alcoolul,peste 200 de ani mii de românași decedați de covid vor fi descoperiți mumificați. Vor face deliciul muzeelor viitorului.

  4. Tot degeaba daca nu aduceți arbidol și antiparazitare de câini nu suntem mulțumiți. Pai rușii au amândouă remediile și abea mor de 10 ori mai multi ca europenii aia vaccinați de big Pharma.Mai micșorați achizițiile astea de medicamente autorizate și de vaccinuri și aduceți pe filiera Becali cu 500% adaos niste remedii rusești că poate creștem puțin mortalitatea analfabeților și implicit IQ -ul mediu din Romania.

  5. Daca avem milioane de vaccinați și acum și medicamente pentru nevaccinați care oricum in ciuda celor 120 de kg aveau o stare perfecta de sănătate,de ce sa nu ridicăm restricțiile? Sa salvam economia și nivelul mediu de inteligenta al țărișoarei.Bonus- în urma taxelor de înhumare Bor mai poate cumpăra 2-15 articole vestimentare de aur.