G4Media.ro

Ministrul agriculturii, întrebat la Antena 3 ce face statul împotriva ”speculanților” din…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Ministrul agriculturii, întrebat la Antena 3 ce face statul împotriva ”speculanților” din piețe care vând carnea de miel cu 60 de lei / kg: Nu există bază legală, infracțiunea de speculă a fost eliminată din Codul Penal

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a declarat, marți dimineața, la Antena 3, întrebat ce face statul împotriva ”speculanților” din piețe care vând carnea de miel cu 60 de lei kilogramul, că ”nu există bază legală” pentru a fi sancționați și că ”infracțiunea de speculă a fost eliminată din Codul Penal”.

”Sancțiunile vin în sarcina consiliului concurenței, în cazul în care se constată Consiliul Concureței poate sancționa operatorii. Noi împreună cu ANAF și ANPC facem controlale periodic. Au început să apară legumele românești, pe măsură ce cantitățile vor crește evaluarea mea e că și prețurile încep să se domolească”, a mai spus ministrul agriculturii.

Chesnoiu a mai precizat că au fost aplicate amenzi în această perioadă în cazul comercianților care vând legume din import etichetate drept legume românești.

Întrebat ce ar face dacă ar avea o pensie de 1000 de lei și ar vedea în galantar carnea de miel cu 60 de lei kg, ministrul agriculturii a declarat că ”este o situație care nu este de dorit” și că ”din cauza majorării inflației, creșterii prețului la energie am ajuns în situația să apară perturbări ale pieței”.

La insistențele reporterului care i-a cerut să răspundă la întreare, Chesoiu a răspus: ”Vorbiți cu un om care la liceu mânca pâine cu muștar. Știu exact ce înseamnă să te restrângi, îi înțeleg foarte bine pe oameni. E o situație care nu e confortabilă pentru nimeni, am venit cu acel pachet de măsuri să îi sprijinim”.

Atenționat că voucherle nu vor fi disponiile de Paște ci abia de la 1 iunie, ministrul a precizat: ”Când iei măsuri de ce le-ai luat, când nu le iei, de ce nu le iei”.

Antena 3 duce o campanie de câteva zile împotriva ”speculanților” din piețe, acuzați de creșterea prețurilor la alimente.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

29 comentarii

  1. Pot sa vândă mielul si cu 600 EUR/kg daca cumpăra cineva. Se numește cerere si oferta.

    • @USR\istorie, se vede ca ai minte de r3tardat, deci pentru tine nu conteaza de ce niste nesimtiti fac specula cu aceste preturi in conditiile in care pretul real a acestor miei nu a fost influientat decat in foarte mica masura de scumpirile provocate de razboi?! Dar tu normal ca ai alte viziuni, comunisto-schizofrenico, asa cum esti de fapt!!!

  2. Antena 3 ar trebui sa faca o retrospectiva sa vada cine a dat aceste legi, sau mai bine zis cine ar fi putut face ceva in acest sens si nu au facut-o, poate asa vor afla si prøstii care se uita in gura lor. Dar normal ca nu o vor face, pentru vor da in capul USL-ului. Doar nu-s prøsti, hoti sunt dar nu prøsti, prøsti sunt doar cei care ii voteaza. Eu nu am inteles si nici nu am sa inteleg mengalitatea romanilo: dupa 30 de ani de USL, majoritatea pensionarilor au 200 euro pensie, se plang toata ziua ca nu au bani nici macar de medicamemte dar cand vine vorba de vot tot USL voteaza. E ceva de noaptea mintii. Trebuie sa fii øligøfren sa faci asa ceva!!!

  3. Suntem noi fraieri că le cumpărăm marfa. De Florii la Obor se vindea peștele proaspăt cu 60 lei/kg și lumea se îmbulzea sa ia cate un crap de 5 kg, dar, din păcate, bucureștenii mănâncă pește doar o data pe an. În restul anului hala este goala de cumpărători și comercianții arunca marfa la gunoi. Păcat că nu îi duce capul sa adapteze preturile la cerere, în așa fel încât să nu muncească degeaba aruncând marfa la cos și să aibă venituri constante tot anul.
    Suntem în copilăria economiei de piață, din păcate.

  4. nu te pune nimeni sa cumperi…e o vorba, prost e cine da, nu cine cere…

    • Perfect adevărat. La fel și cu votul. Prost este cine votează…la fel de 30 de ani și accepta sa fie prostit cu resturi

  5. Nu ma intereseaza ca oricum nu cumpar miel.

    La fel cu uleiul. Am fost printr-un supermarket si am vazut cu uleiul e 10 lei. Tot o sticla pe an cumpar. Ce mi-e 5 lei, ce mi-e 10 lei pe an?

  6. MADR e plin de pensionari care sunt si salariati, parca nu se poate cumula pensia cu salariul daca se „lucreaza la stat”.

  7. Dacă zici că ai economie de piață, e logic să dezincriminezi specula! Dar avem economie de piață?!!!!

  8. Prost e cine cumpara.
    Sa dea producatorul la export cu 19 lei/kg.
    In ce tara din lumea asta ati auzit ca rosiile sa coste 10 € (50 lei).
    In occident cu 10-12 € cumperi un kg de salam bun.

