G4Media.ro

Ministrul Apărării: Vreau să demontez un mit, că pensiile în Armată sunt…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Ministrul Apărării: Vreau să demontez un mit, că pensiile în Armată sunt uriaşe / Pensia medie pentru un soldat gradat este 3.258 lei / Cea mai mare pensie militară este 38.998 lei pentru generali

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvar, a arătat că pensia medie pentru un soldat gradat depăşeşte puţin suma de 3.000 de lei şi a precizat că în Armată pensiile nu sunt uriaşe. Cea mai mare pensie este 38.998 lei, pentru generali, transmite News.ro.

”La începutul lui 2024 a fost o indexare de 13,8%, ea a fost precedată de o indexare de 5,1%. Media pensiilor de servicu, pentru soldat gradat – 3.258, subofiţeri – 4.000, ofiţeri – 6.441, general –  12.873. Vreau să demontez un mit, că pensiile în Armată sunt uriaşe. Într-adevăr,  avem 10 pensii care sunt între 43.123 şi 56.160 lei. Ele aparţin unor magistraţi militari. Cea mai mare pensie militară este 38.998 lei pentru generali”, a declarat Angel Tîlvar, marţi seară, la Antena 3.

Tîlvar a explicat că Ministerul Apărării Naţionale funcţionează ca o mică Românie.

”În afară de pensii avem indemnizaţii prin care ajutăm pe cei care au pensii mici din punct de vedere al compensărilor la energia electrcă, decontăm o parte din cheltuielile pentru tratament şi pentru refacere, de asemenea, pentru că MApN este o Românie în miniatrură, întâlnim militari activi, dar întâlnim şi personal civil, sunt ai noştri şi orfanii şi cei răniţi în teatrele de operaţii şi văduvele de război şi veretanii de război, în MApN avem spitale,  policlinici, cultul erolor, ansambluri artistice, sport, instituţii de învăţământ, este o Românie în miniatură”, a spus Tîlvar.

Ministrul Apărării Naţionale a adăugat că după data de 4 februarie CCR va discuta despre proiectul de lege privind soldele.

”În ceea ce priveşte soldele de grad, MApN nu s-a opus în  Parlament proiectului de lege care viza soldele. Aşteptămca după 4 februarie Curtea Constuţională va reveni şi atunci să vedem ce metode putem găsi pentu a  ăndeplini un lucru pe ccare ni-l dorim şi noi”, a spus Tîlvar.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

  1. Generalii ăștia s-au distins pe câmpul de luptă cu porumbul și pe șantierele patriei ? Sau au tras în popor în decembrie 89 ?

  2. SUNT URIAȘE! LASĂ VRĂJEALA!
    CEI CARE AU FOST IN CONFLICTE ȘI AU TRĂIT SPAIMA MORȚII DEPARTE DE FAMILIE TREBUIE SĂ AIBĂ O PENSIE CEVA MAI MARE!
    ISMENARII ȘI PAZNICII CARE AU LĂLĂIT-O SĂ TREACĂ TIMPUL CU PENSIE LA 40 DE ANI AU PENSII URIAȘE PT SOMNUL LOR

    • Și avem cei mai mulți generali făcuți la apelul bocancilor! UN NR URIAȘ DE GENERALI!

  3. Pr0ș7i mai mari și mai bețivi ca-n armată nu găsești nicăieri. Cu excepția Parlamentului. Și nu vorbesc din auzite. In armată totul se „completează”, se „împrumută”. De altfel, să fim realiști, nu poți să te deștepți când nu ai nimic de făcut zeci de ani. Cel mult își bat capul cum să mai ciordească ceva din magazii.
    MăCiucă este un reprezentant perfect al armatei române. Onțanu, Ilie Năstase, etc, sunt de asemenea niste ghenerali geniali. Vai de … noastră dacă ajunge conflictul militar la noi.

  4. 8000 Euro pentru un general facut din pix ? 3000 lei pentru un soldat cu 0 scoala ? Nu ati vrea sa aveti si vila de protocol pentru ca ati frecat menta ani de zile ? Inteleg sa aiba pensie speciala cei care au fost pe front si atat , in rest pensia se da in functie de contributie la buget

  5. Dar un ostaș in slujba țării ce pensioară are?😵😵

  6. De ce nu incepi sa spui ca pensiile speciale (de serviciu sau cum vrei sa le mai botezi) alea nebazate pe contributivitate sunt primite la 45 de anisori (varsta nu vechime). De ce nu se primesc la 65 de ani, ca vedem spre exemplu ca dottore Ciuca pare pun de munca. Apropo pensia lui speciala/granul de general e calculata pe baza unui doctorat plagiat, cand recuperati banii de la el?

    • @Hopsinoi – Si ar trebui sa ne mai spuna cati soldati pensionari sunt si cati generali. S-ar putea sa avem surpriza ca armata noastra e facut numai din generali.

  7. Ministru minte prin omisiune. Evita sa prezinte discriminarea revoltătoare între pensiile acordate în diferite perioade, astfel încât un ofițer superior (maior, locotenent colonel) pensionat în perioada 2001-2012 are o pensie mai mica decât un caporal pensionat în anul 2024. Doar acest aspect (din multe alte discriminari) este suficient pentru a susține lipsa de răspundere și de profesionalism a ministrului și a echipei care îl consiliaza în cadrul Ministerului Apărării Naționale. Sau servilismul fata de decidenții (președinte, premierul, conducerea de partid) care ii nominalizează și mențin în funcție.

  8. Deci un „soldat gradat”, adica necalificat cu „grade” primite la vechimea in „munca” are pensie 3300 de lei. Dupa vreo 20 de ani de „munca”. Si tinand cont ca se pensioneaza la 50 de ani, primeste banii aia cel putin 25 de ani. Un necalificat primeste pensie 1500- 2000 de lei dupa 40 de ani de munca. Si se pensioneaza la 65 de ani. Implicit mai primeste pensia aia vreo 10 ani, maxim. Iar un plus in economie e adus strict doar de ultimul. Concluzia e clara, platim nemunca nesimtit de bine. Si da, armata e o romanie paralela. Aia in care sunt esuate toate sinecurile care nu vor sa munceasca dar sa fie nesimtit de bine platiti.

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.