G4Media.ro

Ministerul Sănătăţii: Vaccinarea este recomandată şi persoanelor care au avut COVID-19. Imunitatea…

sursa foto: Pixabay

Ministerul Sănătăţii: Vaccinarea este recomandată şi persoanelor care au avut COVID-19. Imunitatea dobândită în urma bolii variază de la o persoană la alta / Chiar dacă extrem de rară, reinfectarea cu SARS-CoV-2 este posibilă

Ministerul Sănătăţii a transmis, miercuri, că vaccinarea este recomandată şi persoanelor care au avut COVID-19, întrucât imunitatea dobândită în urma bolii variază de la o persoană la alta, potrivit News.ro.

”Vaccinarea este recomandată şi persoanelor care au avut COVID-19. Chiar dacă extrem de rară, reinfectarea cu SARS-CoV-2 este posibilă. Din cauza riscurilor crescute pe care le prezintă COVID-19, vaccinarea este recomandată şi persoanelor care au trecut deja prin boală. Imunitatea dobândită în urma bolii variază de la o persoană la alta”, a transmis, miercuri, Ministerul Sănătăţii.

Sursa citată a precizat că este foarte rar ca o persoană care s-a infectat cu SARS-CoV-2 să se reinfecteze în primele 90 de zile.

”Aşadar, persoanele care au avut COVID-19 pot opta să îşi amâne vaccinarea până după trecerea acestei perioade de timp. Este recomandat ca persoanele care au primit în ultimele 90 de zile tratament pentru COVID-19 cu anticorpi monoclonali sau plasmă convalescentă să îşi amâne vaccinarea până după trecerea acestei perioade, din cauză că tratamentele menţionate pot reduce eficacitatea vaccinului”, au mai precizat reprezentanţii Minsterului.

Anterior, într-o broşură pregătită pentru medicii de familie, Minsterul a explicat că recomandările actuale încurajează vaccinarea pacienţilor care au trecut prin boală, la minimum 4 săptămâni de la primul test PCR pozitiv în cazul pacienţilor cu formă uşoară şi la aproximativ 3 luni în cazul pacienţilor cu formă moderată, severă sau critică.

De asemenea, Ministerul sănătăţii a precizat că, dacă un pacient a fost diagnosticat cu infecţie SARS CoV2 după prima doză de vaccin, poate primi cea de-a două doză de vaccin dacă a depăşit faza activă de boală, respectiv dacă simptomatologia s-a remis, iar sindromul inflamator a devenit absent.

De la debutul pandemiei, 768.785 persoane s-au infectat cu noul coronavirus.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Pentru mine, un partizan al vaccinarii, deja devine gretoasa treaba.

  2. Am avut covid si am facut recent test de anticorpi si se pare ca ii am. Si atunci ma intreb de ce nu as putea sa calatoresc in alte tari prezentand acest test de anticorpi. De ce se permote doar cu tesy PCR dau vaccin ? Vaccinul pana la urma exact asta face, creeaza anticorpi. Consider ca un test de anticorpi e mai safe decat un test PCR. Daca ai contact cu cineva infectat si iti faci test PCR pt calatorie peste 2 zile nu o sa detecteze nimic. Asadar ma intreb de ce e mai bun un test PCR sau vaccin decat un test de anticorpi pe care i-ai obtinut in urma infectarii ?

  3. E doar o banuiala fara dozari imunologice.

  4. Cei care au avut virusul in forme usoare nu dezvolta anticorpi destui. Testul sierologic iti spune ca ai anticorpi dar nu si cat de bine. Testele specifice pt asa ceva costa si cateva sute de euro.

    • Nea caisa, tu pari ceva academician sau pà bio-inginerie macar! Ai un blog ceva, sa mai citim de la tine! Ne mai informam…

    • Mare tembel

    • De cand a pierdut trump nu te mai simti bine asistatule? Am citit si eu ce.am gasit, tu de unde iti iei informatiile? De pe sosoaca.ru?

  5. Turnatorii de la MS, care ard pacienti si n-au facut altceva decat sa distruga medicina romaneasca de transplant, nu mai bine isi dau ei demisia decat sa vorbeasca tampenii la nesfarsit?!?