G4Media.ro

Ministrul Agriculturii din Franța îi îndeamnă pe francezi să dea dovadă de…

Sursa foto: Pixabay

Ministrul Agriculturii din Franța îi îndeamnă pe francezi să dea dovadă de „patriotism gastronomic”

Ministrul Agriculturii din Franța, Juliean Denormandie, face apel la concentățenii săi să dea dovadă de „patriotism gastronomic”, invitându-i pe consumatori să cumpere proaspăt și local, în apropierea Crăciunului, scrie Le Figaro.

„Nu va fi neapărat suficient”, a recunoscut el, înainte de a repeta de mai multe ori: „Fac apel la acest patriotism de consum”, la „patriotismul gastronomic”.

Odată cu închiderea restaurantelor din cauza epidemiei de Covid, multe sectoare agricole suferă. „Încercăm să aducem ajutoarele potrivite în locurile potrivite”. Ajutorul care atinge „miliardul” pentru agricultura franceză, a spus el. „Pentru sectorul vitivinicol, de exemplu, este mai mult de 250 de milioane de euro”, a spus ministrul.

Sursa foto: Pixabay

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. Păi și la noi să ni se recomande să mâncăm doar sarmale, ciulama și ceafă de porc
    Cu un pic de țuică după

  2. Da prietenaș ca acoloagricultură aduce plus valoare economiei creează locuri de munca aduce bani la buget plus ca lucreaza acolo foarte mulți români. La noi agricultură este gaură neagră în bugetul statului prin evaziunea fiscală de miliarde de euro locuri de munca mai deloc , la noi se lucrează cu zilieri pe post de sclavi la negru prost plătiți, la noi se bazează doar pe cultură mare unde se pot face bani foarte usor , plus ca nu te controlează nimeni pe teren să vadă unde merg subvențiile acordate, se face fals în acte pe hârtie este una iar pe teren alta terenuri necultivate care statul acordă subvenții și din bani publici deci și din buzunarul meu. Vedetei fermierii noștri cum se lauda cu parcuri de utilaje de milioane de euro dar angajați nu au si daca au le dau 1400 de lei în mână și îi muncesc zi lumină 7 zile pe saptamana. Subvențiile de la noi trebuie eliminate sau acordate sub forma de imputuri vauchere etc cu niste conditii stricte una ar fi clar cine primește subvenții să facă dovada că are angajați cu caracter permanent în funcție de teren ai teren mult declarat să ai și mulți angajați.

  3. Cat au ras astia din „dreapta” de programele si indemnurile asemanatoare din Romania…

  4. Acelasi lucru il face un Johanis care este aliat cu un Julien si la noi!
    Din pacate pentru produse germanie,poloneze si frantuzesti!
    Se cheamma tot ,,patriotism gastronomic”?

  5. Rasism, rasism gastronomic! 🤣

  6. Nimeni nu știe ce se întâmplă în mediile rurale unde asa zișii fermieri se îmbogățesc de pe spatele țăranilor, muncesc cu copiii cu zilieri cărora le dau 50 de lei pe zi. Avem terenul la fermieri în arenda fermierii iau 300 de euro pe teren și dau arenda 40 de litri de ulei luat din en gros cu 3 lei litru. Nu se plătesc impozite pe teren la proprietar. Rog pe această cale aceasta publicație sa facă anchete despre fermierii avari din mediile rurale, dar că îi văd pe la TVR ca se plâng toată ziua pe la emisiunile de profil dar nimeni nu spune de ilegalitățile pe care le fac fermierii în mediul rural.