G4Media.ro

Ministrul austriac de Externe reafirmă că țara sa își va păstra statutul…

Sursa foto: Twitter/ Alexander Schallenberg

Ministrul austriac de Externe reafirmă că țara sa își va păstra statutul de neutralitate: „Situația e puțin diferită la noi” / Austria își asigură 80% din gazul natural din Rusia

Ministrul de externe al Austriei, Alexander Schallenberg, a reafirmat miercuri că ţara sa îşi va păstra statutul de neutralitate, chiar dacă alte două state din Uniunea Europeană, Suedia şi Finlanda, şi-au revizuit politica de securitate, cerând să adere la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) în urma invaziei Rusiei în Ucraina, transmite Reuters, citată de Agerpres.

‘Situaţia este puţin diferită pentru noi’, a spus Schallenberg la postul de radio german Deutschlandfunk, indicând spre sprijinul public ‘covârşitor’ în Austria în favoarea neutralităţii.

Schallenberg a mai afirmat că ţara sa, care îşi asigură 80% din gazul natural din Rusia, va continua să livreze sprijin umanitar Ucrainei, nu însă şi arme letale.

‘Ajutăm la o scară mare, dar nu cu muniţie de război, şi cred că ajutorul pentru Ucraina nu poate fi redus doar la muniţie de război’, a menţionat el.

Invazia declanşată pe 24 februarie de Rusia în Ucraina a determinat o redesenare a politicii de securitate naţională în multe ţări europene.

Finlanda şi Suedia şi-au depus oficial miercuri cererile de aderare la NATO, una din cele mai semnificative modificări în arhitectura de securitate europeană din ultimele decenii, nu în ultimul rând pentru că Finlanda împarte cu Rusia o graniţă de 1.300 km.

Elveţia, care nu face parte din UE şi este cunoscută pentru statutul tradiţional de neutralitate, înclină acum mai mult spre aderarea la Alianţă, a indicat şeful politicii de securitate din Ministerul Apărării, într-o declaraţie anterioară pentru Reuters.

Sursa foto: Twitter/ Alexander Schallenberg

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. Aha, deci banii fac politica. Austria va fi „înțeleasă”, Ungaria trasă de urechi.

  2. Atat Germania cat si Austria sunt tari cu scaun la cap, care au cunoscut pe pielea lor forta Rusiei. Ei stiu precis ca ukrainienii nu au nicio sansa pe termen lung si nu vor sa-si pericliteze economiile de dragul amerlocilor.

  3. Ce simplu e sa nu fi in NATO si sa beneficiezi de avantaje economice din partea rusiei, cand esti inconsurat de tari NATO si e aproape imposibil sa fi atacat de catre aceasta. Daca ar avea iesire la mare sau ar avea granita cu rusia, ar mai gandi asa?

  4. Trebuie sa fii extrem de naiv sa crezi ca rusii sunt singuri in acest razboi. Europenilor trebuie sa le intre bine in cap ca :

    1. Nu sunt ei buricul pamantului.
    2. Trebuie sa-si faca propia politica in favoarea locuitorilor ei si nu sa stea la mana si liberul arbitru al americanilor, care intre noi fie vorba, de multa vreme, fac o politica ciudata.

    • @tzone

      Și iar…eu fericit fwt mămica ta!
      …si uite asa spălăcita de ea iși face treaba cu botu!

  5. Incet – incet, austro-ungaria va pierde din importanta. In special dupa integrarea Ucrainei in UE.

  6. Și din ăla din Românica, cât?!

  7. Perfect dar atunci nu au ce cauta in UE Sa-si refaca uniunea cu Ungaria si sa fie neutre/nealiniate/ne-cum vor ei

  8. Pina pomeste putler si numele vostru.apoi fugiti cu cererea de aderare