  9. Mișto întrebare.
    Pesedacii elimină infracțiunea de speculă și tot ei întreabă de ce nu se iau măsuri împotriva speculanților. :))

  10. Statul nu face nimic impotriva speculei pe piata de energie dar in piete. La taraba nu dau nici bon fiscal, despre ce cod penal vorbim :)))

  11. E prost cine da nu cine cere! Poa sa fie si 10000000/kg atata timp cat exista pr0sti care s-o cumpere ca si la pompa unde e inghesuiala chiar daca e 9 lei litrul. Sa-l faca 100 de lei litrul sa vezi cum isi iau toti biciclete :))

  12. E pr0st cine da nu cine cere! Poa sa fie si 10000000/kg atata timp cat exista pr0sti care s-o cumpere ca si la pompa unde e inghesuiala chiar daca e 9 lei litrul. Sa-l faca 100 de lei litrul sa vezi cum isi iau toti biciclete :))

  13. Traim dupa „traditii” prostesti, tembele…cu slogamul sa mamcam pana crapam la de sarbatori…ce ne stabilesc altii si ne dau si dezlegari.

  14. Nu stiu de ce e in stare si de ce nu nea ministrul, dar raspunsul – surprinzator – e bun, corect.
    Comunistoizii remanenti pot sa se dea de ceasul ultim, nu-ti convine pretul, nu cumperi. E simplu, nu e ca si cum ai muri de foame.

  15. Ha ha ha, dupa ce au dat vina pe speculanți pentru inflație și situația economica generala, acum USL trebuie sa recunoască: speculanții nici măcar nu există.

    • Pai speculanții principali s-au retras de la guvernare anul trecut. Le-a fost prea greu cu guvernarea, asa ca au preferat sa lase psd-ul în locul lor. Era greu sa ai ministru un timp de pandemie, oricum au făcut prăpăd pe unde au trecut. Acum speculanții vor iar la guvernare, nu mai au bani….

  16. S-a dat ordin pe unitate și ministri, în loc să-și vadă de job, pierd timpul prin piețele din Capitală ca să fie filmați și dați la TV în semn de indivizi umani!
    Atâta mizerie nu mă asteptam! Și de la purtătorul de cuvânt al Guvernului te așteptai, băiat tânăr și citit fiind, la altceva!

  17. Televiziunea arata boborului ca se lupta cu specula si cu speculantii,ca nu mai scapam de ei,inca de pe vremea lui ceausescu.Omul de rand nu stie ca economia de piata inseamna lupta intre comercianti pentru a vinde clientilor.Daca e numai unul pe piata si are coada poate sa vanda si cu 300 lei Kg.Asa s-a dezvoltat Germania.Fiind foarte profitabil,anul urmator vor veni zece producatori in piata.Si atunci concurenta devine motorul performantei.
    Dar sa revenim,folosind cuvantul asta(specula),care rezoneaza in mintea electoratului varstnic,televiziunile de cartel capata credibilitate si dupa aceea,pac tranteste minciuna.Bunaoara,cea cu mimistrii USR,care,vezi doamne, au cumparat tone de vaccinuri,secatuind bugetul statului.Cum nimeni nu-i intreaba de sanatate,pe cei din televiziuni,mincina devine adevar in mintea acestor oameni si cu el in cap merg la vot.

  18. Exact.
    Ca și pr0stia aia cu „intermediarii sunt răi”, „să cumpărăm direct de la producător”.

  19. Am luat muschi file de oaie (doar carne frageda, fara pielite si oase) cu 60 lei / Kg, din supermarket. Anul asta nu cumpar miel, de Pasti.

  20. Ciobanii primesc subvenții și beneficii din bugetul statului sa ne vândă nouă mâncarea mai ieftina dar sa vezi totul este pe dos . În cazul de față numai văd rolul subvențiilor, mancare ieftina nu avem ,locuri de munca deloc , atunci eliminate urgent subvențiile sa vedem cine rămâne în continuare în agricultură. Această ramură este bazată pe evaziune fiscală munca la negru nu aduce plus valoare economiei nu fac nimic ,sa vedeți cum mafioții vânători de subvenții își iau viteză

  21. Pretul il face piata ! Traim in capitalism si intr-o piata libera unde fiecare e liber sa stabileasca pretul cu care vinde un bun sau serviciu ! Pretul de 60 lei/kg reflecta cererea din piata ! Vreti sa scada ? Simplu ! Nu mai cumparati ! Nu a murit nimeni pana acum din cauza ca nu a mancat carne de miel de Paste ! Regula e valabila pentru orice bun si serviciu !

    • Exact ,dar dacă piața este liberă fermierii sa nu mai primească subvenții și beneficii din bugetul statului, rambursări de tva ,scutiri de taxe și impozite, subvenții la motorina etc etc

  22. Orect, orice subvenție duce la scumpiri nejustificate. Înainte de programul rabla, o mașină decenta era 8-9 mii de euro. Acum cea mai prăpădita mașina o iei cu 13-14 mii de euro. Dealerii și fabricanții au simțit ca e rost de jecmaneala. Cu panourile solare, la fel. Cum au apărut subvențiile, preturile s-au dublat aproape. Ajutoarele sociale au fost date pentru ca unele persoane s poată face fata financiar în perioadele în care nu mai au unde sa muncească. Aceasta activitate a statului degeaba s-a „legalizat” e mai simplu sa îți iei subvențiile coborând din Mercedes decât sa muncești.
    În schimb, cei care mi cesc sunt spoliati de ciraciii anafului care se cred la concursul de dat amenzi.