Ministrul bulgar al sănătății: O nouă închidere va scoate oamenii în stradă
Oamenii își pierd rezistența psihică și toată lumea vrea să meargă într-o unitate medicală, ceea ce nu este necesar. În prezent, în situația unei răspândiri difuze a virusului, o închidere nu va avea niciun efect. În acest moment, societatea nu înțelege respectarea măsurilor și, dacă se va închide, acest lucru va scoate oamenii în stradă și se poate produce efectul opus, a declarat ministrul bulgar al sănătății, Kostadin Anghelov.
Din comentariul său reiese că guvernul se teme de efectul unei eventuale închideri: „În timpul închiderii anterioare în Bulgaria, când a existat un lockdown aproape complet, am avut acuzații extrem de grave împotriva noastră, că am afectat sănătatea mintală a bulgarilor. Închiderea țării în totalitate, privarea oamenilor de oportunitatea unui anumit tip de viață socială…”. Astfel, el a argumentat și de ce restaurantele rămân deschise până la ora 23:30: „În strictă conformitate cu măsurile antiepidemice, cu numărul persoanelor care stau la o masă, cu distanța dintre scaune spate în spate, purtarea măștii de către personal, purtarea de mănuși – în conformitate cu aceste măsuri, riscul de răspândire a virusului este minim”.
“Situația este diferită în cazul cluburilor de noapte – există acolo o aglomerare de oameni și nu se respectă distanțarea, așa că rămân închise”, a explicat el. Potrivit acestuia, în timpul verii a existat o pregătire intensă în mai multe domenii – cazare, personal, echipament, echipament de protecție individuală, consolidarea întregului sistem de sănătate. Mortalitatea noastră nu este pe primul loc în Europa, ceea ce înseamnă că și capacitatea sistemului de sănătate este încă bună, a comentat el. „Când avem 150 de infectați la 100.000 de oameni, facem anumite lucruri. Când avem 300 de infectația la 100.000, facem alte lucruri”, a spus el, fără a oferi detalii.
„Ar fi trebuit oare ca secțiile COVID din policlinici să fie deschise mai devreme? Tot ce vedeți acum este pregătit din vară. Este adevărat că în vară nu a existat nicio presiune asupra sistemului și aceste paturi erau disponibile, dar au fost ocupate de alți pacienți. Și acum, când presiunea asupra sistemului este de tipul unei mingi în avalanșă, în sensul figurat al cuvântului, acest sistem nu poate rezista acestei presiuni. „La Sofia sunt 560 de apeluri într-o tură”, a spus el. La fiecare 40 de secunde avem un apel, unde trebuie să trimitem o ambulanță”, a întrebat el. (…)
Aproape 40% dintre cei testați au coronavirus
În același timp, miercuri, s-au înregistrat alte 4.390 de cazuri noi de coronavirus, cu 11.068 de teste efectuate, iar aproape 40% au fost pozitive.
Cazurile de contaminați în Bulgaria continuă să crească, iar acum sunt în număr de 55.716. În același timp, numărul spitalizaților crește – 4.176, adică cu 172 mai mult decât marți.
Numărul pacienților grav bolnavi din unitățile de terapie intensivă este, de asemenea, în creștere – acum sunt 280, adică cu zece mai mulți decât în ziua precedentă.
Cei vindecați sunt în număr de 516, sau 25.799 și-au revenit în total de la începutul pandemiei. 80 de persoane au murit în ultimele 24 de ore. Numărul total de decese cauzate de infecția cu coronavirus de la începutul pandemiei este de 1.851 de persoane.
Campanie
Procuratura lansează o campanie de donare a plasmei de sânge pentru tratarea coronavirusului, a declarat Parchetul.
Apelul este către toți judecătorii, anchetatorii și oficialii care s-au îmbolnăvit.Trebuie pregătit un program pentru donare.
Cu câteva zile în urmă, ministrul bulgar al apărării, Krasimir Karakachanov, a anunțat că va semna un ordin de organizare a unei astfel de campanii printre militari.
Sursa: Mediapool / Traducerea: Mirela Petrescu (Rador)
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2024 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
2 comentarii