G4Media.ro

Ministrul Agriculturii: În următoarea ordonanță militară am putea ridica interdicția de export…

Sursa foto: Pixabay.com

Ministrul Agriculturii: În următoarea ordonanță militară am putea ridica interdicția de export în afara UE pentru produsele de panificație procesate. Ne interesează să rămână în țară cereale, ulei, zahăr / Am avut date mai exacte după ce am dat ordonanța

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a declarat, luni, într-o intervenție telefonică la Digi24, că prin următoarea ordonanță militară ar putea fi ridicată interdicția de export în afara UE pentru produsele de panificație procesate, Guvernul fiind interesat să rămână în țară produsele de bază: cereale, ulei, zahăr.

„Noi acum evaluăm care sunt consecințele ordonanței militare (prin care s-a interzis exportul în afara UE a unor produse agroalimentare de bază – n.red.). Vrem să ne asigurăm că există produsele alimentare de bază pentru populație. Vrem să ne asigurăm că până la noile recolte sunt suficiente stocuri în România”, a spus ministrul.

„În fiecare zi analizăm ceea ce se întâmplă. S-ar putea ca în noua ordonanță militară unele produse din acea ordonanță să dispară, s-ar putea să adăugăm altele”, a continuat Adrian Oros.

Întrebat despre modificările care ar putea fi făcute, ministrul Agriculturii a declarat: „Am avut date mai exacte după ce am dat ordonanța. Noi ne-am bazat pe buna credință a celor care raportau cifrele. Când am dat ordonanța militară, cifrele s-au schimbat un pic. Vom reevalua ceea ce se întâmplă și vom lua o decizie ca în noua ordonanță să facem unele retușuri. La produsele procesate, la produsele de panificație care sunt procesate. Ne interesează să rămână cereale, ulei, zahăr, deci produsele de bază. Avem instrumentul ordonanțelor militare și putem în fiecare săptămână să actualizăm”.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat, joi seara, că în perioada stării de urgenţă se va suspenda exportul pentru grâu, orz, ovăz, porumb, orez, făină de grâu, soia, ulei de seminţe şi zahăr. Măsura este cuprinsă în ultima ordonanță militară.

Citește și

Cum s-a ajuns la interzicerea exporturilor de cereale prin ordonanță militară: consumul intern mare de făină din ultima perioadă, deficitul de grâu și explozia vânzărilor de cereale în afara UE în ultimele luni

Sursa foto: Pixabay.com

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. A cata rectificare? Fratilor, voi habar nu aveti ce faceti acolo, dati ordonanta, dupa doua zile vine rectificarea, oare studiati impactul inainte sa o dati sau o dati in functie de ce idee ii vine cuiva dimineata?

    Exemplu: Hai sa blocam cerealele ca are un prieten de al meu are brutarie si plateste prea mult pe faina.

  2. daaaa, au sarit fermieri ca nu au voie sa exporte in afara UE, pierderi mari, bai baieti dar cand luati subventii de unde va vin banii, din egipt sau din UE? va doare in .. de piata romaneasca, de aici numai subventii si apoi cu productia o vindeti la cina da mai mult.

    • fermieri nu exporta , de asta se ocupa traderi care nici unul nu este roman .

    • nu vin traderi sa i forteze sa le vanda lor.pretul cerealelor este clar pretul pietei, pretul pe bursa. nu conteaza pentru fermier ca cel care vrea sa cumpere este roman sau strain, cine da mai mult ala primeste, o marfa subventionata de noi toti

  3. dupe guvernul lui veorica prostila nu credeam ca mai poate parea cineva atat de inept, iata ca se dovedeste contrariul

  4. Buna ziua!Exportul de lemne când îl opriți???Protectia mediului exista în contextul pandemiei???