G4Media.ro

Ministrul Cîțu a publicat pe Facebook rezultatul unei emisiuni de titluri de…

sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Ministrul Cîțu a publicat pe Facebook rezultatul unei emisiuni de titluri de stat înaintea anunțului oficial al BNR

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat joi pe Facebook că ministerul a împrumutat un miliard de lei în urma unei emisiuni de titluri de stat, la o scadență de 4.8 ani și o dobândă maximă de 3.24% pe an.

Cîțu a făcut anunțul înainte ca rezultatul emisiunii să fie făcut public de BNR sau pe platformelele financiare utilizate de participanții la aceste emisiuni.

Oficialul a mai spus că dobânda obținută de minister este ”mult mai mică” decât dobândă la care se împrumuta guvernul Dăncilă în medie anul trecut în luna septembrie, de 4.58%.

”Împrumutul acoperă deficitul lunar la bugetul de stat. Este soluția optimă în aceste condiții”, a mai scris Cîțu.

Foto: Florin Cîțu (InquamPhotos / George Călin)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

16 comentarii

  1. PNL = totul pentru a pacali poporul

    Daca vor sa fie laudati, atunci sa taie toate pensiile speciale!

    • D-le Vladimir !
      Ești un om inteligent ! Cu actualului CCR , avocatul Diavolului și parlament Ticălos , nu se poate face nimic ! Ei conduc de fapt ! Guvernul este calul de bătaie ! Știi de statul paralel !
      Invenții ! Închipuiri ! Și Ceaușescu vorbea de agenturile străine ! Inventat un dușman pe care sa de-a vina ! Metode Staliniste , manualul NKVD ! Să nu te lași păcălit ! Nici legile justiției nu vor trece decât cu o alta majoritate in parlamentul de kk t !

  2. Jenant! Esti ministru de finante si te mandresti ca te imprumuti?? si facebook? cata incompetenta!

    • vasilica, esti bine? cine voiai sa se imprumute? sau sperai ca guvernul sa dea bani cu imprumut? poate Finantele Frantei dau coloniilor imprumuturi, invers – nu

    • Împrumuturile sunt un mijloc financiar modern firesc și eficient în multe situații, nu e nici o rușine pentru guverne, organizații sau oameni obișnuiți sa le folosească.
      Te poți chiar mândri dacă ai obținut o rata avantajoasă a dobânzii pentru împrumut, care dovedește ca ești văzut ca un partener de încredere.

    • Cand un ministru de finanțe produce costuri, nu e nici firesc și nici motiv de mândrie.

      Acum, în an de criză, toți se înghesuie pe titluri de stat în loc să se îndrepte spre randamente mai mari dar mai riscante. N-are nicio legătură cu ideea de „partener de încredere”.

  3. D-le Vladimir !
    Ești un om inteligent ! Cu actualului CCR , avocatul Diavolului și parlament Ticălos , nu se poate face nimic ! Ei conduc de fapt ! Guvernul este calul de bătaie ! Știi de statul paralel !
    Invenții ! Închipuiri ! Și Ceaușescu vorbea de agenturile străine ! Inventat un dușman pe care sa de-a vina ! Metode Staliniste , manualul NKVD ! Să nu te lași păcălit ! Nici legile justiției nu vor trece decât cu o alta majoritate in parlamentul de kk t !

  4. Cine ești de fapt ? eu ! Ba, nu ai înțeles ce-a spus ! A spus doar că dobânda este mai mică că la Tov. Dracula ? Ce este așa de greu de înțeles ?
    România se împrumută pt. că este deja Falita !
    Criza sanitară , criza economică și imensele Populisme votate in veselie in acest parlament de kk t ! Din ce bani atâtea măriri ? Poate ai tu mine de aur acasă !

    • Eu sunt un nimeni, de fapt.
      Dar am ales și eu să „taxez” modul în care un funcționar efemer al statului român înțelege să prezinte lucrurile și să le transforme în victorii personale.

      România nu este falită. Are un grad de îndatorare mic care este atractiv pentru creditori. Fiind situație de criză aceștia preferă riscul mai scăzut dat de titlurile de stat. Un ministru de finanțe ar trebui să înțeleagă mecanismul nu crezi? Îl înțelege perfect, dar vrea să puncteze politic… de-aia s-a grăbit cu facebook-ul. Ai înțeles cum stă treaba acum?

  5. Este legal sa anunțe aceste date financiare pe canale neoficiale, personale și mai ales în avans?
    Daca da, care-i problema?

  6. Bravo dle Vasilică Cîțu ai….. un cal în 3.14zda

    • Onorabile, la valoarea matale ma asteptam sa stii macar pe 16 dupa 14.
      Dupa ce ii bagati tot soiul de cheltuieli pe git in parlament, il acuzati dupa aia ca s-a imprumutat.
      Pai voi credeti ca banii cresc in pom, mai tovilor?

  7. Asta oricum este „varză „!!!!Nu se lasă deloc de micile naravuri !!!Vrea sa fie dovedit oricum daca,i-a reusit si varianta cursului valutar in urma cu ceva ani!!!

  8. Este ilegal ce a facut? Daca activitatea asta de comunicare institutionala nu este legiferata, cine il poate judeca ca a vrut sa fie primul care sa comunice vestile bune?

  9. Cumparati titlurile de stat de pe piata secundara nu de la MFP. Sunt discontate(mai ieftine) de la inceput cu cel putin 4-5% !!!!!

  10. Sa vedem cum vor folosi cei 1 miliard de lei pe care ii au acum, in plus, la buget.
    Multe programe de sprijin a economiei si a sectorului privat nici nu au mai fost lansate anul asta, comparativ cu 2018, 2019 – si asta in plus fata de neajunsurile create de pandemie.
    Cum sa visezi la crestere economica cand tu prioritizezi bugetarii si lasi motorul cresterii economice sa moara?
    Daca imprumuturile de zeci de miliarde de euro facute pana acum au fost folosite sa plateasca salariile integrale ale bugetarilor si sa finanteze contracte ale statului care au ajuns in conturile unor privati, atunci ei sa restituie banii. Altfel, ar reveni o datorie de 6,000 euro /cap locuitor. Personal (si ca mine sigur sunt multi altii), n-am vazut niciun ban din suma care se asteapta sa o restitui eu prin taxe in anii viitori: n-am avut nici in salarii de la stat, nici granturi, ajutoare de stat, contracte cu statul, indemnizatii, alocatii, etc.

    Ce este corect si ce nu este corect poate fi stabilit doar urmarind fluxul banilor de la stat catre conturile personale ale indivizilor care au beneficiat de pe urma pandemiei si pentru care s-au luat acele imprumuturi. Beneficiarii finali sa le restituie, cu prioritate.