G4Media.ro

Ministrul american al sănătății cere Congresului să impună un avertisment pentru vizitatorii…

Photo 60511857 © Rawpixelimages | Dreamstime.com

Ministrul american al sănătății cere Congresului să impună un avertisment pentru vizitatorii platformelor de socializare, similar cu mesajele de pe pachetele de țigări 

Ministrul american al sănătății, Vivek Murthy, a cerut luni Congresului să impună un avertisment precum cele de pe pachetele de țigări pentru vizitatorii platformelor de socializare. Într-un articol de opinie publicat în The New York Times, Murthy a declarat că criza de sănătate mintală în rândul tinerilor este o problemă urgentă, iar rețelele de socializare sunt „un contributor important”.

El a precizat că viziunea sa asupra avertismentului include un limbaj care să îi avertizeze pe utilizatori cu privire la potențialele prejudicii pentru sănătatea mintală ale site-urilor și aplicațiilor, transmite NBC News.

„Un mesaj de avertizare, care necesită o acțiune a Congresului, ar reaminti în mod regulat părinților și adolescenților că nu s-a dovedit că social media este sigură”, a scris el.

În 1965, după raportul de referință din anul precedent al ministrului Sănătății Luther L. Terry, care făcea legătura între fumatul țigărilor și cancerul pulmonar și bolile de inimă, Congresul a impus etichete de avertizare fără precedent pe pachetele de țigări, prima dintre ele precizând: „Atenție: Fumatul țigărilor poate fi periculos pentru sănătatea dumneavoastră”.

Murthy a declarat în editorial: „Dovezile din etichetele de tutun arată că avertismentele medicului general (ministrul american al Sănătății, n.red.) pot crește gradul de conștientizare și pot schimba comportamentul”. Dar el a recunoscut limitările și a spus că doar o etichetă nu ar face ca social media să fie sigură.

Congresul, companiile de social media, părinții și alte persoane pot lua măsuri pentru a reduce riscurile, pentru a asigura o experiență online mai sigură și pentru a proteja copiii de posibile prejudicii, a scris el.

În editorial, Murthy a făcut legătura între timpul petrecut pe rețelele de socializare și riscul tot mai mare ca copiii să aibă simptome de anxietate și depresie.

Asociația Americană de Psihologie afirmă că adolescenții petrec aproape cinci ore în fiecare zi pe platforme de top precum YouTube, TikTok și Instagram. Într-un studiu din 2019, asociația a constatat că proporția de tineri adulți cu gânduri suicidare sau alte rezultate legate de suicid a crescut cu 47% din 2008 până în 2017, când a crescut vertiginos utilizarea social media în rândul acestui grup de vârstă.

Și asta a fost înainte ca pandemia să declanșeze un an de izolare virtuală pentru SUA. La începutul anului 2021, pe fondul închiderii continue a pandemiei, Murthy a făcut apel la platformele de socializare să „îmbunătățească în mod proactiv și să contribuie la sănătatea mintală și bunăstarea copiilor noștri”.

În ianuarie, în cadrul unei audieri a Comitetului Judiciar al Senatului privind impactul social media asupra tinerilor, Mark Zuckerberg, CEO-ul Meta, și-a cerut scuze părinților care au declarat că platforma Meta Instagram a contribuit la sinuciderea sau exploatarea copiilor lor.

„Îmi pare rău pentru tot ceea ce ați trecut cu toții”, a spus el. „Este îngrozitor. Nimeni nu ar trebui să treacă prin lucrurile prin care au trecut familiile voastre”.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează