G4Media.ro

Ministrul Cadariu, despre folosirea motocicletelor şi a ATV-urilor în zonele turistice: Este…

sursa foto: Pexels

Ministrul Cadariu, despre folosirea motocicletelor şi a ATV-urilor în zonele turistice: Este un dezastru / Eu le-aş interzice în totalitate

Ministrul Turismului, Constantin Daniel Cadariu, a declarat joi, în timpul unei conferinţe la Sibiu, că este împotriva celor care practică enduro în zonele turistice deoarece motocicletele şi ATV-urile deranjează restul turiştilor cu gălăgia produsă de motoare, potrivit Agerpres.

„Este un fenomen şi eu zic că are un efect negativ asupra activităţii turistice şi am exemplul de la mine de acasă: este o nenorocire, tot ce înseamnă motoare în doi timpi care sunt zgomotoase şi care oferă posibilitatea de regulă tinerilor, dar nu numai, în ideea de a se distra într-un grup restrâns şi a deranja tot ce înseamnă activitate turistică într-o zonă întreagă. E un lucru care ţine în primul rând de autoritatea locală, că depinde ce reglementări locale are şi dacă permit sau nu aşa ceva. Nu mai zic dacă încurajez, şi pui la dispoziţii spaţii, închiriezi terenuri pentru cei care vor să facă investiţii în aşa ceva. E un punct de vedere strict personal, nu vreau să angajez ministerul, eu din punctul meu de vedere este un dezastru, un dezastru”, a spus Constantin Daniel Cadariu.

Prezentă la întâlnire, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean, a dat drept exemplu regulamentul privind enduro realizat de Primăria Comunei Răşinari, situat în vecinătatea municipiului Sibiu, privind enduro.

„Eu vă recomand chiar să preluaţi acest ghid şi să daţi spre analiză colegilor din minister. (…) Deci este un regulament care din punctul meu de vedere este aproape formă finală. Singura chestiune este cum îi prindem pe cei care circulă cu aceste motorizate, dar care nu sunt obligaţi să-şi pună plăcuţe de înmatriculare, deci avem inclusiv propuneri pe modificare legislativă”, a spus Daniela Cîmpean.

Primarul comunei Răşinari, Bogdan Bucur, i-a explicat ministrului Antreprenoriatului şi Turismului că în această localitate s-au fixat trasee pentru motociclete şi ATV-uri, pentru că vin turişti, mai ales străini, dornici să practice enduro. În Răşinari, cine practică enduro, plăteşte o taxă pentru aceasta.

„Dacă îmi permiteţi să intervin, pe subiectul de enduro, pe site-ul primăria-răşinari.ro, la secţiunea enduro putem găsi acolo traseele pentru motociclete şi pentru ATV-uri, pe care le pot folosi cei care practică acest sport. Pe lângă asta, pot găsi acolo tarifele, pentru că noi am stabilit nişte tarife pe care să le practicăm, pentru că aceia care vor să meargă cu motocicletele pe aceste trasee trebuie să le plătească. (…) Pe de altă parte, în următoarea perioadă ne vom pune la intrările în zona Răşinariului, vom pune plăcute unde vor găsi QR coduri pe care să le acceseze şi să ştie care sunt traseele pe care ei să meargă şi cum să facă şi plata online pentru a merge cu motocicletele pe UAT Răşinari (…) Sunt foarte mulţi turişti străini care practică acest sport”, a spus primarul Răşinariului, Bogdan Bucur.

Constantin Daniel Cadariu a subliniat că el este împotriva a tot ce înseamnă motor în doi timpi folosit în zonele turistice.

„Însă eu un revin la problema cu motorizatele şi mai ales tot ce înseamnă motor în doi timpi. Şi aşa, în cazul destinaţiilor turistice din zona montană, ai parte de aşa-zisele drujbe care când activează îţi distrug toată liniştea din zonă, mai ales dacă ai acolo extrem de multe structuri de primire turistică. Eu sunt şi mai radical din fire. Dacă ar depinde doar de noi, eu le-aş interzice în totalitate, în totalitate. (…) Dumnezeule, ce să caute în tot ce înseamnă zone turistice, din punctul meu de vedere nu au ce căuta”, a spus Cadariu.

Constantin Daniel Cadariu s-a întâlnit joi, la Sibiu, cu preşedinta Consiliului Judeţean, Daniela Cîmpean, primari din zone turistice, dar şi operatori din turism, reprezentanţi ai oamenilor de afaceri.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

  1. posibil sa fie alta ..

    sau sa aiba alta comanda ..

    alta matrice ..

  2. Ce a fost la noi daunator si a fost interzis in astia 30 de ani? Daca in spate e o afacere nimic nu poaye fi interzis. Nici chiar ridicarea unui bloc intr o zona protejata.
    Pe vechile poteci de munte, la Predeal de exemplu, coloanele de ATV uri au devenit o constanta.
    Iar cei care le conduc, pentru a le face in ciuda amărâților care inca se mai aventurează pe munte cu piciorul, tureaza in gol motoarele.
    Tara ratata cu o societate bolnava.

  3. si eu daca as fi ministru l-as interzice pe acest individ.

  4. Cine a merge pe munte nu se poate sa nu fi observat sleaurile mari facute de motorizate. Oare e prea mult sa isi dea seama ca asta distruge solul padurilor cate mai sunt?

  5. Cine mai merge pe la munte se duce sa respire un pic de aer curat, sa isi limpezeasca creieru si sa faca un pic de miscare. Iar astia cu atv si alte mizerii motorizate se pun de -a curmezisu. Deci pa, interzisi si gata.

  6. Nu mai bine prindeți taietorii de lemne jigodie care esti

  7. De mult trebuiau interzise ! Dar stau slab la instalatie! La fel si cu ursii care in curand vor depasii maidanezii.Turismul in munte trebuie facut in alte parti ale lumii nu la noi!

  8. Ar fi trebuit de mult interzise si cei care nu tin cont de arii protejate, protectia mediului, protectie sonora ori minim bun simt ar trebui pedepsiti cu confiscarea jucariei.

    Pe de alta parte, pentru cei care sunt oameni sanatosi la cap ar trebui organizate trasee speciale, pe unde sa aiba voie sa umble cu jucariile ale pe care eu le consider de prost gust. E dreptul lor. Pe de alta parte nu e un drept sa-i deranjezi pe ceilalti, sa distrugi mediul si sa dai peste cap ritmul de hranire si habitatele salbaticiunilor. Este pur si simplu o agresiune asupra tuturor. Numai un stat slab aduce in discutie tema asta asa de tarziu, interdictia ar fi trebuit de mult facuta.

    Parerea mea: interdictie completa, cu cele mai aspre masuri (confiscare, dosar penal) si cateva exceptii, organizate foarte detaliat si clar. Cine e cu adevarat pasionat si e cu adevarat persoana responsabila ar trebui sa aiba mereu sansa sa-si exercite pasiunea, chiar daca ceilalti o intelegem ori ba, evident cata vreme nu dauneaza celorlalti ori mediului.

  9. Tot cartierul grămadă pe ei!!!

  10. Dacă baba ar avea un coi ar pleca și ea la război!!!

  11. Solutia corecta este acceptarea exclusiva a celor elecrice ! Nu fac zgomot si nu imput aerul curat.

  12. Sunt foarte mulţi turişti străini care practică acest sport”, a spus primarul Răşinariului, Bogdan Bucur.
    Marlanii straini vin aici pentru ca in tarile civilizate nu ai voie sa iti bati jos de natura si oameni cu „baraitorile”. Circuitele enduro nu se amenajeaza nicaieri in natura ci in halde de steril si cariere abandonate.
    Doar la noi este posibil sa te distrezi ramanad solul , potecile pasunile si fanatele cu trascareta si alungand cu zgomotul insuportabil orice animal pe distanta de km.